בס"ד
לא יוצא לי להכין כמעט קישים, אבל אחרי ההצלחה של הקיש הזה כנראה שדברים הולכים להשתנות כאן :-) - קיש בצל ופטריות מושלם!
רציתי להכין קיש לאחד מימי ההולדת במשפחה, ונתקלתי במתכון של קיש לוריין מהספר "טעמים מתערבבים" של קיצ'נאייד. מטעמי כשרות ומטעמים שפשוט אני חייבת לשנות משהו במתכונים, נוצר המתכון המושלם הזה לקיש פטריות ובצל.
המרכיבים לתבנית 26 ס"מ עם תחתית נשלפת:
לבצק:
200 גרם קמח
קמצוץ מלח
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס מים קרים
למלית:
כ-1 כף שמן
1 בצל, קצוץ
3-4 פטריות שמפניון טריות, מנוקות היטב, ללא רגליים וחתוכות לחתיכות
3 ביצים L
3/4 כוס חלב
1 מיכל שמנת לבישול (250 מ"ל)
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/8 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
200 גרם גבינה צהובה מגוררת 15% או כל אחוז שמעדיפים
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל220 מעלות, טורבו.
מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והמלח. מעבירים לקערת מעבד מזון ומוסיפים את קוביות החמאה. מעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את המים ומעבדים במעבד מזון לקבלת גוש בצק. מעבירים לרידוד בין שני ניירות אפייה, עד לקבלת עיגול המכסה קצת יותר מגודל תבנית הפאי שלנו.
מעבירים את העיגול לתבנית, נעזרים בנייר האפייה להעברת עיגול הבצק. מניחים על התבנית ומתחילים לסדר את הבצק על התבנית. במידה ויש חלקים שנקרעו, פשוט לוקחים מהבצק המיותר בשוליים וסוגרים את הקרעים. לוקחים מערוך ועוברים על החלק העליון של התבנית, ליישור יפה של בצק הפאי (כמו שמרדדים בצק, רק מרדדים פה את שפת התבנית :-) ).
מעבירים למקפיא ומכינים את המילוי:
מחממים את המן במחבת ומטגנים את הבצל והפטריות כ-5 דקות. מעבירים לקערה ומערבבים פנימה: ביצים, חלב, מיכל שמנת לבישול, מלח, פלפל וכ-3/4 מכמות הגבינה. מניחים את תבנית הפאי הקפואה על מגש המתאים לתנור ויוצקים לתבנית הפאי את הרוטב שהכנו ומעל מפזרים את יתר הגבינה (חלק מהרוטב נזל לי לצדדים, אבל לא נורא היה די והותר).
מעבירים לאפייה בתנור בחלק העליון או באמצע התנור (זה ממש תלוי בהכרות עם התנור שלכם, אצלי יש צורך לאפות פשטידות בחלק העליון). אופים 10 דקות ולאחר מכן מנמיכים את המעלות ל-190 ואופים עוד כ-35 דקות. מחכים מעט שהקיש יתייצב ואז מגישים חם או קר.
בתאבון!
לא יוצא לי להכין כמעט קישים, אבל אחרי ההצלחה של הקיש הזה כנראה שדברים הולכים להשתנות כאן :-) - קיש בצל ופטריות מושלם!
I don't get to bake much quiche, but after the success of this beauty, things might change around here :-) - Onion and mushroom quiche.
רציתי להכין קיש לאחד מימי ההולדת במשפחה, ונתקלתי במתכון של קיש לוריין מהספר "טעמים מתערבבים" של קיצ'נאייד. מטעמי כשרות ומטעמים שפשוט אני חייבת לשנות משהו במתכונים, נוצר המתכון המושלם הזה לקיש פטריות ובצל.
המרכיבים לתבנית 26 ס"מ עם תחתית נשלפת:
לבצק:
200 גרם קמח
קמצוץ מלח
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס מים קרים
למלית:
כ-1 כף שמן
1 בצל, קצוץ
3-4 פטריות שמפניון טריות, מנוקות היטב, ללא רגליים וחתוכות לחתיכות
3 ביצים L
3/4 כוס חלב
1 מיכל שמנת לבישול (250 מ"ל)
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/8 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
200 גרם גבינה צהובה מגוררת 15% או כל אחוז שמעדיפים
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל220 מעלות, טורבו.
מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח והמלח. מעבירים לקערת מעבד מזון ומוסיפים את קוביות החמאה. מעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את המים ומעבדים במעבד מזון לקבלת גוש בצק. מעבירים לרידוד בין שני ניירות אפייה, עד לקבלת עיגול המכסה קצת יותר מגודל תבנית הפאי שלנו.
מעבירים את העיגול לתבנית, נעזרים בנייר האפייה להעברת עיגול הבצק. מניחים על התבנית ומתחילים לסדר את הבצק על התבנית. במידה ויש חלקים שנקרעו, פשוט לוקחים מהבצק המיותר בשוליים וסוגרים את הקרעים. לוקחים מערוך ועוברים על החלק העליון של התבנית, ליישור יפה של בצק הפאי (כמו שמרדדים בצק, רק מרדדים פה את שפת התבנית :-) ).
מעבירים למקפיא ומכינים את המילוי:
מחממים את המן במחבת ומטגנים את הבצל והפטריות כ-5 דקות. מעבירים לקערה ומערבבים פנימה: ביצים, חלב, מיכל שמנת לבישול, מלח, פלפל וכ-3/4 מכמות הגבינה. מניחים את תבנית הפאי הקפואה על מגש המתאים לתנור ויוצקים לתבנית הפאי את הרוטב שהכנו ומעל מפזרים את יתר הגבינה (חלק מהרוטב נזל לי לצדדים, אבל לא נורא היה די והותר).
מעבירים לאפייה בתנור בחלק העליון או באמצע התנור (זה ממש תלוי בהכרות עם התנור שלכם, אצלי יש צורך לאפות פשטידות בחלק העליון). אופים 10 דקות ולאחר מכן מנמיכים את המעלות ל-190 ואופים עוד כ-35 דקות. מחכים מעט שהקיש יתייצב ואז מגישים חם או קר.
בתאבון!
I wanted to make quiche for one of the birthday gatherings, and I came across a recipe of Quiche Lorraine from "mixed flavors" cookbook. Out of kosher reasons and other reasons (such as me needing to change something on almost every recipe I find), I got this perfect, amazing onion and mushroom quiche.
Ingredients for a 26 cm/10inch springform pan:
dough:
200 gram flour
a pinch of salt
100 gram butter, cut into cubes
1/4 cup cold water
Filling:
About 1 Tbsp. oil
1 onion, chopped
3-4 champignon mushrooms, clean thoroughly, no stems and cut into pieces
3 L eggs
3/4 cup milk
1 cup cooking cream
1 tsp salt or according to your flavor
1/8 tsp. black pepper or according to your taste
200 gram grated cheese
Preparation:
Preheat oven to 220C/428F, turbo.
Prepare the dough: mix the flour and salt. Transfer to a food processor and add in the butter cubes. Process to crumbs and add the water. Process until you get dough and roll between two sheets of baking paper until you get a bigger round than the 26 cm / 10inch springform pan.
Transfer to the pan using the baking paper and press to the pan. If there are any cracks, take from the excess dough on the sides and fill the gaps. Using a rolling pin, roll the upper side of the pan to level it. Place in the freezer and make the filling.
Preheat the oil in a pan and fry the onions and mushroom for about 5 minutes. Transfer to a bowl and add in: eggs, milk, cooking cream, salt, pepper and about 3/4 of the cheese quantity. Take the pie pan outside the freezer and place on an oven tray. Pour the mixture inside and sprinkle the remaining cheese on top. (some of the mixture might run outside of the pan, but that's okay).
Transfer to the oven on the middle rack or upper rack (decide what best works in your oven, in my oven it is best to bake pies at the top rack). Bake for 10 minutes and then lower the temperature to 190C / 374F for 35 minutes. Take out of the oven and wait a bit so that the quiche will be steadier. Serve hot or cold and enjoy!
Ingredients for a 26 cm/10inch springform pan:
dough:
200 gram flour
a pinch of salt
100 gram butter, cut into cubes
1/4 cup cold water
Filling:
About 1 Tbsp. oil
1 onion, chopped
3-4 champignon mushrooms, clean thoroughly, no stems and cut into pieces
3 L eggs
3/4 cup milk
1 cup cooking cream
1 tsp salt or according to your flavor
1/8 tsp. black pepper or according to your taste
200 gram grated cheese
Preparation:
Preheat oven to 220C/428F, turbo.
Prepare the dough: mix the flour and salt. Transfer to a food processor and add in the butter cubes. Process to crumbs and add the water. Process until you get dough and roll between two sheets of baking paper until you get a bigger round than the 26 cm / 10inch springform pan.
Transfer to the pan using the baking paper and press to the pan. If there are any cracks, take from the excess dough on the sides and fill the gaps. Using a rolling pin, roll the upper side of the pan to level it. Place in the freezer and make the filling.
Preheat the oil in a pan and fry the onions and mushroom for about 5 minutes. Transfer to a bowl and add in: eggs, milk, cooking cream, salt, pepper and about 3/4 of the cheese quantity. Take the pie pan outside the freezer and place on an oven tray. Pour the mixture inside and sprinkle the remaining cheese on top. (some of the mixture might run outside of the pan, but that's okay).
Transfer to the oven on the middle rack or upper rack (decide what best works in your oven, in my oven it is best to bake pies at the top rack). Bake for 10 minutes and then lower the temperature to 190C / 374F for 35 minutes. Take out of the oven and wait a bit so that the quiche will be steadier. Serve hot or cold and enjoy!
Oh my! That does look and sound like a delicious quiche! Quiche is one of our favorites and I make it quite often in the winter, so I can't wait to try this!
השבמחקOh so happy to hear that! Would love to hear how it came out
מחק