5/13/2019

אצ'רולי חצ'פורי מושלם, שיכול ללכת גם בדיאטה

בס"ד



המתכון לחצ'פורי אצ'רולי שלא תפסיקו לזלול

כשמדברים על מאפה מבצק שמרים עם מלאי גבינות בלתי נדלה, רוב הסיכויים שמדובר כאן על תענוג מושחת בעליל.
החצ'פורי הוא מאפה בצק גאורגי המגיע בכמה צורות ושמות, שכל אחת מהן תגרום לכם ללקק את האצבעות.
אני החלטתי להכין מתכון לאצ'רולי חצ'אפורי הורס! כולל סרטון הכנה מפורט.




אני מאוד אוהבת ללמוד ולהכין מאכלים ממטבחים שונים. המטבח הגאורגי הוא בין המטבחים הפחות מוכרים לי ואפשר להגיד שהחצ'פורי הוא המאכל היחיד המוכר לי מהמטבח הזה.
החצ'פורי הוא מעדן גאורגי/גרוזיני מסורתי ומאוד פופולרי של לחם במילוי גבינות ובגאורגיה תמצאו בכל אזור מתכון וצורת הכנה אחרת לחצ'פורי.



המילה חצ'פורי מורכבת משתי מילים גאורגיות - חאצ'ו שהינו גבינה כחושה ו-פורי שמשמעותו לחם.
אצ'רולי חצ'פורי מגיע מהעיר בתומי ממחוז הנקרא אצ'רה וצורתו כ-של סירה קטנה (בוצית מלאת כל טוב :-)).
האצ'רולי המסורתי מוגש בצורת סירות בצק עם ביצת עין מעל, אולם אני החלטתי לוותר על החלק של הביצה ויצא מאפה חצ'פורי טעים ביותר שגם אם אתם בדיאטה וסופרים קלוריות, תוכלו מדי פעם להתפנק ממנו.

 



 

אז איך החצ'פורי הזה יותר בריא מבד"כ?
השתמשתי כאן בכוונה בגבינות 5% ובמקום המוצרלה שמככבת לרוב במאפים האלה, השתמשתי בגבינה צהובה 15% בכמות שפויה.


תקשיבו אתם פשוט לא מבינים כמה שזה טעים.
התקבל מאפה חם ממש מושלם וטעים עם גבינה נמתחת ופשוט תענוג!
 

המתכון לחצ'פורי הזה מושלם לחג השבועות או סתם לארוחות חלביות בליווי סלט קל (אחרי הכול זה מעין לחם עם גבינה משודרג :-)).
החצ'פורי טעים מאוד גם יום אחרי, אולם הכי טעים וכדאי להגיש אותו חם מהתנור (זהירות זה חם!).

המרכיבים ל-8 חצ'פורי:
3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כף מלח
1 כף סוכר
1/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מים

למלית:
250 גרם גבינת חמד 5%
200 גרם גבינת שמנת 5%
100 גרם גבינה צהובה 15%, חתוכה לחתיכות
1 ביצה L

לציפוי:
1 ביצה
מעט מים



אומנם לא הכי אותנטי ונאמן למקור, אך ניתן להוסיף תוספות כזיתים ועוד, פשוט טעים

אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ולשים על דרגה 2 במיקסר עם וו הלישה כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים אותו קלות בידיים משומנות ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומניחים לתפוח כשעה.
לקראת סוף השעה מדליקים תנור ל-180 מעלות, טורבו ומערבבים את מרכיבי המלית יחדיו בקערה נפרדת.


מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה ולשים אותו כ-2 דקות להוצאת האוויר. יוצרים ממנו עיגול ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לצורה אובלית (אליפסה) ומעבירים לתבנית אפייה שיהיה יותר קל לעבוד. ממלאים כל אליפסה במלית וסוגרים לצורת סירה (מהדקים את הקצוות היטב אחד לשני).


מניחים את סירות הבצק יחסית קרובות אחת לשנייה, על מנת שבהתפחה הנוספת הם יתמכו במשקל אחת של השנייה וישמרו על הצורה שלהן.
לאחר שממלאים את כל הסירות, מכסים ומניחים להתפחה של 15 דקות. כעבור 15 דקות, אם הקצוות נפתחו אז הדקו אותם שוב ומרחו בביצה המהולה במעט מים.


מעבירים לתנור לאפייה של 15 דקות בחלקו העליון או באמצע (תלוי בהכרות עם התנור שלכם) ולאחר מכן מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד כ-5-10 דקות (כאשר מגביהים את חום התנור ל-200 מעלות, זה השלב שניתן להוסיף חלמון ביצה על החצ'פורי לקבלת חצ'פורי אצ'רולי אותנטי עם ביצת עין).
מגישים מיד, זהירות זה חם!
להסבר מובן יותר, מוזמנים לצפות בסרטון המצורף ובהצלחה :-)

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use