5/19/2019

קציצות קינואה וכרובית ללא גלוטן

בס"ד

קציצות-קינואה-וכרובית-בריאות

קינואה נחשבת לדגן, למרות שהיא אינה משתייכת למשפחת הדגניים, אך מה שבטוח שהיא בריאה ובתוך מתכון לקציצות קינואה בשילוב כרובית היא פשוט נפלאה.





מתכון-לקציצות-לטקס-קינואה-כרובית

הבריאות שבקינואה
הקינואה מכילה ערכים תזונתיים מעולים. היא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף, עשירה בסיבים תזונתיים, בברזל, במגנזיום ועוד.
קינואה אינה מכילה גלוטן ומכיוון שבמתכון כאן השתמשתי בקציצות בשיבולת שועל, גם הקציצות עצמן עשויות ללא גלוטן ועל כן מתאימות למי שאינו צורך גלוטן. אני לי מספיק בקיאה בעניין, אך נדמה לי שהקציצות מתאימות גם לצליאקים.

אני מנסה לשלב מאכלים בריאים בבית וכמה שיותר לגוון, אך לא תמיד יש כוח או חשק לנסות דברים חדשים. עצלנות וכוחו של הרגל מביאים אותנו להכין את אותם הדברים שאנחנו מכירים בעל פה שוב ושוב.


הפעם החלטתי שאני חייבת לנסות להכין משהו עם קינואה שידועה כמאוד בריאה והחלטתי שהיא חייבת ללכת עם שיבולת שועל וכרובית.



קציצות-קינואה-עם-ירקות

המתכון שחוסל במהרה
התחלתי לחפש מתכון לקציצות עם כרובית ונתקלתי במתכון הזה. המתכון לקציצות האלה היה נראה נחמד, אך לא רציתי שהקציצות יהיו חלביות ולכן החלטתי לעשות כמה שינויים.
הקציצות יצאו פשוט טעימות ומעולות וממש התפלאתי שהן חוסלו במהרה. כמובן שיש כאן את עניין הטיגון שעזר, אך מקווה שיצא לי לנסות לאפות אותן בהזדמנות ולראות איך יגיבו אל הקציצות האלה כשהן אפויות.


שולחן-עם-קציצות-קינואה-עגבניות-ותפו"א


האם יש לשטוף את הקינואה?
אומנם אין לי נסיון רב עם קינואה, אך דבר אחד שלמדתי במהלך הזמן זה הצורך בשטיפתה. הקינואה מטבעה מרירה ועל מנת להוציא את המרירות שבה, יש לשטוף אותה היטב לפני הבישול.
ת'כלס שטיפת הקינואה היא עניין קצת טריקי, שכן הגרגרים שלה כל כך קטנים, אבל בשביל מזון סופר על בריא עבור המשפחה כדאי להשקיע, לא ככה?!

אז איך מכינים קציצות כרובית וקינואה?
המרכיבים ל-30 קציצות:
1 כוס קינואה, שטופה ומסוננת מהמים
2 כוסות מים
907 גרם כרובית קפואה
1 כף פטרוזיליה יבשה
3/4 כוס שיבולת שועל (קוואקר מהיר הכנה)
3 ביצים L
3/4 כפית מלח או לפי הטעם
1/8 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מבשלים את הכרובית הקפואה במים עד לריכוך. מסננים מהמים ומועכים למעין פירה.
שמים בסיר את הקינואה עם 2 כוסות המים. מביאים לרתיחה וברגע שרותח, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ-15 דקות על אש נמוכה.
מעבירים את הקינואה לכרובית, מוסיפים את שיבולת השועל, הביצים והתיבול (מלח, פלפל ופטרוזיליה) ומערבבים היטב.
מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות ומטגנים מכל צד עד שהקציצה מוכנה.
במידה והתערובת חמה מדי אז יהיה קשה ליצור קציצות ולכן ניתן לצקת בעזרת כף מהתערובת למחבת ולשטח את הקציצה או שניתן להעביר למקרר שהתערובת תתקרר וכך יהיה ניתן ליצור קציצות בידיים ויהיה קל יותר לעבוד עם התערובת.
בכל מקרה יוצאות קציצות טעימות ונפלאות שניתן לשלב ביחד עם ירקות אפויים או מבושלים. מה שבטוח זו דרך טובה לאכול אוכל יחסית בריא ללא גלוטן.
בתאבון ולבריאות!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use