6/02/2019

עוגת גבינה-נוטלה טבעונית ללא אפייה

בס"ד

עוגת גבינה נוטלה טבעונית ומרשימה


אם אתם מחפשים עוגת גבינה טבעונית שהאורחים שלכם לא יתחילו להטיל ספק במרכיביה, הגעתם למקום הנכון.
עוגת הגבינה הזו היא פשוט נפלאה וקרמית ומשתלבת נפלא עם ממרח בסגנון נוטלה ליצירת עוגה ללא אפייה עם גבינה ונוטלה.



עוגת גבינה טבעונית עם נוטלה פרווה


במתכון השתמשתי בגבינה בסגנון שמנת של חברת משומשו שמבוססת על שמן קוקוס. מכיוון שכך, הגבינה יחסית קשה ומזכירה מעט את ההתעסקות בשמן קוקוס שמתייצב בקור.
עם זאת, מדובר בגבינה לטעמי מאוד מוצלחת וממש אהבתי את העובדה שהגבינה אינה עשויה מתפוחי אדמה. ביקורת נרחבת יותר במדור חדש במדף בבלוג.

יש לעוגה טעם של קוקוס?
השימוש בעוגה בגבינה העשויה מקוקוס ובנוסף קרם קוקוס לא הקנו לעוגה שום טעם של קוקוס. אני בעצמי לא הכי אוהבת קוקוס, ואפילו קצפת מקוקוס לא מתקבלת אצלי, אך העוגה הזו חוסלה בכזו מהירות ובאמת הייתה נטולת טעם קוקוסי, רכה וטעימה-טעימה.

עוגת הגבינה והנוטלה הזו מושלמת למי שאינו צורך מוצרי חלב ממניעים רפואיים (אלרגיות, רגישויות ועוד) או מניעים ידידותיים לסביבה. ואם אתם מכירים אנשים שהם נגד מתכונים טבעוניים, תנו להם פרוסה מהעוגה הזו בלי לגלות שהיא טבעונית וחכו לשמוע את דעתם.


אני כבר למדתי בבית שלי שאם אני מכינה מתכון עם מרכיב מוזר, לא לגלות בשום אופן שיש משהו מוזר ומשונה בין מרכיבי המתכון. לרוב מדובר בהצלחה :-)
מה שכן, לפעמים לי קשה לנסות משהו עם מרכיב מוזר ואין מי שיעבוד עליי שאין כאן שום דבר משונה חחח




המרכיבים לתבנית 24 ס"מ עם תחתית נשלפת:
לבסיס:
150 גרם אוראו
1 כף ממרח שוקולד נוטלה פרווה*

למלית:
200 גרם ממרח בסגנון גבינת שמנת משומשו 9%
200 גרם ממרח בסגנון גבינת שמנת משומשו 25%
1/2 כוס נוטלה פרווה
1 כוס 100% קרם קוקוס

לציפוי:
1/2 כוס 100% קרם קוקוס
1/2 כוס ממרח נוטלה פרווה


*אני מאוד אוהבת להשתמש בממרח האגוזים דלינאט של חברת שניידר'ס, שאיתו גם הכנתי פסק זמן טבעוני.


אופן ההכנה:
במעבד מזון מרסקים את העוגיות עם כף הנוטלה. מעבירים לתבנית 24 ס"מ ומשטחים את הפירורים לתחתית באמצעות כף.  מניחים בצד ומכינים את המלית:
שמים בקערה את כל מרכיבי המלית ומערבלים באמצעות מיקסר עד לקבלת קרם אחיד וחלק. מעבירים את התערובת על בסיס העוגיות, מחליקים את פני העוגה ומעבירים למקפיא לשעה.
בתום השעה, ממיסים במיקרו את מרכיבי הציפוי יחדיו. מדי פעם עוצרים ומערבבים. ברגע שמקבלים קרם חלק מניחים לו להתקרר מעט ואז יוצקים על העוגה שעדיין נמצאת בתוך התבנית.
משקשקים את העוגה מצד לצד על מנת לצפות אותה היטב ומעבירים למקפיא ל-15 דקות.
ניתן להגיש מיד על ידי חילוץ העוגה מהתבנית - מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים מהתבנית או
מעבירים למקרר ללילה ומגישים למחרת. העוגה חוסלה אצלי די מהר, אך היא נשמרת במקרר לפחות 3 ימים.

2 תגובות:

  1. נקרא מצויין.
    האם ניתן להקפיא את העוגה?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה לך!
      לא ניסיתי, אז אני לא יודעת איך היא תעבור הקפאה.
      בד"כ עוגות גבינה אפויות עוברות טוב, אך לגבי עוגות גבינה קרמיות אני לא כל כך בטוחה אם זה יצליח.
      שיהיה הרבה בהצלחה!

      מחק

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use