בס"ד
לקח לי כמה נסיונות עד שהגעתי למתכון שהייתי מרוצה ממנו, אבל בסוף הצלחתי. קבלו מתכון מושלם ביותר לפסק זמן ביתי, טבעוני ופרווה.
כמובן שזה לא 100% כמו חטיף פסק זמן, ואחרי הכול לשטראוס עלית אין בכלל פסק זמן טבעוני וללא מוצרי חלב (עד כמה שידוע לי), אבל זה בהחלט מזכיר בטעם ומה שבטוח שזה מאוד טעים.
יוצאת מהכמות כאן די הרבה חטיפים, כך שתוכלו להנות מזה בשפע, אבל אני לא אחראית לגבי הקלוריות, כן ? חח :-)
חטיפי הפסק זמן האלה מכילים אבקת חלב קוקוס, אך טעם הקוקוס בכלל לא מורגש. אני לא אוהבת יותר מדי קוקוס. אני יכולה להסתדר עם נגיעות קוקוס, כמו במתכון הסופר מומלץ שלי לכדורי שוקולד, אבל זהו פחות או יותר. כך שגם מי שלא אוהב קוקוס, יופתע לגלות כמה שהממתק הזה טעים-טעים!
בד"כ שואלים אותי היכן ניתן למצוא מרכיבים מיוחדים, אז במקרה כאן את אבקת חלב הקוקוס ניתן למצוא בחנויות טבע. אני מצאתי בחנות של ניצת הדובדבן.
Usually I get asked where I buy special ingredients, so in this case, I bought coconut milk powder in nature stores. If you live in Israel, I found this powder in Nitzat Haduvdevan.
תעשו לי טובה, אם הכנתם, חיזרו ושתפו איתי תמונות של התוצרים שלכם. מוזמנים לכתוב כאן בתגובות, לתייג אותי באינסטגרם שלי (אם טרם נרשמתם, לחחצו כאן לעקוב אחריי ) או לעלות לעמוד הפייסבוק הראשי של הבלוג או לעמוד הפייסבוק המיועד למתכונים הטבעוניים שלי.
המרכיבים לכ-40 חטיפי שוקולד פסק זמן:
350-400 גרם שוקולד מריר
ככפית שמן קנולה
למלית הפסק הזמן:
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס אבקת חלב קוקוס
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס ממרח אגוזים פרווה*
וופלים, חתוכים לגודל התבנית שמשתמשים
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד והשמן במיקרו, עד לקבלת תערובת אחידה. על מנת לא לשרוף את השוקולד, יש להמיס אותו בפולסים של 30-40 שניות וערבוב טוב אחרי כל המסה.
מעבירים לתבנית השקעים ומצפים היטב את פנים השקעים. ניתן למלא את השקעים עד הסוף ולשפוך את יתרת השוקולד חזרה לקערה או למלא את השקעים כמחצית ולהתחיל להזיז את התבנית מצד לצד,
עד שכל השקע נצבע בשוקולד. מה שלא הצלחתם מצליחים לצבוע בשוקולד, ניתן לצבוע בעזרת מברשת סיליקון. מעבירים את התבנית למקפיא ל-2-4 דקות, עד שהשוקולד מתייצב. מוציאים את התבנית מהמקפיא ובודקים שאין חורים בשוקולד המוקפא. אם יש חורים, מורחים עוד שוקולד בעזרת מברשת הסיליקון ומחזירים למקפיא. את יתרת השוקולד שומרים בצד.
בינתיים מכינים את המלית:
ממיסים את השוקולד המריר, עד שכולו מומס. שוב יש לפעול כמו מקודם, בהמסה בפולסים. מערבבים עם יתר מרכיבי המלית ומוציאים את התבנית מהמקפיא. ממלאים במלית הפסק זמן שהכנו, קצת פחות ממחצית גובה השקע ומעל מניחים את הופל. מצפים בשוקולד המומס שנשאר לנו ממקודם, מחליקים את השוקולד עם מרית, על מנת לקבל ממתק ישר ולא עם גבעה (אני מנקה את המרית אחרי כל פעולה) ומנקים ממש קלות בעזרת נייר סופג את החלקים בין התבניות, על מנת שיהיה קל להפריד אח"כ והם לא יהיו מחוברים. מעבירים למקפיא להתייצבות סופית (כ-10-15 דקות).
יש להוציא את הפסק זמן מהמקפיא כ-3-5 דקות לפני האכילה ובתאבון! תזהרו זה ממכר.
החטיפים מחזיקים במקפיא הרבה מאוד זמן. אם אף אחד לא פתח על זה חיסול ממוקד, זה יכול להחזיק אפילו יותר מחודש במקפיא.
זה בהחלט פתרון טוב לממתק טעים שהוא גם פרווה, לזמנים שאין חשק להכין משהו ויש בשלוף מהמקפיא ממתק נפלא ומושלם.
*אני השתמשתי בממרח האגוזים שקנייתי באושר עד של חברת דלינוט, מצאתי שהוא ממש אבל ממש טעים.
You can make the chocolate bars in any silicone mold you have or even do a giant time out bar, but what's for sure is the fact that it is so good! It is among the best chocolate bars I have ever made, in my opinion.
Do me a favor, if you made it come back and share your products with me. You are welcome to write your thought in the comments, tag me on Instagram (if you haven't subscribed yet, click here to follow me) or upload it on my main blog's Facebook page or my Vegan Facebook page.
Transfer into the silicon mold and coat the inside with chocolate. You can fill the cavities right to the end and pour the excess chocolate back to the bowl, or you can fill the molds about a half and start turning the mold to the sides so that the chocolate will coat all of the sides. If you still haven't managed to cover the interior well, use a silicone brush to paint the spots with the missing chocolate. Transfer to the freezer for 2-4 minutes, until set. Then take it out of the freezer and make sure there are no holes in the chocolate if there are visible holes cover it with more chocolate and place back in the freezer. Set the excess chocolate aside.
Meanwhile, make the time out filling:
Melt the chocolate as we did before and then mix in the rest of the filling ingredients. Take the mold out of the freezer and fill with the time out filling we just prepared. Fill less than half of the height of the mold and place on top a wafer. Do so with the rest of the cavities and cover with the remains of the melted chocolate. Smooth the chocolate using a palette (I clean the paletter after each use) and lightliy clean the chocolate between the cavities (so that the chocolate bars won't stay connected) . Place in the freezer to completely set (about 10-15 minutes).
Before serving, take the chocolates out of the freezer for at least 2-4 minutes ahead and enjoy! Careful it is addicting!
The bars can be kept in the freezer for a long time. Unless someone started devouring them, they should last even more than a month.
It is an excellent solution for a sweet and parve treat, for those times where you don't feel like making something, and you got yourself ready to eat candy.
* I used hazelnut spread that I bought at a local supermarket (Osher Ad) of a company named Delinut, which I found to be really tasty.
לקח לי כמה נסיונות עד שהגעתי למתכון שהייתי מרוצה ממנו, אבל בסוף הצלחתי. קבלו מתכון מושלם ביותר לפסק זמן ביתי, טבעוני ופרווה.
It took me some time, but I finally nailed it and succeeded in creating the perfect recipe for time out chocolate bar. This Pesek zman (a.k.a time out) is non-dairy, parve and vegan-friendly.
כמובן שזה לא 100% כמו חטיף פסק זמן, ואחרי הכול לשטראוס עלית אין בכלל פסק זמן טבעוני וללא מוצרי חלב (עד כמה שידוע לי), אבל זה בהחלט מזכיר בטעם ומה שבטוח שזה מאוד טעים.
יוצאת מהכמות כאן די הרבה חטיפים, כך שתוכלו להנות מזה בשפע, אבל אני לא אחראית לגבי הקלוריות, כן ? חח :-)
חטיפי הפסק זמן האלה מכילים אבקת חלב קוקוס, אך טעם הקוקוס בכלל לא מורגש. אני לא אוהבת יותר מדי קוקוס. אני יכולה להסתדר עם נגיעות קוקוס, כמו במתכון הסופר מומלץ שלי לכדורי שוקולד, אבל זהו פחות או יותר. כך שגם מי שלא אוהב קוקוס, יופתע לגלות כמה שהממתק הזה טעים-טעים!
בד"כ שואלים אותי היכן ניתן למצוא מרכיבים מיוחדים, אז במקרה כאן את אבקת חלב הקוקוס ניתן למצוא בחנויות טבע. אני מצאתי בחנות של ניצת הדובדבן.
Of course, it is not 100% just like the store-bought chocolate bar, and after all, Strauss-Elite who are responsible for the time out bar don't have a vegan, dairy-free time out bar (as far as I know), but it definitely reminds it, and it is sure delicious!
Out of the listed quantities, you get quite a lot of bars. So you can enjoy it freely, but I'm not responsible for the calories, okay? Haha:-)
These time out bars contains coconut milk powder, but they don't have any coconut taste. I myself don't like coconut flavor much. I can handle a touch of coconut, like in my super delicious recipe for chocolate balls, but that's about it. So even if you don't like coconut, you will be surprised at how good this bar is!
Out of the listed quantities, you get quite a lot of bars. So you can enjoy it freely, but I'm not responsible for the calories, okay? Haha:-)
These time out bars contains coconut milk powder, but they don't have any coconut taste. I myself don't like coconut flavor much. I can handle a touch of coconut, like in my super delicious recipe for chocolate balls, but that's about it. So even if you don't like coconut, you will be surprised at how good this bar is!
Usually I get asked where I buy special ingredients, so in this case, I bought coconut milk powder in nature stores. If you live in Israel, I found this powder in Nitzat Haduvdevan.
ניתן להכין את חטיפי השוקולד בכל תבנית סיליקון אחרת שיש לכם או שאפשר אפילו לעשות חטיף פסק זמן ענק, מה שבטוח זה כל כך טעים! בין חטיפי השוקולד הכי טעימים שהכנתי, לדעתי.
תעשו לי טובה, אם הכנתם, חיזרו ושתפו איתי תמונות של התוצרים שלכם. מוזמנים לכתוב כאן בתגובות, לתייג אותי באינסטגרם שלי (אם טרם נרשמתם, לחחצו כאן לעקוב אחריי ) או לעלות לעמוד הפייסבוק הראשי של הבלוג או לעמוד הפייסבוק המיועד למתכונים הטבעוניים שלי.
המרכיבים לכ-40 חטיפי שוקולד פסק זמן:
350-400 גרם שוקולד מריר
ככפית שמן קנולה
למלית הפסק הזמן:
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס אבקת חלב קוקוס
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס ממרח אגוזים פרווה*
וופלים, חתוכים לגודל התבנית שמשתמשים
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד והשמן במיקרו, עד לקבלת תערובת אחידה. על מנת לא לשרוף את השוקולד, יש להמיס אותו בפולסים של 30-40 שניות וערבוב טוב אחרי כל המסה.
מעבירים לתבנית השקעים ומצפים היטב את פנים השקעים. ניתן למלא את השקעים עד הסוף ולשפוך את יתרת השוקולד חזרה לקערה או למלא את השקעים כמחצית ולהתחיל להזיז את התבנית מצד לצד,
עד שכל השקע נצבע בשוקולד. מה שלא הצלחתם מצליחים לצבוע בשוקולד, ניתן לצבוע בעזרת מברשת סיליקון. מעבירים את התבנית למקפיא ל-2-4 דקות, עד שהשוקולד מתייצב. מוציאים את התבנית מהמקפיא ובודקים שאין חורים בשוקולד המוקפא. אם יש חורים, מורחים עוד שוקולד בעזרת מברשת הסיליקון ומחזירים למקפיא. את יתרת השוקולד שומרים בצד.
בינתיים מכינים את המלית:
ממיסים את השוקולד המריר, עד שכולו מומס. שוב יש לפעול כמו מקודם, בהמסה בפולסים. מערבבים עם יתר מרכיבי המלית ומוציאים את התבנית מהמקפיא. ממלאים במלית הפסק זמן שהכנו, קצת פחות ממחצית גובה השקע ומעל מניחים את הופל. מצפים בשוקולד המומס שנשאר לנו ממקודם, מחליקים את השוקולד עם מרית, על מנת לקבל ממתק ישר ולא עם גבעה (אני מנקה את המרית אחרי כל פעולה) ומנקים ממש קלות בעזרת נייר סופג את החלקים בין התבניות, על מנת שיהיה קל להפריד אח"כ והם לא יהיו מחוברים. מעבירים למקפיא להתייצבות סופית (כ-10-15 דקות).
יש להוציא את הפסק זמן מהמקפיא כ-3-5 דקות לפני האכילה ובתאבון! תזהרו זה ממכר.
החטיפים מחזיקים במקפיא הרבה מאוד זמן. אם אף אחד לא פתח על זה חיסול ממוקד, זה יכול להחזיק אפילו יותר מחודש במקפיא.
זה בהחלט פתרון טוב לממתק טעים שהוא גם פרווה, לזמנים שאין חשק להכין משהו ויש בשלוף מהמקפיא ממתק נפלא ומושלם.
*אני השתמשתי בממרח האגוזים שקנייתי באושר עד של חברת דלינוט, מצאתי שהוא ממש אבל ממש טעים.
You can make the chocolate bars in any silicone mold you have or even do a giant time out bar, but what's for sure is the fact that it is so good! It is among the best chocolate bars I have ever made, in my opinion.
Do me a favor, if you made it come back and share your products with me. You are welcome to write your thought in the comments, tag me on Instagram (if you haven't subscribed yet, click here to follow me) or upload it on my main blog's Facebook page or my Vegan Facebook page.
Ingredients for about 40 time out chocolate bars:
350-400 gram bittersweet chocolate
about a teaspoon of canola oil
Time our filling:
200-grams bittersweet chocolate
1 cup powdered sugar
1/4 cup coconut milk powder
1/4 cup canola oil
1/4 cup vegan or parve hazelnut spread*
wafers, cut into the size of the mold you use
Preparation:
Melt the chocolate and oil together in a microwave-safe bowl, until you get a unified mixture. In order not to burn the chocolate, melt in intervals of 30-40 seconds and mix after each session.
350-400 gram bittersweet chocolate
about a teaspoon of canola oil
Time our filling:
200-grams bittersweet chocolate
1 cup powdered sugar
1/4 cup coconut milk powder
1/4 cup canola oil
1/4 cup vegan or parve hazelnut spread*
wafers, cut into the size of the mold you use
Preparation:
Melt the chocolate and oil together in a microwave-safe bowl, until you get a unified mixture. In order not to burn the chocolate, melt in intervals of 30-40 seconds and mix after each session.
Transfer into the silicon mold and coat the inside with chocolate. You can fill the cavities right to the end and pour the excess chocolate back to the bowl, or you can fill the molds about a half and start turning the mold to the sides so that the chocolate will coat all of the sides. If you still haven't managed to cover the interior well, use a silicone brush to paint the spots with the missing chocolate. Transfer to the freezer for 2-4 minutes, until set. Then take it out of the freezer and make sure there are no holes in the chocolate if there are visible holes cover it with more chocolate and place back in the freezer. Set the excess chocolate aside.
Meanwhile, make the time out filling:
Melt the chocolate as we did before and then mix in the rest of the filling ingredients. Take the mold out of the freezer and fill with the time out filling we just prepared. Fill less than half of the height of the mold and place on top a wafer. Do so with the rest of the cavities and cover with the remains of the melted chocolate. Smooth the chocolate using a palette (I clean the paletter after each use) and lightliy clean the chocolate between the cavities (so that the chocolate bars won't stay connected) . Place in the freezer to completely set (about 10-15 minutes).
Before serving, take the chocolates out of the freezer for at least 2-4 minutes ahead and enjoy! Careful it is addicting!
The bars can be kept in the freezer for a long time. Unless someone started devouring them, they should last even more than a month.
It is an excellent solution for a sweet and parve treat, for those times where you don't feel like making something, and you got yourself ready to eat candy.
* I used hazelnut spread that I bought at a local supermarket (Osher Ad) of a company named Delinut, which I found to be really tasty.
These look delicious! Anything with chocolate is winner in my books. :)
השבמחקYeah, I totally understand what you mean lol :-)
מחקThank you so much for stopping by!
I love this idea!! I love chocolate everything so this would be a great recipe for me, can't wait to try it!
השבמחקThank you very much! Hope you'll enjoy it
מחקYou made Time Out bars! I'm very impressed. All of those layers look like the namesake to me, but so good those on vegan diets can enjoy them too.
השבמחקThank you very much! Yeah it is a wonderful version of the well known time out bar for vegans. I also have the regular recipe on my site.
מחקYum! This looks like such a wonderful recipe. I love those layers and that they are vegan.
השבמחקThank you very much Tara! the layers are thanks to the wafer I used haha, but it does look beautiful that way. Thanks!
מחק