2/16/2021

מתכון לאוזני המן ללא ביצים

בס"ד 

 

אוזני המן ללא ביצים

 

 מתכון פשוט על בסיס בצק פריך ללא ביצים, המעניק אוזני המן פריכות מבחוץ ורכות וטעימות מבפנים.
המתכון לאוזני המן חלבי, רק מכיוון שהשתמשתי בחמאה. תוכלו בקלות להפוך אותו לפרווה וטבעוני, על ידי שימוש במרגרינה/נטורינה.


עיגול בצק פריך להכנת אוזן המן


הכנת אוזן המן עם ריבת וחמאת בוטנים


אוזן המן חמאת בוטנים וריבת תות pb&J


קיפול אוזן המן שלב-שלב
מהדקים את שתי הקצוות העליונים יחדיו


קיפול אוזן המן שלב-שלב 2


קיפול אוזן המן שלב-שלב 3
ועכשיו מהדקים את שתי הקצוות התחתונים לקצוות העליונים


קיפול אוזן המן שלב-שלב 4


כמה דגשים שחשוב לדעת לפני שמתחילים בהכנת אוזני ההמן:
*בכל פעם שמרדדים את הבצק, יש לעבוד על משטח מקומח עם מערוך מקומח ולקמח קלות את הבצק. כך תבטיחו שהבצק לא ידבק למשטחים ויתנתק בקלות.


*מה לעשות כדי שאוזני ההמן לא יפתחו? יש להדק אותן היטב בסגירה. ומה הכי חשוב? להשתמש במלית שאינה נוזלית! כך למשל, שימוש בממרח שוקולד, ממרח אגוזים כמו נוטלה ממרח תמרים או אפילו אם רוצים לעשות מעין אוזני המן PB&J (חמאת בוטנים וריבה), יניב אוזני המן שלא נפתחות באפייה.


ניסיתי לאפות במלית לוטוס ובמלית ריבת חלב. מלית הלוטוס הייתה טעימה באוזן המן, אך הממרח לוטוס אינו יציב מספיק ולכן האוזני כמעט כל פעם נפתחו. ריבת חלב בכלל לא מומלץ, לא מחזיק טוב ולא יוצא טעים לאחר אפייה.


*אוזני ההמן יוצאות רכות מהתנור, וזה בסדר גמור. יש לתת להן להתקרר מחוץ לתנור עד שהן מתייצבות. כמובן שאם קשה לעמוד בפיתוי ותיתנו ביס כשהן עדיין רכות, אף אחד לא יאשים אתכם כי הן כאלה טעימות!

 

 

אוזני המן לפני אפייה


ביס באוזן המן במילוי שוקולד

ביס באוזן המן עם חמאת בוטנים וריבה
 

אוזני המן ללא ביצים/מתכון: עם תענוג
מדדתי בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל34 עוגיות:
2 כוסות קמח לבן, מנופה
1 כוס קורנפלור
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה
4 כפות מים
מילוי: ממרח שוקולד או כל ממרח יציב אחר שאוהבים.

אבקת סוכר, לפיזור

אופן ההכנה:
1. מערבבים במעבד המזון את הקמח, הקורנפלור, הסוכר ואבקת האפייה.
2. מוסיפים את החמאה בקוביות ומעבדים במעבד מזון עד שמקבלים תערובת פירורית.
3. מוסיפים 3 כפות מים ומעבדים. אם התערובת עדיין יבשה, מוסיפים מים ומעבדים עד שנוצר מעין גוש בצקי.
4.לוקחים כשליש מכמות הבצק ומרדדים על משטח מקומח.
5. קורצים עיגול בקוטר 6-7 ס"מ ( ועכשיו יש לעבוד במהירות, אחרת הבצק עלול להתייבש ולא ניתן יהיה ליצור את הצורה).
6.מזלפים מילוי במרכז העיגול.
7.סוגרים לצורת משולש - תחילה צובטים את שתי הקצוות העליונים יחדיו. לאחר מכן, צובטים את שני הקצוות התחתונים של המשולש לקצוות העליונים שמעליהם. וממשיכים לרידוד וקריצת יתר הבצק.
8.מעבירים למקפיא לפחות ל15 דקות.
9.בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות, חימום עליון-תחתון.
10.מעבירים את אוזני ההמן לתבנית עם נייר אפייה במרווחים ואופים כ20 דקות באמצע התנור.
11.האוזני המן יהיו עדיין רכות וזה בסדר. מניחים להתקרר לגמרי. 12.מפזרים אבקת סוכר.
13.מתקבלות אוזני המן פריכות מבחוץ ורכות וטעימות מבפנים.
14.יש לשמור את אוזני ההמן בכלי אטום.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use