4/16/2018

רטבים להמבורגר וטיפים לטיפול נכון בבשר

בס"ד


אם אתם אוהבים לאכול המבורגר בלחמניה, אך לא יודעים מה למרוח בתוכו לקבלת הבורגר המושלם, הגעתם למקום הנכון.






כמו שציינתי בפוסט "דברים שחובה לקחת לעל האש", חברת בלדי הוציאה סדרת בשרים חדשה הנקראת "הקצבייה של בלדי" והחלטתי להגיש את ההמבורגרים המעולים שלהם בלחמניות המבורגר עם רטבים שמבוססים על מתכונים מהספר Weber's big book of burger עם שינויים שלי.



אבל לפני שנגיע לרטבים, קבלו כמה טיפים מהקצבים של בלדי לטיפול נכון בבשר לרגל יום העצמאות:
*את הבשר מפשירים יום לפני הצלייה באופן מבוקר במקרר.
*לפני הצלייה, יש להוציא את הבשר מהמקרר כשעה לפני שמכינים אותו, על מנת שיגיע לטמפרטורת עבודה. בשר קר או קפוא יתכווץ ויתקשה כאשר הוא מונח על הגריל.
*את משטח הצלייה יש לשמן על מנת שהבשר לא ידבק אליו וכך יתפרק בהיפוך.
*כשצולים בשר על פחמים, יש לצלות רק כאשר הפחמים נהיים אפר לבן. אם תצלו על אש גלויה או בחום גבוה, הבשר ישרף והשומן יקבל צבע שרוף וארומה לא נעימה.
*לאחר שצליתם, התאפקו דקה-שתיים ורק אז תחתכו ותגישו. זאת על מנת שהבשר יגיע למרקם טוב יותר ולטמפרטורת אכילה סבירה.





toasting buns צריבת לחמניות

בורגר עם רוטב ביתי עם מיונז וקטשופ
בורגר עם רוטב 1 - Burger with sauce 1



בורגר עם רוטב ביתי עם פלפל קלוי ושום
בורגר עם רוטב 2 - Burger withe sauce 2



ועכשיו להגשת הבורגרים, מצורפים שני מתכונים נפלאים:
תכינו את הרטבים קודם ורק אז גשו להכנת ההמבורגר, על מנת שהבורגר לא יתקרר לכם.
את הלחמניות רצוי לחצות ולצרוב את החלק הפנימי שלהן כדקה, וזאת על מנת לקבל קרום פנימי קשה המעניק קריספיות ללחמניה מצד אחד ומצד שני סופג את המיצים של הרטבים, אך לא הופך את הלחמניה לספוגית.

לרוטב 1, מספיק ל-3-4 בורגרים:
1/3 כוס מיונז
2 כפות קטשופ
4 מלפפון חמוץ בחומץ קטנטנים - קורנישים , קצוצים דק
1 כף בצל סגול, קצוץ דק

מערבבים היטב. מורחים את הרוטב על חצי אחד של הלחמניה (לא לשכוח לצרוב את פנים הלחמניה לפני המריחה ממש לפני שהבורגרים מוכנים כדקה על צידם הפנימי), מניחים מעל חסה ומעל פרוסות עגבניה, מניחים את הבורגר ומעל סוגרים בלחמניה ומגישים.

לרוטב 2, מספיק ל-6-8 בורגרים:
1 כוס פלפל קלוי מצנצנת, לנגב היטב בנייר סופג
1 שן שום
1 כוס מיונז
1/2 כפית פלפל שחור

במעבד מזון קוצצים היטב את שן השום והפלפל הקלוי. מוסיפים למעבד המזון את המיונז והפלפל השחור ומעבדים היטב.
מורחים על צד אחד של הלחמניה (לא לשכוח לצרוב את פנים הלחמניה לפני המריחה ממש לפני שהבורגרים מוכנים כדקה על צידם הפנימי), מניחים את הבורגר, מעל גרגר נחלים וסוגרים בחצי השני של הלחמניה ובתאבון!


אם אתם רוצים מתכוני המבורגר נוספים, מוזמנים לנסות את המתכון הזה להכנת קציצת המבורגר ביתית וטעימה, מתכון להמבורגר טבעוני מפטריות או המתכון הזה להמבורגר שני הבחורים
ואל תשכחו ללחוץ על עוקב באינסטגרם ובפייסבוק, שלא תחמיצו מתכונים ועדכונים נוספים.


תגובה 1:

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use