7/04/2019

תבשיל בסיר אחד בסגנון סופריטו

בס"ד
סופריטו עוף מפנק עם כף שמן אחת
 
מה דעתכם על תבשיל בסגנון סופריטו אבל בלי יותר מדי שמן? את המתכון הבא אתם חייבים להכין.



איך להכין סופריטו עוף דיאטטי ומפנק

סופריטו עוף עם כנפיים


בואו נודה באמת, שמן בהרבה מתכונים כבר נהיה סוג של תבלין. הטעם של הטיגון הוא הרבה יותר מוצלח מהטעם האפוי, אבל מה שבטוח יש אפשרות להגיע לנקודת האמצע.
אפשר להכין מתכונים עם כמות הרבה יותר מאוזנת של שמן ובמתכון כאן השתמשתי רק בכף אחת של שמן ויצא תבשיל כל כך טעים שהוא בטוח הולך לככב אצלי עוד הרבה פעמים.

סופריטו זה בעצם תבשיל המתבשל בסיר אחד עם המיצים של המרכיבים שבסיר. התענוג הזה מתבשל לאט לאט על האש ומתקבל תבשיל בעל ניחוחות נפלאים וטעם מושלם. תבשיל מושלם ודיאטטי, מעולה כשמחפשים אוכל מפנק בזמן דיאטה.
אני הכנתי את התבשיל שלי בסגנון סופריטו עם בטטות, תפוחי אדמה, גזר וחלקי עוף שונים. 



סופריטו עוף כמעט בלי שמן

המרכיבים:
כ-1 כף שמן
2 בצל גדול, חתוך לקוביות
6 גזר, רחוץ היטב וחתוך לקוביות
4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם
חתיכות עוף שטופות היטב (ירכיים, שוקיים, כנפיים - אני השתמשתי בלי עור, אך ניתן להשאיר את העור אם מעדיפים)

אופן ההכנה:
מחממים ככף שמן בסיר גדול. מוסיפים את כל הירקות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומטגנים על אש בינונית כ-10 דקות, מדי פעם מערבבים. מוציאים את הירקות הצידה, מנמיכים את האש ומוסיפים את חלקי העוף עם הצד של העור כלפי מטה.
אם השתמשתם בההרבה חלקי עוף, כמוני, אז לא כולם יגעו בתחתית וזה בסדר גמור. מתבלים במלח ופלפל את חלקי העור ומטגנים כדקה. מוסיפים את הירקות פנימה ומכסים עם מכסה. מבשלים על אש נמוכה כשעה או עד שהעוף והירקות מוכנים.
בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use