קיייקפופס הן אותן סוכריות שוקולד על מקל המגיעות בשלל צבעים ועיצובים שכולם אוהבים. בשביל להכין את המתכון לקייקפופס שוקולד האלה, אין צורך במכשירים מיוחדים.
כל מה שצריך זה רוח יצירתית וקצת סבלנות עד שהקייק פופס מתייצבים.
כל מה שצריך זה רוח יצירתית וקצת סבלנות עד שהקייק פופס מתייצבים.
הקייק-פופס הם פרי יצירתה של אנג'י דאדלי, הידועה גם כ-"בייקרלה". ה-cake pops הינם מעין עוגות קטנות בצורת עיגול המגיעים על מקל של סוכרייה. הם יכולים להוות השלמה מצויינת לשולחן מתוקים במסיבת יום הולדת או סתם כשמחפשים לפנק את הילדים במשהו מתוק בסיום ארוחה.
את כדורי העוגה יכולים להכין מעוגת וניל לבנה או כמו שאני הכנתי עם עוגה כושית חומה עסיסית וטעימה.
את כדורי העוגה יכולים להכין מעוגת וניל לבנה או כמו שאני הכנתי עם עוגה כושית חומה עסיסית וטעימה.
בשביל ליצור כדורים מושלמים, יש אנשים המשתמשים בתבנית ייחודית המיועדת ליצירת קייק פופס עגולים למופת, אולם אפשר בהחלט להכין את הכדורים האלה ידנית.
אני הכנתי את הכדורים בלי תבנית ייחודית, ועל מנת לשמור את צורתם העגולה, הנחתי אותם על תבנית סיליקון עם שקעים.
את הקייק פופס קישטתי עם הקישוטים והסוכריות הצבעוניות של חברת Quality Sprinkles הבריטית שאיתם עשיתי שיתוף פעולה טעים ביותר. ניתן לפזר את הקישוטים בחופשיות על הקייק פופס כמו שרואים בסרטון שהכנתי, או להוסיף עוד טאצ' אישי ולהפוך כל קייק פופ לאיש קטן וחמוד עם שיער העשוי כולו ספרינקלס צבעוניים.
אני הכנתי את הכדורים בלי תבנית ייחודית, ועל מנת לשמור את צורתם העגולה, הנחתי אותם על תבנית סיליקון עם שקעים.
את הקייק פופס קישטתי עם הקישוטים והסוכריות הצבעוניות של חברת Quality Sprinkles הבריטית שאיתם עשיתי שיתוף פעולה טעים ביותר. ניתן לפזר את הקישוטים בחופשיות על הקייק פופס כמו שרואים בסרטון שהכנתי, או להוסיף עוד טאצ' אישי ולהפוך כל קייק פופ לאיש קטן וחמוד עם שיער העשוי כולו ספרינקלס צבעוניים.
רוב מוצריה של חברת Quality Sprinkles הם כשרים (אני כמובן כותבת לכם רק על המוצרים הכשרים שלהם) והייחודיות של המוצרים שלהם זה העובדה שהם עשויים ממרכיבים טבעיים.
כך למשל, אני ממש לא אוהבת שמשתמשים בצבעי מאכל מלאכותיים המאוד מזיקים במיוחד לילדים ומבוגרים, וחברת quality sprinkles מייצרת את מוצריה עם צבעי מאכל טבעיים.
כמו כן, המוצרים שלהם עשויים מ-100% חומרים טבעיים, לא עברו הנדסה גנטית (GMO), ללא סויה, מוצרי חלב או גלוטן.
אני השתמשתי בשלושת המוצרים הבאים: סוכריות ספרינקלס פנינה כחולות, ספרינקלס סגולים וגבישי סוכר מנצנצים אדומים.
שלושת המוצרים כשרים ומתאימים גם לטבעונים. המוצרים אינם מכילים סויה, אגוזים, מוצרי חלב, שומן מוקשה, גלוטן ולא עברו הנדסה גנטית וכמובן עשוי מרכיבים טבעיים בלבד!
כך למשל, אני ממש לא אוהבת שמשתמשים בצבעי מאכל מלאכותיים המאוד מזיקים במיוחד לילדים ומבוגרים, וחברת quality sprinkles מייצרת את מוצריה עם צבעי מאכל טבעיים.
כמו כן, המוצרים שלהם עשויים מ-100% חומרים טבעיים, לא עברו הנדסה גנטית (GMO), ללא סויה, מוצרי חלב או גלוטן.
אני השתמשתי בשלושת המוצרים הבאים: סוכריות ספרינקלס פנינה כחולות, ספרינקלס סגולים וגבישי סוכר מנצנצים אדומים.
שלושת המוצרים כשרים ומתאימים גם לטבעונים. המוצרים אינם מכילים סויה, אגוזים, מוצרי חלב, שומן מוקשה, גלוטן ולא עברו הנדסה גנטית וכמובן עשוי מרכיבים טבעיים בלבד!
ניתן כמובן להכין קייק פופס בגרסה לעצלנים או שניתן לזה שם יותר חביב - קייק פופס בגרסה למי שאין זמן לבזבז :-)
אז איך מכינים קייק פופס כשהזמן דוחק? משתמשים בעוגה מוכנה, מפוררים אותה ומוסיפים לה קרם שאוהבים, שמנת מתוקה או ממרח טעים. לשים עד לקבלת תערובת שניתן לקרוץ ממנה כדורים וממשיכים כרגיל כמו במתכון למטה.
כמובן שעדיין יש קצת עבודה, אבל לפחות חסכתם לעצמכם את זמן הכנת בלילת העוגה, זמן האפייה וזמן הקירור שלה.
אז איך מכינים קייק פופס כשהזמן דוחק? משתמשים בעוגה מוכנה, מפוררים אותה ומוסיפים לה קרם שאוהבים, שמנת מתוקה או ממרח טעים. לשים עד לקבלת תערובת שניתן לקרוץ ממנה כדורים וממשיכים כרגיל כמו במתכון למטה.
כמובן שעדיין יש קצת עבודה, אבל לפחות חסכתם לעצמכם את זמן הכנת בלילת העוגה, זמן האפייה וזמן הקירור שלה.
כמה נקודות ליצירת קייק פופס טעימים ויפים:
1. חשוב לתת לקייק פופס לקפוא היטב. חמש שעות לפחות במקפיא, יעניקו קייק פופס יציבים, אך אם אפשר לתת להם אפילו יותר זמן, מה טוב.
2. לאחר שיוצרים כדורי עוגה, תוקעים בהם מקל והכי מומלץ להניח אותם על משטח עגול שישמור על צורתם. אפשר כמובן להניח אותם על משטח ישר, אך אז הם יאבדו טיפה מהצורה העגולה שלהם בחלק העליון.
3. במיוחד בימי הקיץ החמים, חשוב לעבוד עם קייקפופ אחד, גג שניים בכל פעם. חשוב לטבול את הקייק פופ בשוקולד מומס כשהוא עדיין קפוא, כך השוקולד מתקשה מהר והקייק פופ יציב ולא נופל מהמקל.
4. את הנצנצים, הספרינקלס ושאר הקישוטים מוסיפים ברגע שרוב ציפוי השוקולד התקשה.
5. ניתן לאחר השלב הראשוני שבו מקפיאים את הקייק פופס, לחכות עם הציפוי אפילו שבוע ויותר. ככה שאין לחץ ואין מה לדאוג שהם התקלקלו. ברגע שאתם מוכנים לעבור לשלב הבא של הציפוי והקישוט, פשוט תשלפו אותם אחד-אחד (או שניים-שניים) מהמקפיא ותתחילו לצפות ולקשט.
1. חשוב לתת לקייק פופס לקפוא היטב. חמש שעות לפחות במקפיא, יעניקו קייק פופס יציבים, אך אם אפשר לתת להם אפילו יותר זמן, מה טוב.
2. לאחר שיוצרים כדורי עוגה, תוקעים בהם מקל והכי מומלץ להניח אותם על משטח עגול שישמור על צורתם. אפשר כמובן להניח אותם על משטח ישר, אך אז הם יאבדו טיפה מהצורה העגולה שלהם בחלק העליון.
3. במיוחד בימי הקיץ החמים, חשוב לעבוד עם קייקפופ אחד, גג שניים בכל פעם. חשוב לטבול את הקייק פופ בשוקולד מומס כשהוא עדיין קפוא, כך השוקולד מתקשה מהר והקייק פופ יציב ולא נופל מהמקל.
4. את הנצנצים, הספרינקלס ושאר הקישוטים מוסיפים ברגע שרוב ציפוי השוקולד התקשה.
5. ניתן לאחר השלב הראשוני שבו מקפיאים את הקייק פופס, לחכות עם הציפוי אפילו שבוע ויותר. ככה שאין לחץ ואין מה לדאוג שהם התקלקלו. ברגע שאתם מוכנים לעבור לשלב הבא של הציפוי והקישוט, פשוט תשלפו אותם אחד-אחד (או שניים-שניים) מהמקפיא ותתחילו לצפות ולקשט.
המרכיבים ל-12 סוכריות על מקל קייק פופס:
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס סוכר לבן
2 כפות קמח
2 ביצים L
1/2 1 כפות ממרח קרם אגוזים בסגנון נוטלה או ממרח אחר שאוהבים
לציפוי:
כ-250 גרם שוקולד לבן
ספרינקלס סגולים של Quality Sprinkles
סוכריות ספרינקלס פנינה כחולות של Quality Sprinkles
גבישי סוכר מנצנצים אדומים של Quality Sprinkles
אופן ההכנה:
1.מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
2.ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה. יש להמיס ברווחים של כ-20 שניות בכל פעם, כאשר לאחר כל הפעלה מערבבים את התערובת.
3.ברגע שהתערובת אחידה, מוסיפים פנימה את הסוכר, הקמח והביצים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית 30X30 ס"מ או כל תבנית אחרת גדולה.
המטרה שלנו באפיית התערובת בתבנית גדולה, היא לחסוך בזמן האפייה. מכיוון שאין צורך בעוגה גבוהה, ניתן לאפות את התערובת בתבנית גדולה וכך משך האפייה יתקצר.
אני אפיתי בתבנית 30X30 ס"מ באמצע התנור למשך כ-15 דקות. אופים עד שקיסם המוכנס לאמצע העוגה יוצא נקי או עם מעט פירורים לחים. העוגה יוצאת פאדג'ית ורטובה.
4.מניחים לעוגה להתקרר היטב מחוץ לתנור.
5. מפוררים לקערה את העוגה שאפינו.
6. מוסיפים לקערה את ממרח האגוזים ולשים היטב. מתקבל מעין בצק שניתן לעצב בקלות לעיגולים.
7. לוקחים מהבצק ויוצרים כדורי עוגה בגודל הרצוי.
8. מניחים כל עיגול בתבנית סיליקון עם שקעים (ניתן להניח גם על משטח ישר, אך אז הכדורים יאבדו קצת מצורתם העגולה).
9. תוקעים מקל סוכריה בכל עיגול ומעבירים למקפיא לפחות ל-5 שעות.
10. ממיסים שוקולד לבן במיקרו, בפולסים של כ-15 שניות בכל פעם. יש לערבב אחרי כל הפעלה, על מנת שהשוקולד לא ישרף.
ברגע שהתערובת נמסה לגמרי, מניחים לה להתקרר מעט ומתחילים לקשט.
11. עובדים עם קייק פופ אחד עד שניים בכל פעם -טובלים או יוצקים מעל הקייק פופ את השוקולד המומס ומנערים את עודפי השוקולד הלא רצויים.
12. ברגע שהשוקולד התקשה כמעט לגמרי, מצפים בקישוטים המנצנצים.
13. תוקעים את הקייק פופס להתקשות מוחלטת על קלקר או מניחים על כוס קטנה שהקייק פופס יכולים לעמוד בה.
14. שומרים את הקייק פופס בקופסה סגורה או בשקית זיפ לוק במקפיא ומוציאים מהמקפיא כ-5-10 דקות לפני שרוצים לאכול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!