בס"ד
מתכון לעוגת שוקולד נפלאה במילוי וציפוי קצפת עם תוספת של אבקת זהב וכסף טבעיות לקבלת עוגת רושם מושלמת בקלי קלות. ובונוס קטן של קישוט העוגה עם פרפר שוקולד ענק עם סרטון צעד-צעד.
את העוגה הכנתי בשיתוף פעולה עם חברת Quality Sprinkles הבריטית ש-לה מגוון רחב של מוצרי קישוט אכילים כשירים והייחודיות שלהם שהם טבעיים לחלוטין.
מכיוון שאני מאוד לא אוהבת את השימוש בקישוטים עם צבעי מאכל מלאכותיים, עד כה די הגבלתי את השימוש בקישוט עוגות עם מוצרים צבעוניים.
מאז שהכרתי את חברת הקישוטים Quality Sprinkles אני יכולה להגיד שאני שלמה עם העובדה שאני מקשטת עם המוצרים של החברה שהינם 100% טבעיים.
הפעם השתמשתי לקבלת מראה מתוחכם ומרשים באבקת הזהב והכסף של החברה. אני אוהבת לקרוא להן אבקת פיות כי זה ממש מרגיש כמו אבקת קסמים של פיות מעולמות הפנטזיה.
אבקות הזהב והכסף של החברה מגיעות עם מבחר מרשים של יתרונות: כמובן שהן כשרות, טבעוניות, ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן, ללא אגוזים, ללא שומן מוקשה, ללא צבעי מאכל מלאכותיים, ללא ממתיקים מלאכותיים וללא GMO (המוצרים לא עברו הנדסה גנטית).
יצאה עוגה ענקית ומרשימה שאפשר להגיש אותה בשבתות וחגים ואירועים חגיגיים נוספים כימי הולדת ומסיבות.
העוגה הזו רק נראית מאיימת וקשה לביצוע, אך היא באמת מאוד קלה ומהירה להכנה והכי חשוב היא טעימה בטירוף. ניתן להכין את העוגה כעוגת רושם פרווה על ידי המרת השמנת המתוקה לקצפת צמחית ושימוש בעוגיות פרווה.
אם אתם מאוד אוהבים דווקא להשתמש במוס שוקולד ולא בקצפת, ניתן בהחלט לשנות כיוון ולקשט את העוגה במוס שוקולד.
ניתן במקום האינסטנט פודינג וניל, להמיס שוקולד מריר במיקרו. להניח לו להתקרר לחלוטין (בטמפרטורת החדר) ולהקציף אותו ביחד עם הקצפת המוקצפת.
אני לא יודעת עדיין מה ההסבר לזה אך, ממה שנתקלתי, עוגות שוקולד לא יוצאות טוב באפייה בתבנית קטנה וגבוהה. כשמכינים עוגת שוקולד, מאוד כדאי להשתמש בתבנית גדולה ולא גבוהה.
שימוש בתבנית גבוהה גורמת לזמן אפייה ממושך ועוגות שוקולד פשוט לא אוהבת את זמן האפייה הממושך. הן רק מקבלות קרום קשיח ופנים העוגה עדיין נשאר מעט דביק.
לכן אני מאוד ממליצה בהכנת עוגות שוקולד, לא לאפות בתבנית קטנה אלא רק בתבניות גדולות כדוגמת תבנית 26 או תבנית תנור.
ניתן לאפות בתבניות קטנות אך ורק אם ממלאים רק חלק מהבלילה בתבנית, כך שמשך האפייה לא יהיה ארוך מדי.
המרכיבים לתבנית אפייה של תנור (30X34 ס"מ):
המדידה נעשתה בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
לעוגה:
2 כוסות קמח מנופה
2/3 כוס קקאו מנופה
2 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
2 ביצים L
2 חלמונים L
1/2 כוס שמן
1 כוס מים
לקצפת:
3 כוסות שמנת מתוקה
6 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
עוגיות סנדוויץ' מצופות שוקולד לבן
אבקת פיות זהב Quality Sprinkles
אבקת פיות כסף Quality Sprinkles
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מערבבים היטב את מרכיבי העוגה היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה וקקאו.
מוסיפים את הביצים, החלמונים, השמן והמים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה ואופים באמצע התנור כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מניחים לעוגה להתקרר היטב בטמפרטורת החדר.
כשהעוגה קרה, מכינים את הקצפת:
מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם האינטסנט פודינג לקצפת יציבה ועמידה. מניחים בצד ולוקחים את העוגה.
הופכים את העוגה, בזהירות, על נייר אפייה חדש ומסירים את נייר האפייה הישן.
חותכים את העוגה ל-3 חלקים שווים ומורחים על חלק אחד שכבה אחידה מהקצפת.
מניחים מעל שכבה נוספת ומורחים שוב בקצפת.
לוקחים את השכבה האחרונה וחותכים לאורכה באמצע פס של עוגה; כך בעצם נוצרה לנו שכבה עם שני פסים עבים ופס אחד דק. את הפס הדק מניחים בצד (אותו לא צריכים) ואת שני הפסים העבים מניחים על העוגה.
כל פס צמוד לצד אחר של העוגה, כך שנוצר חלל באמצע. לוקחים את קרם הקצפת ומצפים את העוגה כולה בקרם. אין צורך שהקצפת תהיה חלקה ויפה, כי אנחנו הולכים לזלף עליה שכבה אלגנטית ויפה.
מטרת הציפוי הראשוני הוא לתפוס את כל הפירורים שזזים בעוגה ולאפשר לנו לזלף קרם בקלות יותר.
מעבירים את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנתר כוכב קטן ומתחילים לזלף כוכבים על כל העוגה. את החלל שהשארנו באמצע העוגה, ממלאים במעט קצפת ועליה מניחים מעוגיות הסנדוויץ'.
מפזרים על חצי מהעוגה אבקת זהב ועל חציה השני אבקת כסף ומגישים.
עוגה נפלאה ששומרים במקרר בכלי אטום וסגור.
*ניתן להכין את אותה עוגה עם פרפר שוקולד לבן וצבעוני מעל עם יתר הסוכריות של חברת Quality Sprinkles. מכיוון שהפרפר עשוי שוקולד, הוא רגיש לחום כמובן. איך להכין את פרפר השוקולד? הכול בסרטון ההדרכה פה למעלה. תהנו :-)
מתכון לעוגת שוקולד נפלאה במילוי וציפוי קצפת עם תוספת של אבקת זהב וכסף טבעיות לקבלת עוגת רושם מושלמת בקלי קלות. ובונוס קטן של קישוט העוגה עם פרפר שוקולד ענק עם סרטון צעד-צעד.
את העוגה הכנתי בשיתוף פעולה עם חברת Quality Sprinkles הבריטית ש-לה מגוון רחב של מוצרי קישוט אכילים כשירים והייחודיות שלהם שהם טבעיים לחלוטין.
מכיוון שאני מאוד לא אוהבת את השימוש בקישוטים עם צבעי מאכל מלאכותיים, עד כה די הגבלתי את השימוש בקישוט עוגות עם מוצרים צבעוניים.
מאז שהכרתי את חברת הקישוטים Quality Sprinkles אני יכולה להגיד שאני שלמה עם העובדה שאני מקשטת עם המוצרים של החברה שהינם 100% טבעיים.
הפעם השתמשתי לקבלת מראה מתוחכם ומרשים באבקת הזהב והכסף של החברה. אני אוהבת לקרוא להן אבקת פיות כי זה ממש מרגיש כמו אבקת קסמים של פיות מעולמות הפנטזיה.
אבקות הזהב והכסף של החברה מגיעות עם מבחר מרשים של יתרונות: כמובן שהן כשרות, טבעוניות, ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן, ללא אגוזים, ללא שומן מוקשה, ללא צבעי מאכל מלאכותיים, ללא ממתיקים מלאכותיים וללא GMO (המוצרים לא עברו הנדסה גנטית).
יצאה עוגה ענקית ומרשימה שאפשר להגיש אותה בשבתות וחגים ואירועים חגיגיים נוספים כימי הולדת ומסיבות.
העוגה הזו רק נראית מאיימת וקשה לביצוע, אך היא באמת מאוד קלה ומהירה להכנה והכי חשוב היא טעימה בטירוף. ניתן להכין את העוגה כעוגת רושם פרווה על ידי המרת השמנת המתוקה לקצפת צמחית ושימוש בעוגיות פרווה.
אם אתם מאוד אוהבים דווקא להשתמש במוס שוקולד ולא בקצפת, ניתן בהחלט לשנות כיוון ולקשט את העוגה במוס שוקולד.
ניתן במקום האינסטנט פודינג וניל, להמיס שוקולד מריר במיקרו. להניח לו להתקרר לחלוטין (בטמפרטורת החדר) ולהקציף אותו ביחד עם הקצפת המוקצפת.
אני לא יודעת עדיין מה ההסבר לזה אך, ממה שנתקלתי, עוגות שוקולד לא יוצאות טוב באפייה בתבנית קטנה וגבוהה. כשמכינים עוגת שוקולד, מאוד כדאי להשתמש בתבנית גדולה ולא גבוהה.
שימוש בתבנית גבוהה גורמת לזמן אפייה ממושך ועוגות שוקולד פשוט לא אוהבת את זמן האפייה הממושך. הן רק מקבלות קרום קשיח ופנים העוגה עדיין נשאר מעט דביק.
לכן אני מאוד ממליצה בהכנת עוגות שוקולד, לא לאפות בתבנית קטנה אלא רק בתבניות גדולות כדוגמת תבנית 26 או תבנית תנור.
ניתן לאפות בתבניות קטנות אך ורק אם ממלאים רק חלק מהבלילה בתבנית, כך שמשך האפייה לא יהיה ארוך מדי.
המרכיבים לתבנית אפייה של תנור (30X34 ס"מ):
המדידה נעשתה בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
לעוגה:
2 כוסות קמח מנופה
2/3 כוס קקאו מנופה
2 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
2 ביצים L
2 חלמונים L
1/2 כוס שמן
1 כוס מים
לקצפת:
3 כוסות שמנת מתוקה
6 כפות אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
עוגיות סנדוויץ' מצופות שוקולד לבן
אבקת פיות זהב Quality Sprinkles
אבקת פיות כסף Quality Sprinkles
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מערבבים היטב את מרכיבי העוגה היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה וקקאו.
מוסיפים את הביצים, החלמונים, השמן והמים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה ואופים באמצע התנור כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מניחים לעוגה להתקרר היטב בטמפרטורת החדר.
כשהעוגה קרה, מכינים את הקצפת:
מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם האינטסנט פודינג לקצפת יציבה ועמידה. מניחים בצד ולוקחים את העוגה.
הופכים את העוגה, בזהירות, על נייר אפייה חדש ומסירים את נייר האפייה הישן.
חותכים את העוגה ל-3 חלקים שווים ומורחים על חלק אחד שכבה אחידה מהקצפת.
מניחים מעל שכבה נוספת ומורחים שוב בקצפת.
לוקחים את השכבה האחרונה וחותכים לאורכה באמצע פס של עוגה; כך בעצם נוצרה לנו שכבה עם שני פסים עבים ופס אחד דק. את הפס הדק מניחים בצד (אותו לא צריכים) ואת שני הפסים העבים מניחים על העוגה.
כל פס צמוד לצד אחר של העוגה, כך שנוצר חלל באמצע. לוקחים את קרם הקצפת ומצפים את העוגה כולה בקרם. אין צורך שהקצפת תהיה חלקה ויפה, כי אנחנו הולכים לזלף עליה שכבה אלגנטית ויפה.
מטרת הציפוי הראשוני הוא לתפוס את כל הפירורים שזזים בעוגה ולאפשר לנו לזלף קרם בקלות יותר.
מעבירים את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנתר כוכב קטן ומתחילים לזלף כוכבים על כל העוגה. את החלל שהשארנו באמצע העוגה, ממלאים במעט קצפת ועליה מניחים מעוגיות הסנדוויץ'.
מפזרים על חצי מהעוגה אבקת זהב ועל חציה השני אבקת כסף ומגישים.
עוגה נפלאה ששומרים במקרר בכלי אטום וסגור.
*ניתן להכין את אותה עוגה עם פרפר שוקולד לבן וצבעוני מעל עם יתר הסוכריות של חברת Quality Sprinkles. מכיוון שהפרפר עשוי שוקולד, הוא רגיש לחום כמובן. איך להכין את פרפר השוקולד? הכול בסרטון ההדרכה פה למעלה. תהנו :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!