בס"ד
אני לא יודעת מה איתכם, אבל אם יהיו מולי לבחירה סופגניות או דונאטס, לרוב הדונאטס יסיימו עם ידם על העליונה.
מה שבטוח, סופגניה בלי חור או דונטס עם חור, הם פשוט טעימים, במיוחד לאוהבי הזהוב המטוגן הזה.
אם חיפשתם מתכון לדונאטס ללא שמרים, ללא ביצים וללא מוצרי חלב, הגעתם למקום הנכון.
הדונאטס האלה פשוט מושלמים ומהווים פינוק מושלם לחנוכה או לכל זמן בשנה האמת.
הייחודיות של הדונאטס האלה מגיעה מהעובדה שהם יותר דחוסים כיאה לדונאטס העשויים מבלילת עוגה.
למי שאינו יודע, את הסופגניות האהובות עלינו בחנוכה מכינים עם שמרים, מה שמעניק לסופגניה אווריריות מושלמת.
לעומת זאת, הדונאטס האמריקאיים המקוריים הם דונאטס העשויים מבלילת עוגה. זאת אומרת שבמקום שמרים, הוסיפו להם אבקת אפייה כחומר המתפיח בעיסה. הדונאטס תופחים בשמן, אך התוצאה הסופית יוצאת דחוסה, לעומת דונאטס עם שמרים.
הדונאטס הקטנטנים האלה כל כך טעימים, במיוחד כשהם טריים, ולאחר שתטעמו מהם יהיה לכם קשה להפסיק לנשנש אותם.
קישטתי את הדונאטס עם הסוכריות הצבעוניות של חברת Quality Sprinkles הבריטית, שאיתם כבר עשיתי בעבר כמה שיתופי פעולה מתוקים וגם הפעם.
חברת Quality Sprinkles מייצרת מגוון רחב של קישוטים אכילים כשרים וגם טבעוניים. יש להם קו רחב של מוצרים המתבסס על קישוטים המיוצרים מ-100% חומרים טבעיים.
את הדונאטס קישטתי עם הסוכריות פנינה הכחולות וספרינקלס סגולות העשויות שניהן ממרכיבים טבעיים.
שני המוצרים אינן מכילים סויה, ללא גלוטן, לא עברו הנדסה גנטית (non-GMO), ללא אגוזים, ללא מוצרי חלב, ללא חומרים משמרים, ללא שומן מוקשה, ללא חומרי טעם וממתיקים מלאכותיים וללא צבעים מלאכותיים.
קישטתי את הדונאטס בצורה קלאסית עם ציפוי שוקולד וספרינקלס סגולים מעל ובגרסה קצת יותר מושקעת עם ציפוי לבן וספרינקלס כחולים לקבלת דונאטס עוגיפלצת מתוקים.
המרכיבים ל-13-15 מיני דונאטס בסגנון אמריקאי:
מדידה בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
1/4 2 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
45 גרם מרגרינה קרה, שהומסה כ-10 שניות במיקרו לרמה שהיא רכה ולא נוזלית
1 כוס מים
קמח לקימוח המשטח
רינג בקוטר 5 ס"מ
שמן לטיגון עמוק
לדונאטס קלאסיים עם ציפוי שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס קצפת צמחית
ספרינקלס סגולים Quality Sprinkles
לעוגיפלצת:
ציפוי לבן:
6 כפות אבקת סוכר
1 כף מים
1/4 כפית תמצית וניל לא טבעית (אם תשתמשו בטבעית, האלכוהול לא יתנדף)
סוכריות צבעוניות כחולות Quality Sprinkles
צימקאו לבן ושוקולד מריר ליצירת עיניים
עוגיית סנדוויץ קטנה או עוגיית שוקולד צ'יפס קטנטנה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. מוסיפים את המרגרינה ולשים עם וו לישה עד שהמרגרינה נטמעת, עניין של כמה שניות.
מוסיפים את המים ולשים כ-5-7 דקות. במידת הצורך, עוצרים את המיקסר ומערבבים מעט ידנית ומפעילים את המיקסר חזרה.
מתקבלת תערובת מאוד רטובה, כיאה לבלילת עוגה. מעבירים לקערה קטנה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא בין חצי שעה לשעה.
המקפיא שלי היה עמוס, אז הייתי צריכה לחכות שעה שהתערובת תתייצב.
כשהבצק מוכן, מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים לשכבה לא עבה, אך לא דקה מדי (ניתן לראות את העובי הרצוי בסרטון או בתמונה למעלה בשלב של לפני הטיגון).
קורצים עיגולים מהבצק ומתוך כל עיגול, קורצים חור פנימי באמצעות הצד האחורי של הצנתר. את הבצק הנותר והעיגולים הפנימיים ניתן לחבר לבצק מחדש ולרדד שוב ליצירת עיגולים נוספים.
את חתיכת הבצק האחרונה שמספיקה בדיוק לדונאט אחד, כבר עיצבתי ידנית. לא הכי יפה, אבל טעים :-)
מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 180-190 מעלות. חשוב מאוד לשמור על הטמפרטורה הזו.
אני החלטתי השנה לקנות סיר טיגון ששומר על הטמפרטורה הנכונה, אך אם אין לכם אז, כמו שציינתי בעבר, חשוב מאוד להשתמש במד טמפרטורה.
אם השמן יהיה חם מדי, הדונאטס יוזהבו יותר מהר מבחוץ ויהיו עדיין בצקיות ולא אכילות מבפנים. אם השמן יהיה קר מדי, הדונאטס סתם יספגו יותר מדי שמן ממה שבאמת צריך.
אני טיגנתי ב-190 מעלות צלזיוס ל-2 דקות מכל צד. שימו לב כי כאשר מוסיפים עוד ועוד דונאטס לשמן, הטמפרטורה יורדת ולכן ממש חשוב לעקוב ולשמור על חום השמן שלא ירד מדי או יעלה מדי.
לאחר שטיגנתם את כל הדונאטס, תנו להם להתקרר מעט ובינתיים תכינו את הציפויים.
לציפוי השוקולד:
ממיסים במיקרו את השוקולד והקצפת הצמחית בפולסים של כ-20-30 שניות כל פעם, וערבוב אחרי כל הפעלה.
להכנה הציפוי הלבן:
מערבבים אבקת סוכר עם המים ותמצית הוניל. ניתן להוסיף אבקת סוכר או מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
טובלים דונאטס בתערובת השוקולד ומצפים בספרינקלס סגולים.
או שמכינים דונאטס עוגיפלצת:
ממיסים במיקרו את הצימקאו הלבן והשוקולד המריר, כל אחד בנפרד ובפולסים של כמה שניות על מנת שהשוקולד לא ישרף. אחרי כל הפעלה, מערבבים היטב.
ברגע שהשוקולדים נמסו, מניחים להם להתקרר מעט ומעבירים לשקית זילוף עם חור קטן.
מציירים על נייר אפייה עיגול עם השוקולד הלבן ובתוך כל עיגול מציירים אישון קטן עם השוקולד המריר. מעבירים למקפיא ובינתיים יוצרים הדונאטס בצורת עוגיפלצת.
טובלים את הדונאטס בציפוי הלבן ולאחר מכן בספרינקלס הכחולים. מוציאים את העיניים של עוגיפלצת מהמקפיא ומניחים בזהירות על החלק העליון של הדונאטס.
לוקחים עוגיית סנדוויץ קטנה או מיני עוגיית שוקולד צ'יפס ומכניסים לחור הדונאטס. שכחתי שעוגיפלצת ידוע כנשנשן של עוגייות שוקולד צ'יפס, ולכן השתמשתי במקום בעוגיית סנדוויץ'.
מגישים מיד. הכי טעים לאכול כשהדונאטס טריים, אך ניתן מקסימום גם יום למחרת לאכול אותם ופשוט לחמם מעט במיקרו.
*נשארו לי שאריות משני הציפויים. ניתן להגיש בצד למי שרוצה לטבול את הדונאטס שלו שוב בציפויים הטעימים או שניתן להכין כמות בצק כפולה או כמות ציפוי קטנה יותר.
בתאבון!
אני לא יודעת מה איתכם, אבל אם יהיו מולי לבחירה סופגניות או דונאטס, לרוב הדונאטס יסיימו עם ידם על העליונה.
מה שבטוח, סופגניה בלי חור או דונטס עם חור, הם פשוט טעימים, במיוחד לאוהבי הזהוב המטוגן הזה.
אם חיפשתם מתכון לדונאטס ללא שמרים, ללא ביצים וללא מוצרי חלב, הגעתם למקום הנכון.
הדונאטס האלה פשוט מושלמים ומהווים פינוק מושלם לחנוכה או לכל זמן בשנה האמת.
הייחודיות של הדונאטס האלה מגיעה מהעובדה שהם יותר דחוסים כיאה לדונאטס העשויים מבלילת עוגה.
למי שאינו יודע, את הסופגניות האהובות עלינו בחנוכה מכינים עם שמרים, מה שמעניק לסופגניה אווריריות מושלמת.
לעומת זאת, הדונאטס האמריקאיים המקוריים הם דונאטס העשויים מבלילת עוגה. זאת אומרת שבמקום שמרים, הוסיפו להם אבקת אפייה כחומר המתפיח בעיסה. הדונאטס תופחים בשמן, אך התוצאה הסופית יוצאת דחוסה, לעומת דונאטס עם שמרים.
הדונאטס הקטנטנים האלה כל כך טעימים, במיוחד כשהם טריים, ולאחר שתטעמו מהם יהיה לכם קשה להפסיק לנשנש אותם.
קישטתי את הדונאטס עם הסוכריות הצבעוניות של חברת Quality Sprinkles הבריטית, שאיתם כבר עשיתי בעבר כמה שיתופי פעולה מתוקים וגם הפעם.
חברת Quality Sprinkles מייצרת מגוון רחב של קישוטים אכילים כשרים וגם טבעוניים. יש להם קו רחב של מוצרים המתבסס על קישוטים המיוצרים מ-100% חומרים טבעיים.
את הדונאטס קישטתי עם הסוכריות פנינה הכחולות וספרינקלס סגולות העשויות שניהן ממרכיבים טבעיים.
שני המוצרים אינן מכילים סויה, ללא גלוטן, לא עברו הנדסה גנטית (non-GMO), ללא אגוזים, ללא מוצרי חלב, ללא חומרים משמרים, ללא שומן מוקשה, ללא חומרי טעם וממתיקים מלאכותיים וללא צבעים מלאכותיים.
קישטתי את הדונאטס בצורה קלאסית עם ציפוי שוקולד וספרינקלס סגולים מעל ובגרסה קצת יותר מושקעת עם ציפוי לבן וספרינקלס כחולים לקבלת דונאטס עוגיפלצת מתוקים.
המרכיבים ל-13-15 מיני דונאטס בסגנון אמריקאי:
מדידה בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
1/4 2 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
45 גרם מרגרינה קרה, שהומסה כ-10 שניות במיקרו לרמה שהיא רכה ולא נוזלית
1 כוס מים
קמח לקימוח המשטח
רינג בקוטר 5 ס"מ
שמן לטיגון עמוק
לדונאטס קלאסיים עם ציפוי שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס קצפת צמחית
ספרינקלס סגולים Quality Sprinkles
לעוגיפלצת:
ציפוי לבן:
6 כפות אבקת סוכר
1 כף מים
1/4 כפית תמצית וניל לא טבעית (אם תשתמשו בטבעית, האלכוהול לא יתנדף)
סוכריות צבעוניות כחולות Quality Sprinkles
צימקאו לבן ושוקולד מריר ליצירת עיניים
עוגיית סנדוויץ קטנה או עוגיית שוקולד צ'יפס קטנטנה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. מוסיפים את המרגרינה ולשים עם וו לישה עד שהמרגרינה נטמעת, עניין של כמה שניות.
מוסיפים את המים ולשים כ-5-7 דקות. במידת הצורך, עוצרים את המיקסר ומערבבים מעט ידנית ומפעילים את המיקסר חזרה.
מתקבלת תערובת מאוד רטובה, כיאה לבלילת עוגה. מעבירים לקערה קטנה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא בין חצי שעה לשעה.
המקפיא שלי היה עמוס, אז הייתי צריכה לחכות שעה שהתערובת תתייצב.
כשהבצק מוכן, מפזרים קמח על משטח עבודה ומרדדים לשכבה לא עבה, אך לא דקה מדי (ניתן לראות את העובי הרצוי בסרטון או בתמונה למעלה בשלב של לפני הטיגון).
קורצים עיגולים מהבצק ומתוך כל עיגול, קורצים חור פנימי באמצעות הצד האחורי של הצנתר. את הבצק הנותר והעיגולים הפנימיים ניתן לחבר לבצק מחדש ולרדד שוב ליצירת עיגולים נוספים.
את חתיכת הבצק האחרונה שמספיקה בדיוק לדונאט אחד, כבר עיצבתי ידנית. לא הכי יפה, אבל טעים :-)
מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 180-190 מעלות. חשוב מאוד לשמור על הטמפרטורה הזו.
אני החלטתי השנה לקנות סיר טיגון ששומר על הטמפרטורה הנכונה, אך אם אין לכם אז, כמו שציינתי בעבר, חשוב מאוד להשתמש במד טמפרטורה.
אם השמן יהיה חם מדי, הדונאטס יוזהבו יותר מהר מבחוץ ויהיו עדיין בצקיות ולא אכילות מבפנים. אם השמן יהיה קר מדי, הדונאטס סתם יספגו יותר מדי שמן ממה שבאמת צריך.
אני טיגנתי ב-190 מעלות צלזיוס ל-2 דקות מכל צד. שימו לב כי כאשר מוסיפים עוד ועוד דונאטס לשמן, הטמפרטורה יורדת ולכן ממש חשוב לעקוב ולשמור על חום השמן שלא ירד מדי או יעלה מדי.
לאחר שטיגנתם את כל הדונאטס, תנו להם להתקרר מעט ובינתיים תכינו את הציפויים.
לציפוי השוקולד:
ממיסים במיקרו את השוקולד והקצפת הצמחית בפולסים של כ-20-30 שניות כל פעם, וערבוב אחרי כל הפעלה.
להכנה הציפוי הלבן:
מערבבים אבקת סוכר עם המים ותמצית הוניל. ניתן להוסיף אבקת סוכר או מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
טובלים דונאטס בתערובת השוקולד ומצפים בספרינקלס סגולים.
או שמכינים דונאטס עוגיפלצת:
ממיסים במיקרו את הצימקאו הלבן והשוקולד המריר, כל אחד בנפרד ובפולסים של כמה שניות על מנת שהשוקולד לא ישרף. אחרי כל הפעלה, מערבבים היטב.
ברגע שהשוקולדים נמסו, מניחים להם להתקרר מעט ומעבירים לשקית זילוף עם חור קטן.
מציירים על נייר אפייה עיגול עם השוקולד הלבן ובתוך כל עיגול מציירים אישון קטן עם השוקולד המריר. מעבירים למקפיא ובינתיים יוצרים הדונאטס בצורת עוגיפלצת.
טובלים את הדונאטס בציפוי הלבן ולאחר מכן בספרינקלס הכחולים. מוציאים את העיניים של עוגיפלצת מהמקפיא ומניחים בזהירות על החלק העליון של הדונאטס.
לוקחים עוגיית סנדוויץ קטנה או מיני עוגיית שוקולד צ'יפס ומכניסים לחור הדונאטס. שכחתי שעוגיפלצת ידוע כנשנשן של עוגייות שוקולד צ'יפס, ולכן השתמשתי במקום בעוגיית סנדוויץ'.
מגישים מיד. הכי טעים לאכול כשהדונאטס טריים, אך ניתן מקסימום גם יום למחרת לאכול אותם ופשוט לחמם מעט במיקרו.
*נשארו לי שאריות משני הציפויים. ניתן להגיש בצד למי שרוצה לטבול את הדונאטס שלו שוב בציפויים הטעימים או שניתן להכין כמות בצק כפולה או כמות ציפוי קטנה יותר.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!