12/19/2019

קינוח כוסות עוגת גבינה עם ריבת תותים ללא אפייה

בס"ד
 

קינוח עוגת גבינה בכוס ללא אפייה

 
לפעמים פשוט בא לי להכין משהו שנראה סופר מושקע, אבל מאוד זריז בהכנה.
אז הלכתי על זה והתקבל קינוח כוסות מקסים וסופר טעים - קינוח עוגת גבינה בכוסות ללא אפייה עם ריבת תותים.




קינוח עוגת גבינה ותותים עם פירורי ביסקוויטים 

אני מאוד אוהבת עוגות גבינה, וכמות המתכונים בבלוג יכולה להעיד על זה :-) . אך הפעם רציתי להכין משהו קצת שונה.
מאז שטעמנו את הקינוח המאוד פשוט המגיע עם ארוחת הבוקר המשודרגת של רשת "קפה קפה", התחשק לי להכין קינוח כזה בבית, בידיעה שמדובר בקינוח סופר פשוט להכנה וטעים.

אז ניסיתי לשחזר את קינוח הכוסות הזה, אך רציתי להוסיף לו קצת נצנוץ ויופי.
בשיתוף פעולה עם יצרנית הקישוטים האכילים Quality Sprinkles, הוספתי את הזוהר שהיה נחוץ לי לקבלת קינוחים מרשימים וייחודיים. הקינוחים כמובן לא רק נראים טוב, אלא גם מאוד טעימים.
 


אבקת פיות עם צבע מאכל טבעי quality sprinkles


הפעם השתמשתי במוצר של החברה שאני ממש אוהבת לעבוד איתו - אבקת פיות אכילה ומנצנצת המתאימה למי שאוכל כשר (כמוני) וגם לטבעונים.
הייחודיות של המוצר זה העובדה שהוא עשוי מרכיבים טבעיים. הוא אינו מכיל סוכר, גלוטן, אגוזים, סויה, שומן מוקשה, מוצרי חלב והוא לא עבר הנדסה גנטית (Non-GMO).
במתכון הזה השתמשתי באבקה סגולה ואבקה אדומה, אך לחברה יש מגוון רחב של צבעים טבעיים שניתן להשתמש ולהשתעשע איתם.

הקינוח הזה היה להיט בביתי ואני מאוד מקווה שגם אתם תהנו ממנו.
קינוח עוגת גבינה אישית בכוס הוא קינוח מושלם לחג השבועות, אך גם לכל שבת, חג ומועד. 
 


קינוחי גבינה מקושטים ומרשימים


מה חשוב לדעת?
* יש לתת לקינוח הגבינה לבלות זמן במקרר, לפחות ללילה, מכיוון שטעם הגבינה משתבח עם הזמן.
*חשוב לקשט את הקינוח ממש כמה דקות לפני שמכינים. למה? ברגע שאבקת צבע נוגעת במשהו לח, עם הזמן היא מתחילה להירטב ומתקבל מעט נוזל על הקינוח.
* איך שומרים קינוחים בלי להרוס את החלק העליון שלהם? לרוב קינוחי כוסות מוגשים עם זילופים מרשימים ושמירתם יכולה להיות בעייתית.
במידה ואין לכם תבנית גבוהה עם מכסה בנמצא, קחו סיר גדול עם מכסה אטום ותאחסנו את הקינוחים בתוכו. אומנם הסיר תופס יותר מקום במקרר, אך הקינוחים נשמרים מצויין.





המרכיבים לכ-8-9 קינוחי כוסות גדולים:
לקינוח הגבינה:
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה 200 מ"ל (9% שומן)
1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל

ריבת תות
10 יחידות ביסקוויטים פתי בר (כ-80 גרם)*
10 גרם חמאה קרה

אבקת פיות מנצנצת בצבע אדום של Quality Sprinkles
אבקת פיות מנצנצת בצבע סגול של Quality Sprinkles

אופן ההכנה:
מפוררים את הביסקוויטים ביחד עם החמאה במעבד מזון, עד לקבלת פירורים הטחונים היטב ומניחים בצד.
מקציפים יחדיו את מרכיבי קינוח הגבינה היטב (כדקה וחצי בערך) ומתחילים בהרכבת הקינוח:
מפזרים שכבה נדיבה של ביסקוויטים בתחתית, מניחים מעל כשתי כפיות ריבת תות או לפי הטעם ומעל ממלאים בשכבת גבינה.


מעבירים למקרר ללילה וברגע שמוכנים להגיש, לוקחים קורצני עוגיות ומניחים על הקינוח.
בתוך הקורצן מפזרים את אבקת הפיות וכשמסירים את הקורצן מתגלה הקישוט המרשים.
הקינוחים נשמרים היטב במקרר כ-3 ימים לפחות בכלי אטום או עטופים בניילון נצמד.
בתאבון!


*לגרסה פסחית, ניתן להמיר את הפתי בר לעוגיות כשרות או לוותר על הפתי בר ולוותר על הקישוט למעלה.

2 תגובות:

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use