מתכון למרק ירקות קל, פשוט, בריא וטעים. המרק ירקות הזה מושלם לימי החורף הקרירים והסוערים שהגיעו לפתחנו. ניתן להגישו בתוספת כדורי קניידלך ביתיים נפלאים, עם שקדי מרק או כמו שהוא בדיוק.
המתכון כולל סרטון שלב-שלב של הכנת הקניידלך מצורף בהמשך.
קניידלאך הם כבר מזמן לא רק תוספת למרק בפסח. הכדור העגול והטעים הזה יהווה תוספת נפלאה ומפנקת כמעט לכל מרק חורפי.
הקניידלך האלה פשוט מעולים ומומלץ לשמור את המתכון לפסח. כמובן שמי שאינו אוכל שרויה בפסח, מומלץ להתענג מהמתכון הזה בשאר ימות השנה :-) .
את הקניידלך האלה הכנתי מקמח מצה, לכן הם לא מתאימים למי שמחפש קניידלך ללא גלוטן.
מה שכן, אני ממש רוצה לנסות להכין קניידלך מקמח תפוחי אדמה שיתאים לכולם, גם למי שלא צורך גלוטן וגם למי שלא אוכל שרויה בחג הפסח.
לפני שהחלטתי איך להכין את הקניידלך, חיפשתי מתכונים באינטרנט והדעה הרווחת כמעט בכל מתכון היה הצורך להוסיף מים חמים לתערובת.
ממש לא הצלחתי להבין למה זה, הרי בצק יווצר גם מהוספת מים קרים. אז נכון מים חמים יספגו אולי בקלות יותר בקמח, ובכל זאת החלטתי להכין עם מים מהברז.
אחרי שערבבתי היטב, התקבלה תערובת נפלאה שהיה ניתן לעבוד איתה ישר. בלי צורך בשום שהייה והמתנה לתערובת. ואם כן, אז גג חמש דקות וזהו.
המתכון כולל סרטון שלב-שלב של הכנת הקניידלך מצורף בהמשך.
קניידלאך הם כבר מזמן לא רק תוספת למרק בפסח. הכדור העגול והטעים הזה יהווה תוספת נפלאה ומפנקת כמעט לכל מרק חורפי.
הקניידלך האלה פשוט מעולים ומומלץ לשמור את המתכון לפסח. כמובן שמי שאינו אוכל שרויה בפסח, מומלץ להתענג מהמתכון הזה בשאר ימות השנה :-) .
את הקניידלך האלה הכנתי מקמח מצה, לכן הם לא מתאימים למי שמחפש קניידלך ללא גלוטן.
מה שכן, אני ממש רוצה לנסות להכין קניידלך מקמח תפוחי אדמה שיתאים לכולם, גם למי שלא צורך גלוטן וגם למי שלא אוכל שרויה בחג הפסח.
לפני שהחלטתי איך להכין את הקניידלך, חיפשתי מתכונים באינטרנט והדעה הרווחת כמעט בכל מתכון היה הצורך להוסיף מים חמים לתערובת.
ממש לא הצלחתי להבין למה זה, הרי בצק יווצר גם מהוספת מים קרים. אז נכון מים חמים יספגו אולי בקלות יותר בקמח, ובכל זאת החלטתי להכין עם מים מהברז.
אחרי שערבבתי היטב, התקבלה תערובת נפלאה שהיה ניתן לעבוד איתה ישר. בלי צורך בשום שהייה והמתנה לתערובת. ואם כן, אז גג חמש דקות וזהו.
כמובן שאת מרק הירקות ניתן להכין לבד בלי הקניידלך והוא כל כך טעים כמו שהוא. ואם הכנתם, אשמח שתשתפו אותי בתמונות בפייסבוק - תייגו @עם תענוג condelight
או באינסטגרם תייגו @con_delight
מרק ירקות עם קניידלך ביתיים/מתכון: עם תענוג con delight
מדדתי בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
3 בצל, קצוץ
מעט שמן זית
3 שיני שום כתוש קפוא
4 גזר עם הקליפה, שטוף היטב וחתוך לחצאי טבעות (חותכים את הגזר לאורכו ואז לפרוסות)
3 קישואים עם הקליפה, שטופים היטב ופרוסים לחצאי טבעות
תיבול:
1 כפית חוואיג' תימני או לפי הטעם
בין 2-3 כפיות מלח
מעט פלפל שחור
1 כף פטרוזיליה יבשה או לפי הטעם
מים
תערובת קניידלך:
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים מהברז
1/2 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
1 כף שמן זית
2 ביצים L
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-3-4 דקות על אש בינונית, מדי פעם מערבבים. מוסיפים את קוביות השום הקפואות ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהקוביות נמסות.
מוסיפים את הגזר והקישואים (ואם רוצים אז גם ירקות אחרים שאוהבים במרק) ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
מוסיפים את התיבול: חוואייג', 2 כפיות מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לגובה של כ-2/3 סיר. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לאש בינונית ומבשלים כחצי שעה עם מכסה. כעבור החצי שעה, לפני שמכניסים את הקניידלך למרק, מוסיפים עוד מים וטועמים אם חסר מלח (אני הוספתי עוד חצי כפית, אך תוסיפו לפי הטעם שלכם).
לקראת סוף החצי שעה מכינים את הקניידלך (אין צורך להשתמש במים חמים):
מערבבים את מרכיבי הקניידלך היטב, עד שכל העיסה רטובה.אם העיסה רטובה מדי, חכו כ-5 דקות ותתחילו ליצור כדורים באמצעות ידיים רטובות. כל כמה זמן יהיה צורך להרטיב את הידיים מחדש, על מנת שהעיסה לא תדבק לידיים.
מכניסים את כדורי הקניידלך למרק (אני מכניסה מיד אחרי כל יצירת כדור) ומבשלים בלי מכסה כ-15 דקות. בתאבון!
*ניתן, כמובן, לבשל את הקניידלך בכל מרק אחר או במים מומלחים.
שיהיה חורף נעים וטעים ובע"ה שיגיעו גשמי ברכה רבים בהקדם!
מעט שמן זית
3 שיני שום כתוש קפוא
4 גזר עם הקליפה, שטוף היטב וחתוך לחצאי טבעות (חותכים את הגזר לאורכו ואז לפרוסות)
3 קישואים עם הקליפה, שטופים היטב ופרוסים לחצאי טבעות
תיבול:
1 כפית חוואיג' תימני או לפי הטעם
בין 2-3 כפיות מלח
מעט פלפל שחור
1 כף פטרוזיליה יבשה או לפי הטעם
מים
תערובת קניידלך:
1 כוס קמח מצה
1 כוס מים מהברז
1/2 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
1 כף שמן זית
2 ביצים L
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-3-4 דקות על אש בינונית, מדי פעם מערבבים. מוסיפים את קוביות השום הקפואות ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהקוביות נמסות.
מוסיפים את הגזר והקישואים (ואם רוצים אז גם ירקות אחרים שאוהבים במרק) ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
מוסיפים את התיבול: חוואייג', 2 כפיות מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לגובה של כ-2/3 סיר. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לאש בינונית ומבשלים כחצי שעה עם מכסה. כעבור החצי שעה, לפני שמכניסים את הקניידלך למרק, מוסיפים עוד מים וטועמים אם חסר מלח (אני הוספתי עוד חצי כפית, אך תוסיפו לפי הטעם שלכם).
לקראת סוף החצי שעה מכינים את הקניידלך (אין צורך להשתמש במים חמים):
מערבבים את מרכיבי הקניידלך היטב, עד שכל העיסה רטובה.אם העיסה רטובה מדי, חכו כ-5 דקות ותתחילו ליצור כדורים באמצעות ידיים רטובות. כל כמה זמן יהיה צורך להרטיב את הידיים מחדש, על מנת שהעיסה לא תדבק לידיים.
מכניסים את כדורי הקניידלך למרק (אני מכניסה מיד אחרי כל יצירת כדור) ומבשלים בלי מכסה כ-15 דקות. בתאבון!
*ניתן, כמובן, לבשל את הקניידלך בכל מרק אחר או במים מומלחים.
שיהיה חורף נעים וטעים ובע"ה שיגיעו גשמי ברכה רבים בהקדם!
Do you have any video of that? I'd like to find out some additional information.
השבמחקHi,
מחקI only have a video of how to make the kneidlach (Matzo balls). You can find it just above the recipe.