2/05/2020

קינוח פרחים בעציץ מתוק וטעים

בס"ד

פרחים מקצפת בעציץ קינוח


קינוח מושלם של פרחים בעציץ חום ומקסים שיכבדו כל ארוחה ומסיבה.
קינוח מושלם לט"ו בשבט, יום המשפחה וחג האהבה שמכינים בקלי קלות מחומרים פשוטים וטעימים. סרטון הכנה מלא בפנים.




קינוח עוגה בעציץ


קינוח עציץ לט"ו בשבט



רציתי להכין קינוח יפהפה שיהיה מושלם לחג האילנות, ט"ו בשבט, אך גם יהווה מוקד עניין בכל מסיבה ואירוע. אם זה כפעילות כיפית עם הילדים להכנת עציץ אכיל לט"ו בשבט או כהגשה יפה לאורחים, משפחה וחברים בשבתות, חגים ואירועים מיוחדים.
בנוסף, רציתי שהקינוח הזה ייתן הרגשה מתוקה לכל אדם שיקבל אותו. הרגשה חמימה כשמקבלים מתנה מושקעת ויפה, והבונוס הוא שהיא גם מאוד טעימה.

הקינוח כאן הוא מעין עוגת עציץ ללא אפייה שמכינים תוך פחות מ-20 דקות. ואם בא לכם לפנק בזר פרחים אכילים את אחד מיקיריכם, זה בדיוק מה שאתם צריכים להכין.
ניתן כמובן להכין את הקינוח הזה בגרסה פרווה. ואם תשתמשו בקצפת צמחית, זה גם יאפשר לכם להגיש את הקינוח הזה לחברים טבעוניים.
 


מעדר בתוך עציץ קינוח עם שוקולד וקצפת


קינוח פרחים בתוך עצים מקצפת ושוקולד

 

קישטתי את עציץ הפרחים הזה עם המוצרים של חברת Quality Sprinkles הבריטית.
בשיתוף הפעולה הזה עם החברה, השתמשתי בשני מוצרים ממש יפים ומעולים לקישוט הפרחים בעציץ.

שני המוצרים מגיעים באריזת בקבוק ובה מגוון של קישוטים אכילים: מסוכריות צבעוניות, אבנים וגבישי סוכר, פנינים ועוד. המוצרים הללו כשרים בהשגחת הou והם מכילים רכיבים טבעיים בלבד.
המוצרים מתאימים כמובן למי שצורך כשר וגם לטבעונים והם מגיעים ללא צבעי מאכל מלאכותיים, ללא מוצרי חלב, ללא שומן מוקשה, ללא גלוטן, לא עברו הנדסה גנטית, ללא סויה וללא אגוזים.
 


פרחים בעציץ אכילים


אני מאוד לא אוהבת את השימוש בצבעי מאכל מלאכותיים, ולכן בהמשך לקו המוצרים של quality sprinkles, אני השתמשתי לצביעת קצפות הפרחים בצבעי מאכל טבעיים.
את אבקת הסלק הכנתי בבית (מתכון בהמשך למי שרוצה) ואת הספירולינה הירוקה קניתי באחת מחנויות הטבע. האמת שבכלל התכוונתי לקנות ספירולינה כחולה, אבל לא היה לי מושג שבשוק יש גם ירוקה וגם כחולה.
לכן, אם אתם מחפשים לקנות את הכחולה אז תוודאו היטב איזה אתם קונים. בכל מקרה, בסופו של דבר יצא לי טוב שיכולתי להשתמש בספירולינה הירוקה ליצירת העלים של הפרחים בעציץ.

והכי חשוב, הקינוח הזה כל כך שוקולדי, טעים ומושחת וכזה פשוט להכנה, שאתם פשוט חייבים לרוץ ולהכין אותו בהקדם.



קינוח פרחים בעציץ ללא אפייה


קינוח בעציץ לחגים ומועדים




המרכיבים ל4 עציצים:
קרם שוקולד:
1 כוס שמנת מתוקה (מחולקת לשני חצאי כוסות)
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

לקצפת:
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל

לצבעים טבעיים:
אבקת סלק לוורוד
ספירולינה לירוק

לקישוטים אכילים:
בקבוק קישוטים אכילים בצבעי פסטל ורודים-אדומים של quality sprinkles
בקבוק קישוטים אכילים בצבעי אפור וזהב של quality sprinkles

עוגיות סנדוויץ' חומות, מפוררות

אופן ההכנה:
ממיסים במיקרו 1/2 כוס שמנת מתוקה ביחד עם השוקולד. ממיסים כל פעם כ-25-30 שניות, מערבבים וממשיכים להמיס.
חשוב מאוד לא להמיס למשך זמן רב מדי, אחרת השוקולד ישרף. ברגע שהתערובת אחידה, מניחים בצד להתקרר.
מקציפים את חצי כוס השמנת הנותרת לקצף רך ויציב. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומקציפים לקצפת אחידה. מניחים בצד.

מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג לקצפת רכה ויציבה. מחלקים את התערובת ל-3 קערות, כאשר בשתי קערות התערובת היא רבה יותר מאשר בקערה השלישית.
קערה אחת מקציפים לקצפת יציבה יותר בלי שום תוספת. בקערה השנייה מוסיפים את אבקת הסלק ומקציפים לקצפת יציבה. ובקערה השלישית שבה יש פחות קצפת, מוסיפים את הספירולינה ומקציפים לקצפת יציבה.
מכיוון שהקערה השלישית משמשת רק עבור עלים, אין צורך ביותר מדי קרם ממנה.

מתחילים בהרכבת הקינוח:
ממלאים בכל עציץ מקרם השוקולד ומפזרים מעל את עוגיות הסנדוויץ המפוררות. מעבירים את הקרמים לשקיות עם צנתרים. לפרחים השתמשתי בצנתרי כוכב קטנים וליצירת העלה, השתמשתי בצנתר המתאים לזילוף עלים עם פיה צרה (ניתן לראות איך הצנתר נראה בסרטון).
מזלפים פרחים ועלים על האדמה העשויה עוגיות וזהו. מכיוון שזילוף על "אדמה" הוא הרבה יותר קשה מאשר זילוף על קרם, תוכלו לראות בסרטון המצורף איך ניתן לזלף את הפרחים בצורה קלה יותר ואתם יכולים לבחור את הדרך שנוחה לכם.

מגישים עם מעדר קטן ובתאבון! ניתן לשמור בקירור בכלי אטום לפחות כיומיים.

*להכנת אבקת סלק: מקלפים את הסלק, שוטפים ומגררים בפומפיה. מפזרים על תבנית אפייה עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל-50-60 מעלות על מצב טורבו ל-12 שעות. כשהסלק יבש, טוחנים במטחנת קפה או בבלנדר חזק.
אני עשיתי את הדרך הארוכה של ה-12 שעות, אך הבנתי שישנה דרך קצרה יותר. ניתן גם לאפות ב-180 מעלות, טורבו לזמן של כ-15-20 דקות ולערבב לפחות פעם אחת במהלך הזמן הזה. לאחר מכן, לכבות את התנור ולהשאיר את הסלק בפנים לעוד 15-20 דקות. לאחר שהתערובת התקררה, לטחון.
כמו שאמרתי לא ניסיתי את הדרך השנייה, אך זה בהחלט מה שאעשה פעם הבאה כשאכין אבקת סלק.
אבקת הסלק נשמרת היטב להרבה מאוד זמן בכלי סגור במקפיא.

**נשארו לי מעט שאריות מהקצפות שהכנתי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use