בס"ד
לרגל חגיגות יום העצמאות ה-72 למדינתנו היפה, החלטתי לארגן חגיגות על האש בבית, בהתאם להנחיות החוק :-)
אז קבלו מתכון מושלם לשיפודי פרגיות ברוטב ברביקיו שמכינים על מחבת פסים לצד חומוס ביתי.
לרגל חגיגות יום העצמאות ה-72 למדינתנו היפה, החלטתי לארגן חגיגות על האש בבית, בהתאם להנחיות החוק :-)
אז קבלו מתכון מושלם לשיפודי פרגיות ברוטב ברביקיו שמכינים על מחבת פסים לצד חומוס ביתי.
למי שאין מרפסת ואינו יכול להשתמש במנגל עם פחמים או מי שאינו רוצה להשקיע במנגל חשמלי, הכנת שיפודים על מחבת פסים היא בהחלט פתרון מושלם.
מגישים על או לצד חומוס ביתי, עם או בלי פיתות וסלט ביתי טרי, ומדובר בתענוג מושלם ביותר!
חיפשתי בגוגל מתכונים של שיפודי פרגיות בשילוב עם רוטב ברביקיו ולאחר שראיתי כמה, החלטתי להרכיב מתכון משלי לשיפודי פרגיות במרינדת ברביקיו ותבלינים שיצא פשוט טעים.
הכנת חומוס התגלתה כדבר די דומה בכל המתכונים שמצאתי, למעט שינויים ממש קלים, אם זה תוספת שום, פפריקה וכו'. הכנתי את המתכון לפי מה שהיה נראה לי ויצא בהחלט מוצלח. וגם אתם מוזמנים לנסות את המתכון שלי לחומוס ביתי, ולהוסיף ולשנות כראות עיניכם.
שני המתכונים המאוד טעימים האלה, יכולים ללכת כל אחד בנפרד כמובן, אך אני החלטתי לשלב אותם יחד.
אם הכנתם, אל תשכחו לפרגן ולספר איך יצא לכם. מוזמנים לכתוב כאן למטה בתגובות בבלוג, לשתף בפייסבוק, באינסטגרם, בטיקטוק או ביוטיוב.
מגישים על או לצד חומוס ביתי, עם או בלי פיתות וסלט ביתי טרי, ומדובר בתענוג מושלם ביותר!
חיפשתי בגוגל מתכונים של שיפודי פרגיות בשילוב עם רוטב ברביקיו ולאחר שראיתי כמה, החלטתי להרכיב מתכון משלי לשיפודי פרגיות במרינדת ברביקיו ותבלינים שיצא פשוט טעים.
הכנת חומוס התגלתה כדבר די דומה בכל המתכונים שמצאתי, למעט שינויים ממש קלים, אם זה תוספת שום, פפריקה וכו'. הכנתי את המתכון לפי מה שהיה נראה לי ויצא בהחלט מוצלח. וגם אתם מוזמנים לנסות את המתכון שלי לחומוס ביתי, ולהוסיף ולשנות כראות עיניכם.
שני המתכונים המאוד טעימים האלה, יכולים ללכת כל אחד בנפרד כמובן, אך אני החלטתי לשלב אותם יחד.
אם הכנתם, אל תשכחו לפרגן ולספר איך יצא לכם. מוזמנים לכתוב כאן למטה בתגובות בבלוג, לשתף בפייסבוק, באינסטגרם, בטיקטוק או ביוטיוב.
שיפודי פרגיות ברוטב ברביקיו במחבת פסים / מתכון עם תענוג con delight
מדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
מרכיבים:
כ-700 גרם פרגיות או סטייק פרגית, חתוך לחתיכות או רצועות (אני השתמשתי בסטייק פרגית שזה די דומה למעין שניצל עבה)
2 כפיות שום גבישי
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1 כף פטרוזיליה יבשה
2 כפיות כמון
3/4 כוס רוטב ברביקיו הלמנ'ס (בעצם בקבוק שלם של 285 גרם)
מעט שמן, לשימון המחבת
שיפודי עץ (אופציונלי)
אופן ההכנה:
שמים את כל חתיכות העוף בקערה. מוסיפים את כל מרכיבי התיבול הנוספים ורוטב הברביקיו. מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומשהים בקערה למשך שעה. אין צורך לשים במקרר.
לאחר מכן, משפדים את חתיכות הפרגית על שיפודים.
מורחים מעט שמן על מחבת פסים (פלנצ'ה) ומחממים אותה.
ברגע שהמחבת חמה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים את השיפודים בין 5-10 דקות מכל צד, מדי פעם הופכים אותם.
מאוד תלוי מה גודל החתיכות שחתכתם. אם החתיכות גדולות, הבישול יקח יותר זמן.
ניתן, כמובן, לוותר על השיפוד ולבשל את החתיכות כמו שהם במחבת פסים או מחבת רגילה עד שהם מוכנים, ואפשר כמובן להכין על המנגל.
אני הגשתי את השיפודים מעל החומוס למראה מושלם וטעם נהדר.
המרכיבים לממרח חומוס ביתי
1 קופסת שימורי חומוס (550 גרם לפני סינון, 290 גרם לאחר סינון), לסנן מהנוזלים
1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא*
3/4 כוס מים מהברז
בין 2 ל3 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
כמון לקישוט
אופן ההכנה:
שמים במעבד מזון את גרגרי החומוס, הטחינה, המים ורק 2 כפות מיץ לימון וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים מלח ומערבלים שוב. בודקים תיבול ובמידת הצורך מוסיפים מלח ומיץ לימון ומערבבים.
אם מעבד המזון שלכם לא חזק ויש לכם מסננת צפופה, מומלץ להעביר על מנת להיפטר מהגושים הקטנים שמעבד מזון רגיל אינו מסוגל להתמודד איתם.
המעבד מזון שלי לא הכי חזק ולא הייתה לי מסננת, אז השארתי את החומוס וכך ועדיין היה מאוד טעים ומוצלח. מגישים בצלחת ומקשטים עם כמון.
*ניתן להשתמש בטחינה רגילה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!