5/28/2020

עוגת ערוגת פרחים יפהפיה לחג

בס"ד

עוגת ערוגת פרחים עם בסיס עוגת שוקולד ופרחי קצפת


בחג השבועות, חג מתן תורה, נוהגים לקשט את הבית ובתי הכנסת בפרחים ועשבים.
אז אני החלטתי להכין מתכון לעוגת שוקולד עסיסית ונפלאה ולקשט אותה ממש כמו ערוגת פרחים יפהפיה. בסיס עוגת השוקולד מאוד פשוט להכנה וגם זילופי הקצפת.





עוגת פרחים עם סוכריות צבעוניות


עוגת ערוגת פרחים מבט מלמעלה



אז למה בכלל מקשטים את הבית ובתי הכנסת בפרחים בחג השבועות?
אחת הסיבות היא שברגע שקיבלנו את התורה הקדושה, הר סיני התמלא פרחים לרגל המעמד.
אז אם נהגתם כך קודם, תמשיכו במנהג המקסים הזה ותוסיפו על הדרך קישוט אכיל, טעים ויפהפה לשולחן החג. המתכון גם מתאים כמובן גם לט"ו בשבט ולכל חגיגת יום הולדת, שבת או חג.


את המתכון הכנתי בשיתוף פעולה עם החברה הבריטית Quality Sprinkles שיש לה קו מוצרים מהמם וכשר של סוכריות צבעוניות וקישוטים אכילים שעשויים מרכיבים טבעיים בלבד.



עוגת ערוגת פרחים פרוסה


צנתרי זילוף לעוגת פרחים


פרוסת עוגת שוקולד


אני השתמשתי הפעם בסוכריות הכסופות והטעימות המגיעות בצנצנת ובה מגוון צורות וגדלים של סוכריות לקישוט. הסוכריות אינן מכילה סויה, הן ללא גלוטן, ללא אגוזים, ללא מוצרי חלב, ללא שומן מוקשה, ללא צבעי מאכל מלאכותיים, מתאים לטבעונים ולא עבר הנדסה גנטית.

הכנת עוגת השוקולד הזו היא מאוד פשוטה. מערבבים כמה מרכיבים ולתנור, ומתקבלת עוגה עסיסית וטעימה-טעימה.
את העוגה מקשטים בקצפת ממותקות בצבעים שונים. כולם, כמובן, צבעי מאכל טבעיים. ולסיום, נגיעות מסוכריות הקישוט הכסופות.



 


עוגת ערוגת פרחים / מתכון: עם תענוג con delight
מדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לתבנית 30X30 ס"מ:
2 כוסות קמח לבן, מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 1 כוסות סוכר
1/3 כוס קקאו
1 כוס מים
1/2 כוס שמן
4 ביצים M

לקישוט:
כ-3 כוסות שמנת מתוקה (3 מיכלים של 250 מ"ל)
3/4 כוס אינסטנט פודינג וניל
צבעי מאכל טבעיים: אבקת סלק לורוד, ספירולינה ירוקה לירוק
סוכריות כסופות של Quality Sprinkles

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-160 מעלות, טורבו.
בקערה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והקקאו. מוסיפים את הרטובים: המים, השמן והביצים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים באמצע התנור כשעה, או עד שקיסם יוצא יבש.
מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין.

מכינים את הקצפת לקישוט:
מקציפים יחדיו את כל מיכלי הקצפת ביחד עם האינסטנט פודינג לקצפת יציבה.
מחלקים את התערובת ל-3 קערות. קערה אחת משאירים לבנה, קערה נוספת מוסיפים ספירולינה ירוקה (לא יותר מדי, שלא יהיה טעם חזק מהספירולינה) ולקערה השלישית מוסיפים אבקת סלק.
מקציפים את הקערה הורודה תחילה לקצפת אחידה. ולאחר מכן מקציפים את הקערה הירוקה לקצפת אחידה. משאירים מעט קרם לבן בצד ואת יתר הקצפות מעבירים לשקיות זילוף עם צנתרים לבחירתכם. את סוגי הצנתרים ניתן לראות בתמונה שצירפתי.

את הקצפת הלבנה שהשארנו מורחים על העוגה ומתחילים לקשט, בצורה כזו שמקבלין מעין ערוגת פרחים יפה. בסיום, מקשטים עם הסוכריות הצבעוניות ומעבירים למקרר.
כעקרון, אפשר לאכול באותו רגע, אבל הכי טוב לתת לעוגה להתייצב עם הקצפת במקרר לכמה שעות ואז להגיש.
העוגה מחזיקה נפלא בכלי אטום במקרר לפחות 4 ימים.
*נשאר לי שאריות מהקרם, שאותם ניתן לנצל לקינוח כוסות בצבעים.
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use