בס"ד
מ-6 מרכיבים בלבד ובלי התעסקות בשמרים, מקבלים לחמניות פסטו פרמזן רכות, מפנקות וכל כך טעימות.
לחמניות פסטו פרמזן /מתכון: עם תענוג con delight
מדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-6 לחמניות:
2 כוסות קמח לבן, מנופה*
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1/4 כוס פסטו בזיליקום קלאסי נפטון
1/4 כוס מים
150 גרם יוגורט טבעי 3% (קצת יותר מ-1/2 כוס)
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
לציפוי:
ממרח פסטו בזיליקום
פרמזן, מגוררת
קמח, לקימוח משטח העבודה
* ניתן להשתמש בקמח תופח, ולוותר על אבקת האפייה ואז יש לכם מתכון מ-5 מרכיבים בלבד :-)
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
2. מערבבים יחדיו את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
3. עושים גומחה באמצע התערובת ומוסיפים בתוך הגומחה את המים, הפסטו, היוגורט והפרמזן.
4.מתחילים לערבב עם הידיים וברגע שנוצר מעין בצק, לשים עוד כ-2 דקות.
5. מכסים בניילון נצמד ומניחים לנוח 5-10 דקות.
6. מעבירים את הבצק למשטח מקומח. מכסים בקמח ולשות קלות ליצירת בצק אחיד.
7. מחלקים את הבצק לשש חלקים.
8. מכל חלק יוצרים כדור חלק.
9. מתחילים לעבוד עם הבצק שגלגלנו ראשון לכדור - משטחים אותו למלבן קטן ומגלגלים אותו לרצועה/נחש. מהדקים היטב את הקצוות ומרדדים לרצועה ארוכה יותר.
10. ממשיכים כך עם יתר הכדורים ובסיום חוזרים שוב לרצועה הראשונה שרידדנו (כל זה על מנת לתת לבצק זמן לנוח בין כל פעולה, על מנת שיהיה יותר קל לעבוד איתו).
11. יוצרים מכל רצועה לחמניית קשר (בדומה למה שרואים בסרטון). טובלים את הרצועות במעט קמח, לפני שיוצרים את הצורה, וזאת על מנת שניתן יהיה לתקן שגיאות.
12. מעבירים את הלחמניות למגש אפייה.
13. מורחים כל לחמניה בפסטו ומפזרים מעל פרמזן מגוררת.
14. אופים באמצע התנור בין 20-25 דקות.
15. הלחמניות הכי טעימות כשהן טריות. יש לשמור במקרר, ולמחרת לחמם מעט במיקרו.
מ-6 מרכיבים בלבד ובלי התעסקות בשמרים, מקבלים לחמניות פסטו פרמזן רכות, מפנקות וכל כך טעימות.
לחמניות פסטו פרמזן /מתכון: עם תענוג con delight
מדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-6 לחמניות:
2 כוסות קמח לבן, מנופה*
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
1/4 כוס פסטו בזיליקום קלאסי נפטון
1/4 כוס מים
150 גרם יוגורט טבעי 3% (קצת יותר מ-1/2 כוס)
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
לציפוי:
ממרח פסטו בזיליקום
פרמזן, מגוררת
קמח, לקימוח משטח העבודה
* ניתן להשתמש בקמח תופח, ולוותר על אבקת האפייה ואז יש לכם מתכון מ-5 מרכיבים בלבד :-)
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
2. מערבבים יחדיו את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
3. עושים גומחה באמצע התערובת ומוסיפים בתוך הגומחה את המים, הפסטו, היוגורט והפרמזן.
4.מתחילים לערבב עם הידיים וברגע שנוצר מעין בצק, לשים עוד כ-2 דקות.
5. מכסים בניילון נצמד ומניחים לנוח 5-10 דקות.
6. מעבירים את הבצק למשטח מקומח. מכסים בקמח ולשות קלות ליצירת בצק אחיד.
7. מחלקים את הבצק לשש חלקים.
8. מכל חלק יוצרים כדור חלק.
9. מתחילים לעבוד עם הבצק שגלגלנו ראשון לכדור - משטחים אותו למלבן קטן ומגלגלים אותו לרצועה/נחש. מהדקים היטב את הקצוות ומרדדים לרצועה ארוכה יותר.
10. ממשיכים כך עם יתר הכדורים ובסיום חוזרים שוב לרצועה הראשונה שרידדנו (כל זה על מנת לתת לבצק זמן לנוח בין כל פעולה, על מנת שיהיה יותר קל לעבוד איתו).
11. יוצרים מכל רצועה לחמניית קשר (בדומה למה שרואים בסרטון). טובלים את הרצועות במעט קמח, לפני שיוצרים את הצורה, וזאת על מנת שניתן יהיה לתקן שגיאות.
12. מעבירים את הלחמניות למגש אפייה.
13. מורחים כל לחמניה בפסטו ומפזרים מעל פרמזן מגוררת.
14. אופים באמצע התנור בין 20-25 דקות.
15. הלחמניות הכי טעימות כשהן טריות. יש לשמור במקרר, ולמחרת לחמם מעט במיקרו.
Superb, what a website it is! This web site presents valuable data to
השבמחקus, keep it up.
I am so grateful for your comment. Thank you very much!
מחק