בס"ד
קבוצת אסם-נסטלה החלה לשווק את קפסולות הקפה של סטארבקס, רשת בתי הקפה הפופולרית מחו"ל, לראשונה ברשתות השיווק בישראל.
כחלא מהסכם שיתוף פעולה בין נסטלה, חברת הקפה הגדולה בעולם, וסטארבקס, רשת בתי הקפה הגדולה בעולם, מעכשיו ניתן יהיה להנות מקפה של סטארבקס בבית בכל שעה ביום. והמתכון לפרפוצ'ינו בסגנון סטארבקס מחכה לכם בהמשך הכתבה :-)
כחלק מההסכם בין שתי ענקיות הקפה, נסטלה תייצר ותשווק את מוצרי סטארבקס ברשתות השיווק. החברה משווקת כרגע קפסולות לקפה להכנה ביתית למכונות הקפה הביתיות, אך בהמשך צפויות הפתעות ומוצרים נוספים מבית סטארבקס ונסטלה.
רשת בתי הקפה של סטארבקס מחזיקה 30,000 נקודות מכירה ב-80 מדינות עם כ-100 מיליון לקוחות בשבוע. ונכון לעכשיו הקפה של סטרבקס נשווק על ידי נסטלה ב-40 מדינות ברחבי אסיה, אמריקה הלטינית, ארצות הברית, אירופה והמזרח התיכון.
ההשקה בישראל כוללת תערובות קפה בקפסולות המותאמות למכונות נספרסו. הקפסולות מוצעות בשלוש דרגות קלייה:
קליית סטארבקס בהירה - מספקת קפה בעל טעם עגול, קליל ועדין.
קליית סטרבקס בינונית - מספקת קפה בעל טעם מאוזן ועשיר .
קליית סטארבקס כהה - מספקת קפה בעל טעם עוצמתי.
כל תערובות סטארבקס מבוססות על קפה איכותי 100% ערביקה, הגדל באזורי הקפה האיכותיים ביותר בעולם, כולל אינדונזיה, אפריקה ואמריקה הלטינית, תוך הקפדה על כללי האתיקה של סחר הוגן.
נכון לעכשיו משווקות בישראל קפסולות האספרסו של סטרבאקס הכוללות 8 סוגי תערובות:
קליית blonde espresso, קליית Pike Place, קליית House Blend, קליית Colombia, קליית Caffe Verona, קליית Espresso , קליית Decaf espresso (נטול קפאין) וקליית Sumatra.
בקרב מחקר שנערך בקרב הצרכן הישראלי, נמצא כי כ-50% מהישראלים ביקרו בסניפי הרשת בשנתיים האחרונות וכ-74% מתוכם הזמינו אספרסו או קפוצ'ינו/קפה לאטה.
לי, אישית, טרם יצא לנסות מוצר כלשהו של רשת Starbucks, מכיוון שהיו זמנים שפחות אהבתי קפה וגם כי לא היינו באזורים בחו"ל שבהם היה סניף כשר.
מה שכן, שמעתי רבות על הרשת הזו ותמיד סקרן אותי לטעום את המשקאות והמוצרים שלהם. ומכיוון שקיבלתי לסיקור את הקפסולות החדשות שלהם, זה בהחלט זמן טוב להתנסות בזה.
נכון לעכשיו עדיין אין לי מכונת קפה, אז החלטתי לפנק את בני הבית בקפה קר עם תערובת ה-house blend של סטארבקס.
המתכון מבוסס על שני מתכונים שונים, האחד מתכון לפרפוצי'נו קרמל מלוח והשני מתכון להכנת רוטב קרמל מלוח בבית.
המרכיבים ל-2 מנות פרפוצינו קרמל בסגנון סטארבקס:
מדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
(יש להתחיל בהכנות לפחות 4 שעות לפני)
1 כוס חלב
לקרמל מלוח:
25 גרם חמאה
2 כפות סוכר דמררה
1 כף שמנת מתוקה
מעט מלח
לקפה:
1 כף מים רותחים
1/2 כף קפסולת House blend של Starbucks (או יותר אם אוהבים טעם קפה חזק יותר)
1 כוס מים
קצפת:
כ-2/3 כוס שמנת מתוקה
מעט אינסטנט פודינג וניל להמתקת הקצפת
אופן ההכנה:
4 שעות קודם או לילה קודם מעבירים את כוס החלב לתבנית ומעבירים למקפיא להקפאה מלאה. ניתן באותה מידה להעביר לתבנית של קוביות קרח ולהקפיא, מה שנוח לכם.
ברגע שמוכנים להכין, מכינים את הקצפת:
מקציפים את הקצפת ביחד עם אינסטנט פודינג, רק עד שהקצפת יציבה.
עוברים להכנת סירופ הקרמל:
ממיסים במיקרו את החמאה, הסוכר, השמנת והמלח יחדיו 30 שניות. מערבבים וממיסים שוב ל-30 שניות. מערבבים שוב ומכניסים פעם אחרונה למיקרו ל-15 שניות. מערבבים ומניחים בצד.
מכינים את הקפה:
ממיסים את תערובת הקפה עם כף המים הרותחים. מערבבים היטב ומוסיפים את כוס המים. מעבירים את התערובת למעבד מזון.
מוסיפים את רוב תערובת הקרמל למעבד המזון ומכניסים פנימה את החלב שהקפאנו. אם הקפאתם כיחידה אחת, שוברים לחתיכות ומפעילים את מעבד המזון עד שרוב החלב נמס. לא לערבל יותר מדי, שישארו לכם מעט גושי קרח קטנטנים.
חשוב מאוד - אם אתם זקוקים ליותר מתיקות, אחרי הטחינה תבדקו את הטעם ותחליטו אם אתם רוצים להוסיף מעט ממתיק כלשהו.
מכיוון שאני הגשתי עם קצפת ממותקת, לטעמנו זה היה בהחלט מספיק וטעים.
מגישים:
מעבירים את הקפה לכוסות הגשה ומגישים מעל קצפת ואת מה שנותר מרוטב הקרמל. מערבלים את הקרמל קלות בקצפת ומגישים עם קש זכוכית ולבריאות :-)
קבוצת אסם-נסטלה החלה לשווק את קפסולות הקפה של סטארבקס, רשת בתי הקפה הפופולרית מחו"ל, לראשונה ברשתות השיווק בישראל.
כחלא מהסכם שיתוף פעולה בין נסטלה, חברת הקפה הגדולה בעולם, וסטארבקס, רשת בתי הקפה הגדולה בעולם, מעכשיו ניתן יהיה להנות מקפה של סטארבקס בבית בכל שעה ביום. והמתכון לפרפוצ'ינו בסגנון סטארבקס מחכה לכם בהמשך הכתבה :-)
כחלק מההסכם בין שתי ענקיות הקפה, נסטלה תייצר ותשווק את מוצרי סטארבקס ברשתות השיווק. החברה משווקת כרגע קפסולות לקפה להכנה ביתית למכונות הקפה הביתיות, אך בהמשך צפויות הפתעות ומוצרים נוספים מבית סטארבקס ונסטלה.
רשת בתי הקפה של סטארבקס מחזיקה 30,000 נקודות מכירה ב-80 מדינות עם כ-100 מיליון לקוחות בשבוע. ונכון לעכשיו הקפה של סטרבקס נשווק על ידי נסטלה ב-40 מדינות ברחבי אסיה, אמריקה הלטינית, ארצות הברית, אירופה והמזרח התיכון.
ההשקה בישראל כוללת תערובות קפה בקפסולות המותאמות למכונות נספרסו. הקפסולות מוצעות בשלוש דרגות קלייה:
קליית סטארבקס בהירה - מספקת קפה בעל טעם עגול, קליל ועדין.
קליית סטרבקס בינונית - מספקת קפה בעל טעם מאוזן ועשיר .
קליית סטארבקס כהה - מספקת קפה בעל טעם עוצמתי.
כל תערובות סטארבקס מבוססות על קפה איכותי 100% ערביקה, הגדל באזורי הקפה האיכותיים ביותר בעולם, כולל אינדונזיה, אפריקה ואמריקה הלטינית, תוך הקפדה על כללי האתיקה של סחר הוגן.
נכון לעכשיו משווקות בישראל קפסולות האספרסו של סטרבאקס הכוללות 8 סוגי תערובות:
קליית blonde espresso, קליית Pike Place, קליית House Blend, קליית Colombia, קליית Caffe Verona, קליית Espresso , קליית Decaf espresso (נטול קפאין) וקליית Sumatra.
בקרב מחקר שנערך בקרב הצרכן הישראלי, נמצא כי כ-50% מהישראלים ביקרו בסניפי הרשת בשנתיים האחרונות וכ-74% מתוכם הזמינו אספרסו או קפוצ'ינו/קפה לאטה.
לי, אישית, טרם יצא לנסות מוצר כלשהו של רשת Starbucks, מכיוון שהיו זמנים שפחות אהבתי קפה וגם כי לא היינו באזורים בחו"ל שבהם היה סניף כשר.
מה שכן, שמעתי רבות על הרשת הזו ותמיד סקרן אותי לטעום את המשקאות והמוצרים שלהם. ומכיוון שקיבלתי לסיקור את הקפסולות החדשות שלהם, זה בהחלט זמן טוב להתנסות בזה.
נכון לעכשיו עדיין אין לי מכונת קפה, אז החלטתי לפנק את בני הבית בקפה קר עם תערובת ה-house blend של סטארבקס.
המתכון מבוסס על שני מתכונים שונים, האחד מתכון לפרפוצי'נו קרמל מלוח והשני מתכון להכנת רוטב קרמל מלוח בבית.
המרכיבים ל-2 מנות פרפוצינו קרמל בסגנון סטארבקס:
מדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
(יש להתחיל בהכנות לפחות 4 שעות לפני)
1 כוס חלב
לקרמל מלוח:
25 גרם חמאה
2 כפות סוכר דמררה
1 כף שמנת מתוקה
מעט מלח
לקפה:
1 כף מים רותחים
1/2 כף קפסולת House blend של Starbucks (או יותר אם אוהבים טעם קפה חזק יותר)
1 כוס מים
קצפת:
כ-2/3 כוס שמנת מתוקה
מעט אינסטנט פודינג וניל להמתקת הקצפת
אופן ההכנה:
4 שעות קודם או לילה קודם מעבירים את כוס החלב לתבנית ומעבירים למקפיא להקפאה מלאה. ניתן באותה מידה להעביר לתבנית של קוביות קרח ולהקפיא, מה שנוח לכם.
ברגע שמוכנים להכין, מכינים את הקצפת:
מקציפים את הקצפת ביחד עם אינסטנט פודינג, רק עד שהקצפת יציבה.
עוברים להכנת סירופ הקרמל:
ממיסים במיקרו את החמאה, הסוכר, השמנת והמלח יחדיו 30 שניות. מערבבים וממיסים שוב ל-30 שניות. מערבבים שוב ומכניסים פעם אחרונה למיקרו ל-15 שניות. מערבבים ומניחים בצד.
מכינים את הקפה:
ממיסים את תערובת הקפה עם כף המים הרותחים. מערבבים היטב ומוסיפים את כוס המים. מעבירים את התערובת למעבד מזון.
מוסיפים את רוב תערובת הקרמל למעבד המזון ומכניסים פנימה את החלב שהקפאנו. אם הקפאתם כיחידה אחת, שוברים לחתיכות ומפעילים את מעבד המזון עד שרוב החלב נמס. לא לערבל יותר מדי, שישארו לכם מעט גושי קרח קטנטנים.
חשוב מאוד - אם אתם זקוקים ליותר מתיקות, אחרי הטחינה תבדקו את הטעם ותחליטו אם אתם רוצים להוסיף מעט ממתיק כלשהו.
מכיוון שאני הגשתי עם קצפת ממותקת, לטעמנו זה היה בהחלט מספיק וטעים.
מגישים:
מעבירים את הקפה לכוסות הגשה ומגישים מעל קצפת ואת מה שנותר מרוטב הקרמל. מערבלים את הקרמל קלות בקצפת ומגישים עם קש זכוכית ולבריאות :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!