בס"ד
אנחנו גדלנו על תפוחי אדמה, ברמה כזו שהיו פעמים שאבא שלי נהג להכין לנו ארוחה של ביצה קשה מבושלת ביחד עם תפוחי אדמה בסיר אחד וזהו, זו הארוחה.
כשאמא הייתה בבית, כמובן שהארוחה הייתה הרבה יותר מושקעת, אך למדנו להנות גם מהדברים הפשוטים.
לאור העובדה שאכלנו רבות תפוחי אדמה בבית ומדובר במוצר זול וזמין, יוצא לי רבות להגיש תפוחי אדמה ביחד עם ארוחת שבת.
הפעם הכנתי מתכון נפלא וטעים ביותר למניפות תפוחי אדמה עם שום ופטרוזיליה.
תפוחי האדמה האלה מהווים תוספת נפלאה לכל ארוחה. המתכון פרווה וטבעוני, כך שניתן להנות ממנו בכל עת.
את תפוחי האדמה הכנתי עם השום הכתוש האורגני של חברת תבואות, שאת הסקירה המלאה עליו ועל יתר מוצרי הסדרה תוכלו לקרוא כאן.
תפוחי האדמה האלה קריספיים מבחוץ ונימוחים ונפלאים מבפנים. מומלץ להגיש טרי, אך גם בחימום חוזר הם נפלאים.
מניפות תפוחי אדמה קריספיות/מתכון: עם תענוג con delight
מדידות נעשו על ידי כוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
5 תפוחי אדמה, קלופים, שטופים ומיובשים בנייר סופג
2 כפיות שום כתוש אורגני
1 כף פטרוזיליה יבשה
בין 1 ל-1.5 כפיות מלח
1/4 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
חותכים את תפוחי האדמה לשני חלקים לאורך. כל חלק פורסים לפרוסות, כמעט עד סוף תפוח האדמה (ראו סרטון וידאו).
מניחים את תפוחי האדמה בתבנית המתאימה לתנור.
מערבבים את מרכיבי התיבול: השום, הפטרוזיליה, המלח והשמן ומורחים על כל תפוחי האדמה.
אופים את תפוחי האדמה למשך 30 דקות ב-200 מעלות ולאחר מכן מעבירים את התנור למצב גריל ואופים עוד כ-5-7 דקות, או עד שתפוחי האדמה משחימים ונהיים קריספיים.
*ניסיתי להכין בעבר עם שמן זית, אך מכיוון שטמפרטורת השריפה שלו נמוכה יותר משמן קנולה, נראה לי שפחות מומלץ לאפות איתו בתנור במצב גריל.
אנחנו גדלנו על תפוחי אדמה, ברמה כזו שהיו פעמים שאבא שלי נהג להכין לנו ארוחה של ביצה קשה מבושלת ביחד עם תפוחי אדמה בסיר אחד וזהו, זו הארוחה.
כשאמא הייתה בבית, כמובן שהארוחה הייתה הרבה יותר מושקעת, אך למדנו להנות גם מהדברים הפשוטים.
לאור העובדה שאכלנו רבות תפוחי אדמה בבית ומדובר במוצר זול וזמין, יוצא לי רבות להגיש תפוחי אדמה ביחד עם ארוחת שבת.
הפעם הכנתי מתכון נפלא וטעים ביותר למניפות תפוחי אדמה עם שום ופטרוזיליה.
תפוחי האדמה האלה מהווים תוספת נפלאה לכל ארוחה. המתכון פרווה וטבעוני, כך שניתן להנות ממנו בכל עת.
קרדיט צילום: אייל קרן |
את תפוחי האדמה הכנתי עם השום הכתוש האורגני של חברת תבואות, שאת הסקירה המלאה עליו ועל יתר מוצרי הסדרה תוכלו לקרוא כאן.
תפוחי האדמה האלה קריספיים מבחוץ ונימוחים ונפלאים מבפנים. מומלץ להגיש טרי, אך גם בחימום חוזר הם נפלאים.
מניפות תפוחי אדמה קריספיות/מתכון: עם תענוג con delight
מדידות נעשו על ידי כוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
5 תפוחי אדמה, קלופים, שטופים ומיובשים בנייר סופג
2 כפיות שום כתוש אורגני
1 כף פטרוזיליה יבשה
בין 1 ל-1.5 כפיות מלח
1/4 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
חותכים את תפוחי האדמה לשני חלקים לאורך. כל חלק פורסים לפרוסות, כמעט עד סוף תפוח האדמה (ראו סרטון וידאו).
מניחים את תפוחי האדמה בתבנית המתאימה לתנור.
מערבבים את מרכיבי התיבול: השום, הפטרוזיליה, המלח והשמן ומורחים על כל תפוחי האדמה.
אופים את תפוחי האדמה למשך 30 דקות ב-200 מעלות ולאחר מכן מעבירים את התנור למצב גריל ואופים עוד כ-5-7 דקות, או עד שתפוחי האדמה משחימים ונהיים קריספיים.
*ניסיתי להכין בעבר עם שמן זית, אך מכיוון שטמפרטורת השריפה שלו נמוכה יותר משמן קנולה, נראה לי שפחות מומלץ לאפות איתו בתנור במצב גריל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!