8/27/2020

עוגת שמרים ביתית במילוי שוקולד - מתכון שמומלץ לשמור

בס"ד


עוגת שמרים ביתיית ממולאת שוקולד


אני מאוד אוהבת עוגות שמרים. יצא לי להכין עוגות שמרים ללא ביצים, והן גם מוצלחות, אך מורגש שקצת חסר בהן רכות מסויימת.
המתכון הבא לעוגת פס שמרים ביתית מכיל ביצים ומלית שוקולד ביתית ללא אבקת אינסטנט פודינג. מתכון מושלם וקל הכנה שיתחסל אצלכם במהרה.





פס עוגת שמרים במילוי שוקולד

עוגת השמרים הזו היא עוגה ממש מעולה והיא מתאימה גם למי שרוצה להתפנק בעוגה לאחר ארוחה בשרית או למי שמעוניין בעוגה ללא מוצרי חלב, שכן עוגת השמרים שוקולד הזו היא פרווה.
ניתן כמובן למרוח בתוך העוגה ממרחים מוכנים כמו ממרח שוקולד, ממרח חלווה, נוטלה ועוד, אך אני מאוד ממליצה על מלית השוקולד הזו. תוכלו להמתיק ולשנות אותה בדיוק כמו שאתם אוהבים.

המתכון כאן הוא בעצם מתכון לעוגת שמרים בבקה.

בבקה בפולנית זה סבתא, וכנראה מכאן השם עוגת השמרים של סבתא.
עוגת הבבקה שמרים היא בעצם עוגת שמרים מהירה. נכון, יש כאן שתי התפחות, אך לעומת עוגת שמרים קראנץ' העשויה מבצק כרוך, למשל, מדובר במעין משחק ילדים.
עוגת שמרים בבקה בד"כ אופים בתבנית קוגלהוף גבוהה, לכן אפשר לקרוא לעוגת השמרים שלי פשוט עוגת שמרים מהירה רגילה ואם תכינו אותה בתבנית קוגלהוף, אז יש לכם יופי של בבקה :-).


בצק כרוך למי שלא מכיר הוא בצק הדומה לבצק העלים והקרואסונים. בעצם לוקחים את בצק השמרים הבסיסי ולאחר קירור טוב במקרר, מוסיפים לו חמאה קרה בקיפולי מעטפה ורידוד (זה כבר שיעור אחר, אבל אני מקווה שהבנתם את העקרון).
הקיפול והרידוד הזה, הם המעניקים לעוגת שמרים מבצק כרוך נדבך נוסף של מרקם וטעם.
אז אחרי כל ההקדמה הזו, בואו נתחיל. ואם הכנתם את המתכונים שלי, אשמח שתתייגו אם אתם בפייסבוק או באינסטגרם. ומוזמנים להצטרף גם לקבוצת הפייסבוק שלי.



בצק שמרים במילוי מלית שוקולד לפני אפייה

עוגת שמרים צמת בורג במילוי שוקולד


כמה דברים שכדאי לדעת לפני שמתחילים:
* רידוד בצק שמרים לבצק דק חשוב מכמה סיבות:
1.  בצק עבה יגרום לכך שלא תקבלו שוקולד כמעט בכל ביס מהעוגה.
2.  בצק עבה ייתן יותר תחושה של אכילת לחם במלית שוקולד.
3. כאשר תמרחו את אותה כמות מלית על בצק עבה, רוב הסיכויים שהמלית תצליח לברוח מהעוגה.
אז אחרי כל זה, תעשו עוד קצת על מנת שתגיעו לבצק דק. כמובן, לא לרמה שהבצק שקוף כמו בג'חנון.
* מלית השוקולד שהכנתי היא מאוד בסיסית וניתן להוסיף ולשנות אותה לפי הטעם שלכם. טעמתם ומתחשק לכם עוד סוכר, תוסיפו. מתחשק לכם טיפה טעם קינמוני, תוסיפו.
* ניתן לשדרג על ידי הוספת שברי אגוזים או שברי עוגיות על המלית שמרחנו בתוך העוגה.
* כמו שציינתי העוגה פרווה, אך אתם מעדיפים טעם יותר חלבי? אפשר להמיר את השמן במתכון לחמאה מומסת. (בבצק 25 גרם חמאה מומסת במקום 1/4 כוס שמן ובמלית 75 גרם חמאה מומסת במקום 3/4 כוס שמן).

*את הבצק ניתן להכין בלישה ידנית ולאו דווקא במיקסר.  



פרוסת עוגת שמרים בבקה




עוגת שמרים ביתית במילוי שוקולד/מתכון: עם תענוג con delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-2 עוגות שמרים:
3 כוסות קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן
2 ביצים L

למלית:
1/2 1 כוסות אבקת סוכר
3/4 כוס אבקת קקאו
3/4 כוס שמן
3 כפיות תמצית וניל

להברשה לפני אפייה:
1 חלמון L

סירופ סוכר להברשה לאחר אפייה:
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מים

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הבצק:
מערבבים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן, המים והביצים ולשים עם וו לישה כ-10 דקות (אני לשה לרוב על עוצמה 2).
כעבור 10 דקות, נוצר בצק שאותו מעבירים לקערה משומנת. משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה המשומנת. מכסים את הקערה במגבת או ניילון נצמד ומניחים להתפחה של 30-40 דקות. בחורף זמן ההתפחה יהיה ארוך יותר.

לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח ולשים קלות. מחלקים את הבצק לשני חלקים ואת החלק שלא משתמשים, מניחים חזרה בקערה מכוסה בניילון נצמד, על מנת שלא יתייבש.
לוקחים את הכדור בצק ומרדדים אותו לעלה דק ככל האפשר.
מכינים את המלית על ידי ערבוב כל המרכיבים יחדיו ומורחים בעזרת לקקן גומי מחצית מהמלית על העלה שרידדנו. מורחים כמעט על כל העלה, משאירים את הקצוות ריקים ממילוי.
מגלגלים את הבצק לרולדה, צמוד ככל הניתן, מכווצים קלות בצדדים על מנת שיתאים לתבנית ומעבירים לתבנית אינגליש קייק.

עם כדור הבצק הנוסף הכנתי עוגת שמרים בצורת צמת בורג. על מנת להכין צמת בורג, יש לעשות את אותן פעולות שעשינו מקודם: רידוד לעלה דק, מריחה במלית השוקולד וגילגול לרולדה.
את הרולדה חותכים לאורכה באמצע, וכך מתקבלים שני פסים של בצק עם מלית. את החלק עם המלית מפנים כלפי מעלה ומתחילים לקלוע צמה של שתיים, על ידי ליפוף הבצק אחד בשני.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה של 40-50 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל-180, טורבו.
ברגע שהעוגות מוכנות, מורחים עליהן באמצעות מברשת את החלמון ומעבירים לאפייה של כ-30-35 דקות באמצע התנור.

בזמן שהעוגות בתנור, שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים עד שהסוכר נמס ובועות מופיעות. עניין של כמה דקות.
ברגע שהסוכר נמס, אתם תראו שנוצרות בועות רבות וזה הזמן לכבות את האש. מניחים לסירופ סוכר להתקרר עד שהעוגות תצאנה מהתנור.
כשהעוגות החמות יוצאות מהתנור, יוצקים עליהם את סירופ הסוכר ומניחים להתקרר לחלוטין ושהסירופ יספג בעוגות.
כשהעוגות קרות, שומרים בכלי אטום או מכוסות היטב בניילון נצמד במקרר. בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use