9/30/2020

עוף בתנור עם בטטות ובצל בטריאקי וצ'ילי ב-5 דקות עבודה

בס"ד


עוף בתנור עם בטטות ובצל ברוטב טריאקי וצ'ילי



 

ראיתי את המתכון של השף שגב משה לעוף, בטטות וכרישה ברוטב טריאקי ב-5 דקות הכנה, וממש התחשק לי להכין אותו.
בעיון במתכון, הרגשתי צורך לשנות כמה דברים ונולד מתכון טעים ביותר ומפנק שממש תוך 5-10 דקות של הכנה זה כבר יהיה בתנור, ואתם רק תחכו לטעום את זה מוכן.




 

עוף בדרך לתנור מרוח ברוטב אדום

עוף משוח ברוטב בדרך לתנור



ממגוון של סיבות, יצא שהכנתי מתכון מאוד שונה מהמתכון המקורי. הדבר הראשון שגרם לשינוי במתכון, זה הכרישה.
מאוד רציתי לנסות ולהכין את המתכון עם כרישה, אבל לא מצאתי בשום סופר. אז פשוט דחפתי כמה בצלים לסיפור וזהו.

בהמשך ראיתי כי המתכון מכיל כמות רבה של טריאקי ורוטב צ'ילי, והעדפתי להכין את המתכון טיפה על הצד היותר בריא, ולכן הורדתי משמעותית את כמויות הטריאקי והצ'ילי המתוק.
המשכתי הלאה עם השמטת והפחתת כמויות של תבלינים, והתקבל באמת פינוק אמיתי של עוף זהוב שזוף בתנור ברוטב אדמדם וטעים, שחוסל כמעט לגמרי בשולחן שבת.




עוף זהוב בתנור



עוף עם בטטות בצ'ילי וטריאקי ב-5 דקות/מתכון: עם תענוג con delight בהשראת המתכון של השף שגב משה
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
4 ירכיים, שטופות ומיובשות בנייר סופג
6 שוקיים, שטופות ומיובשות בנייר סופג
כאחד וחצי ראשי שום (בערך כ-15-20 שיני שום), קלופות
2 בטטות גדולות, חתוכות לחתיכות גדולות
2 בצל, פרוס לטבעות
פטריות שמפיניון (2 סלסלות - סה"כ 500 גרם), להוריד רגליים, שטופות ומיובשות היטב (עדיפות לשטוף כמה שעות לפני ההכנה, שיספיקו להתייבש כמו שצריך), לחתוך לחתיכות קטנות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
1/4 כוס צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפיות כוסברה יבשה

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות (ניתן בטורבו או באפייה רגילה).
מניחים בתבנית את הירקות: הבטטות, הבצל, הפטריות והשום.
מערבבים בקערה את מרכיבי התיבול: השמן, המים, הצ'ילי, הטריאקי, המלח, הפלפל, הפפריקה והכוסברה.


מורחים היטב במברשת את הירקות ומעל מניחים את העופות. מורחים את העופות, גם מתחת לעור ומכסים בנייר אפייה ונייר אלומיניום.
מעבירים לאפייה של כשעה מכוסה. לאחר כשעה, מורידים את הכיסויים ומגבירים את עוצמת התנור לעוצמה הכי גבוהה (אצלי בתנור זה 260, אז אפיתי ב-260). לא מחכים שהתנור יתחמם וישר מפעילים טיימר של 15 דקות. בסיום ה-15 דקות, מוציאים ומגישים. בתאבון!
*אני אפיתי בשתי תבניות אפייה, רק כי אין לי תבנית אפייה גדולה. ניתן, כמובן, לאפות הכול באותה תבנית.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use