11/16/2020

שבוע האוכל האיטלקי ה-5 בישראל במתכונת קורונה

בס"ד

 

שבוע האוכל האיטלקי בישראל בגרסת קורונה


שבוע האוכל האיטלקי ה-5 בישראל יחול השנה במתכונת שונה מהרגיל, בעקבות הקורונה ,כמובן.
השנה יחול האירוע במקביל בעשרות מדינות ברחבי העולם ויוצעו סדנאות בישול ואפייה וירטואליות.
אז מה מצפה לנו במסגרת שבוע איטליה באונליין?



 
פיצה משבוע האוכל האיטלקי ב-2019
מאירועי שבוע האוכל האיטלקי ב-2019, קרדיט צילום: בר כהן

במסגרת שבוע האוכל האיטלקי ה-5 בישראל, שהופק השנה ע"י יהב סדן, לשכת התיירות של איטליה (ENIT) ושגרירות איטליה בישראל, מזמינות את הקהל בבית להנות מעשרות סדנאות בישול ואפייה אונליין עם מיטב המאכלים מהמטבח האיטלקי שאותם יעבירו שפים איטלקים מובילים.
שבוע האוכל יחול השנה בין התאריכים ה-23-26.11.20, ויציע סדנאות שכולן על טהרת האוכל האיטלקי; החל מפיצה, ריזוטו, לחם, יין, שמן זית, פולנטה ושוקולד (הכנת פרלינים, סדנת נוטלה עם מתכונים לילדים, סדנה לגלידה איטלקית ועוד).

בנוסף, השנה יוצעו מגוון סדנאות מיוחדות של אוכל רחוב איטלקי, שיועבר בשידור חי מאזורים שונים באיטליה כדוגמת: סיציליה, נאפולי, פיאמונטה, פוליה ועוד. הסדנאות יועברו מבתי ספר מוכרים באיטליה בתחום הקולינריה המקומית כ:נוסקו בית ספר לקולינריה בסיציליה וביה"ס גאמברו רוסו בנאפולי.

 

פטריות מוקפצות בשבוע האוכל האיטלקי 2019
משבוע האוכל האיטלקי ב-2019, קרדיט צילום: בר כהן


בין השפים האיטלקיים הבכירים שיקחו חלק בשבוע האוכל האיטלקי ה-5 בישראל, ניתן למנות את:

שף פפה גווידה (Peppe Guida) - שף בעל כוכב מישלן ממסעדת Antica Osteria Nonna Rosa.
שף פרנקו פפה (Franco Pepe) - זוכה תחרות הפיצה הטובה בעולם לשנת 2019.
שף אטורה מישל מוליטאו (Chef Ettore Michele Moliteo) - שף מלון רפאל ברומא והמנצח על המסעדה הצמחונית במלון Mater Terrae.

כמובן שכל הסדנאות הוירטואליות במסגרת שבוע האוכל האיטלקי פתוחות לקהל הרחב בחינם, ללא תשלום. הסדנאות יועברו ברשתות החברתיות (בפייסבוק ובאינסטגרם). של "שבוע האוכל האיטלקי":
בכתובות: https://www.facebook.com/ItalianCuisineWeek, https://www.instagram.com/italian_cuisine_week_2020

במהלך שבוע האוכל האיטלקי בישראל, לשכת התיירות האיטלקית ומותג הרכבים האיטלקי היוקרתי אלפא רומיאו, יערכו מסע מכוניות מתל אביב לגן הלאומי ציפורי בצפון. המסע יכלול כ-60 רכבים, חדישים לצד עתיקים ממועדון החמש (מועדון הרכב הקלאסי והאספנות בישראל).

 

רביולי משבוע האוכל האיטלקי ב2019
מאירוע שבוע האוכל האיטלקי ב2019, קרדיט צילום: בר כהן


רשימת הסדנאות בשבוע איטליה:

יום שני ה-23.11.20

סדנת לחם איטלקי - סדנת הלחם האיטלקי תועבר בשעה 14:00 על ידי השף יונתן שרביט, לשעבר השף של מלון אלגרה ומסעדת גרקו. סדנת הלחם האיטלקי תועבר מהמטבח הביתי של שלו במושב סתריה. 


סדנה להכנת גלידה - סדנת הגלידה תועבר בשעה 16:00 ותסקור את היסטוריית הגלידה - הסורבה, הגרניטה והגלידה. הסדנה להכנת גלידה בבית תועבר על ידי מרקו קמוראנזי בעל גלידה ארטא בנחלת בנימין בתל אביב. 


סדנה להכנת פיצה - הסדנה תועבר בשעה 17:00 ותועבר על ידי השף יונתן שרביט בביתו במושב סתריה.


סדנת בישול של השף פפה גווידה - הסדנא תועבר בשידור חי מאיטליה בשעה 18:00. בסדנה ילמד השף להכין ממגוון המנות המפורסמות שלו.

יום שלישי ה-24.11.20

סדנת אוכל רחוב מסיציליה - הסדנה תועבר בשעה 10:00 בשידור ישיר מאיטליה. בסדנה תעבור ברחובות סיציליה, דרך נופי ארנצ'יני ורגוסאן. הסדנה תועבר על ידי השף ג'ובאני גלסי מביה"ס לקולינריה בסיציליה, נוסקו, יחד עם משה בן סימון המומחה להיסטוריה סיציליאנית ועמנואלה פנקה שישדרו מתל אביב.


הרצאה על אייקון הקולנוע האיטלקי פדריקו פליני -  הסדנה תועבר בשעה 13:00 על ידי המרצה וההיסטוריונית ליאת לוי עזרן. ההרצאה תעקוב אחר פליני ו-2 הערים המשמעותיות לחייו - רימיני בה נולד ורומא בה יצר ואמר כי נולד מחדש.


סדנת שוקולד - הכנת פרלינים - הסדנה להכנת שוקולד תועבר בשעה 14:00 עם יצרנית השוקולד אלווירה רוקאסלבה מאיטליה בשידוק עם עמנואלה פנקה מתל אביב.


סדנת יין - הסדנה תועבר בשעה 15:30 עם הרצאה על ידי העיתונאי האיטלקי פאביו פיקולי איטליה לצד סדנת טעימות ע"י בנני בן ישראל מת"א.


סדנת שמן זית -  סדנת מומחי שמן בית איטלקיים וישראליים בשיתוף עם ארגון "Citta 'dell'olio" מאיטליה. הסדנה תועבר בשעה 17:00 ותתמקד בשמן זית באזור המזרח התיכון וההבדלים בין שמן זית מאזור אפוליה, ליגוריה וגארדה, התאמה של שמני זית למנות וטעימות. הסדנה תכלול סרטון וידאו מאיטליה עם הדרכה של איללה נועה מאיר מתל אביב.


סדנת יינות מבעבעים של מרידיאן היין - הסדנה תועבר בשעה 18:00 ותכלול הרצאה בוידאו של העיתונאי פאביו פיקולי מאיטליה ועמנואלה פנקה מת"א. הסדנה תכלול טעימות ל יינות מהיקבים וילה סנדי ווילה פרצ'יאקורטה.


פאנל בנושא תיירות ספורט באיטליה - בשעה 17:00 יועבר פאנל העוסק בספורט תיירותי ככדורגל, אופניים וספורט מוטורי. איטליה מציעה מגוון פתרונות לקבוצות מישראל למחנות אימונים ועוד. בפאנל ישתתפו טל בנין, שחקן הכדורגל ששיחק בעברו באיטליה, קבוצת ישראל סטארט אפ ניישן, יאיר מזון ונציגי חברת תלמה ספורט ו-TO.

יום רביעי ה-25.11.20

סדנת צילום - הסדנה תועבר בשעה 10:00 על ידי הצלמת גל בן זאב שתסביר איך להשתמש במצלמת הסמארטפון לצילומי אוכל איטלקי מושלמים.


סדנת למברוסקי ופרארי - בדנה לגילוי אדמות הלמברוסקו עם פרארי ודוקאטי. סדנת תיירות היין ורכבי היוקרה תשודר בשעה 12:00 בששיתוף עם אזינדה ארמטה מדיצ'י ופאביו פיקולי מאיטליה ביחד עם בני בן ישראל מתל אביב.


סדנת תיירות ויין על וספה - בשעה 13:30 תועבר סדנא בשידור ישיר מאיטליה עם פאולו קורביני מארגון קיטה דל וינו באיטליה והשפית האיטלקיה עמנואלה פנקה. הסדנה תתמקד מסע תיירות על ווספה בדרך היין האיטלקי באזורי יין מתפתחים כולל טעימות יין מאותם אזורים.


סדנת אוכל רחוב מסיציליה - בשעה 15:00 תועבר סדנה שתתמקד באלמנטים של המטבח המזרח תיכוני. הסדנה תועבר בשידור ישיר מאיטליה עם השף לוצ'יה מזולו והמומחה להיסטוריה סיציליאנית משה בן סימון.


סדנת נוטלה ומתכונים למבוגרים וילדים - בשעה 17:00 תועבר סדנה להכנת חטיפים בריאים ועוגות עם נוטלה. הסדנה תועבר על ידי השף מישל בוזטו, שף מלון שרתון תל אביב.


סדנת ריזוטו ואוכל רחוב מפיאמונטה - מסע וירטואלי בעקבות שדות האורז, שיעור הכנה של ריזוטו כמהין ואיך משתמשים באורז ביומיום. הסדנה תועבר בשעה 19:00 על ידי ורד סמין ובני בן ישראל מתל אביב.

יום חמישי ה-26.11.20

סדנת יינות בין ים להרים ע"י מרידיאן היין - סדנה שתועבר בשעה 10:00 על ידי העיתונאי פאביו פיקולי מאיטליה לצד הרצאה של רבקה גלנטה, מדריכת טיולים מאיטליה בתל אביב. הסדנה כוללת טעימות מיינות היקב זקניני פסקארה.


סדנת אוכל רחוב מנאפולי -  סדנה הכוללת סיור וירטואלי ברחובות נאפולי. הסדנה תועבר בשידור חי מאיטליה בשעה 13:00 עם השף ניקולה מילה, מביה"ס גאמברו רוסו בנאפולי, לצד העיתונאית חגית עברון, המארגנת טיולי אוכל בנאפולי, מתל אביב.


סדנת יינות אדומים של מרידיאן היין - הסדנה תועבר בשעה 15:00 עם הרצאתו של העיתונאי האיטלקי פאביו פיקולי באיטליה לצד הרצאה של בני בן ישראל מתל אביב. הסדנה תכלול טעימת יינות של היקבים איל פוג'ו ופארינה.


סדנת תיירות הבארוק - סדנה שתעובר בשעה 16:00 בנושא תיירות הבארוק במחוז לצ'ה - פנצירוטי, פוליה ומאזרי.


סדנת פולנטה - סדנה שתועבר בשעה 17:00, בה נלמד להכין פולנטה על כל תבליניה. הסדנה תועבר על ידי בני בן ישראל וחברת סקי דיל.


סדנת יין פאנטיני פרנזה - סדנה שתעבור ב-6 אזורים באיטליה ותסקור את היקבים והיינות המיוצרים בהם. הסדנה שתועבר בשעה 19:00 תכלול הרצאה של ולנטינו סקיוטי, בעל יקב מאיטליה מאחד מאותם אזורים ושל יבואן היין אורן צילינסקי מתל אביב.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use