12/02/2020

מתכון לפאי תפוחים ביתי מושלם

בס"ד

 

פאי תפוחים ביתי מושלם

 

אחרי שראיתי את הפרק של "הבית של רייבן" בדיסני שהם שרים במשך כמה זמן על פאי ("No pie"), זה ממש עשה לי חשק להכין פאי.
טוב, למען האמת, כבר קודם רציתי להכין פאי, אבל אחרי אותו פרק הרמתי את הכפפה והחלטתי סופית שפאי תפוחים הולך להיות כאן.
ואיזה פאי תפוחים מושלם וטעים זה יצא, בדיוק לאוהבי התפוחים!



 
מתכון לפאי תפוחים אלגנטי שתי וערב מושלם

בהכנת המתכון התבססתי על המתכון של טייסטי (Tasty) לפאי תפוחים עם כל מיני שינויים בכמויות והכנה קלה יותר של הבצק.
אז מוכנים? ארגנו לכם את המצרכים הבאים ותכינו פאי תפוחים שקשה להפסיק לזלול.
ואם הכנתם, אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם שאעלה אצלי בסטורי @con_delight או בפייסבוק@condelight.

 

פרוסת פאי תפוחים ביתית

פאי תפוחים מבט מבפנים


פאי תפוחים אלגנטי/מתכון Tasty עם שינויים שלי - מיכל מעם תענוג-Con Delight
מדדתי בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לתבנית 28 ס"מ, גובה 5 ס"מ:
לבצק:
1/2 2 כוסות קמח לבן, מנופה
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות או חתיכות
1 כפית מלח
1/4 כוס מים

למלית:
5 תפוחים גרנד סמית'
1/2 כוס סוכר לבן
2 כפות קמח לבן, מנופה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1 כף מיץ לימון או חומץ תפוחים*

לציפוי:
1 ביצה L או M
1 כף סוכר לבן, לפיזור

*השתמשתי בחומץ תפוחים, אולם רק בגלל שהמיץ לימון שבביתי היה מקולקל. החומץ נותן טעם מאוד דומיננטי, אז למי שלא אוהב, יש להכין עם מיץ לימון.

אופן ההכנה:
מוסיפים למעבד מזון את הקמח והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה והמים ומעבדים עד לקבלת גוש בצק אחיד.
מוציאים מהמעבד מזון, מאחדים את הבצק לגוש אחד. משטחים את הבצק למעין דיסק ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר ובינתיים עוברים להכנת המלית.

מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.
לוקחים את התפוחי גרנד סמית', מקלפים את קליפתם, חותכים לרבעים ומוציאים את הליבה.
כל רבע תפוח פורסים לפרוסות דקות ומעבירים הכול לקערה אחת. מוסיפים פנימה את יתר המרכיבים: הסוכר, הקמח, המלח, הקינמון ומיץ הלימון ומערבבים היטב.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשני חלקים. חלק אחד מרדדים על משטח מקומח לעיגול, הגדול יותר מגודל תבנית הפאי.
את הבצק המרודד מעבירים באמצעות המערוך לתבנית ומהדקים לתבנית באמצעות הידיים. אם השיטה של המערוך קשה לכם מדי, ניתן מראש לרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה וכשצריך להעביר את הבצק לתבנית, פשוט מרימים את נייר האפייה שהבצק עליו והופכים על התבנית.
 

לאחר שהידקנו את הבצק לתבנית, עוברים על השוליים של התבנית באמצעות מערוך. בעצם, מגלגלים את המערוך על השפה העליונה של התבנית וכך הבצק המיותר יוצא החוצה ומקבלים מראה מושלם של פאי.

לוקחים את מלית התפוחים שהכנו ומעבירים אותה בשכבה אחידה על תחתית בצק הפאי. מניחים בצד.

את הבצק הנותר מרדדים שוב לעיגול, הגדול יותר מגודל תבנית הפאי שלנו. ועכשיו אפשר לעצב את הפאי בצורה אלגנטית או בצורה הפשוטה, הכפרית והלא פחות יפה.
אם רוצים את המראה הכפרי, פשוט מניחים את הבצק על מלית התפוחים, חותכים את הקצוות המיותרים ומהדקים. חשוב ביותר, באמצע הפאי לחתוך בבצק העליון סימון של איקס או כל חיתוך אחר, על מנת שהאדים יוכלו להשתחרר ולצאת במהלך האפייה.

למראה האלגנטי של השתי וערב, חותכים את עיגול הבצק לבערך 12 רצועות, אפשר כמובן יותר. מניחים 6 רצועות ברווחים על הפאי. ועכשיו נמספר את הרצועות, על מנת שיהיה יותר קל לעבוד.


יש לנו 6 רצועות, אז בתחילה עובדים קודם עם הרצועות הזוגיות או האי-זוגיות. נגיד החלטנו להתחיל עם הזוגיות, אז נרים חזרה את הרצועות הזוגיות (2,4,6), כך שהן בעצם מקופלות לחצי.
מעל הרצועות הנותרות האי-זוגיות, מניחים רצועה חדשה. עכשיו מחזירים חזרה את הרצועות הזוגיות, שכבר לא יהיו מקופלות ויהיו מונחות חזרה על הרצועה החדשה.


עכשיו עושים את אותה פעולה בדיוק עם הרצועות האי-זוגיות. מקפלים לחצי את הרצועות (1,3,5), מניחים רצועות חדשה ומחזירים את הרצועות האי-זוגיות מעל אותה רצועה וחוזר חלילה.
אני מקווה שההסבר מובן ובלי נדר אשתדל בהזדמנות לעשות סרטון הכנה שהכול יהיה יותר מובן וקל.

טורפים ביצה ומברישים את הפאי בביצה. מפזרים מעל סוכר לבן ואופים בתנור ל-50 דקות. מחכים שהפאי יתקרר לחלוטין ורק אז מגישים כמו שהוא או עם גלידה בצד (וניל או אפילו הפאדג' בראוניס של Ben&Jerry's תענוג!)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use