בס"ד
זאת העוגה שאני הכי אוהבת להכין. היא ממש פשוטה להכנה וכזו טעימה, שממש תוך פחות משעה אתם יכולים להנות מפרוסה של השלמות הזו - עוגת שוקולד עסיסית בציפוי גאנאש שוקולד חלבי או פרווה.
כמה נקודות לפני שמכינים:
*ניתן לאפות בכל תבנית שתרצו, פשוט זמן האפייה יתקצר או יתארך, תלוי בגודל התבנית. מה חשוב לשים לב? שקיסם המוכנס לעוגה בכמה נקודות יצא נקי.
* עוגות שוקולד אני אוהבת לאפות בחום של 160 מעלות. למה? העוגות הכהות נוטות להישרף בתנור מהר יותר. אם תכינו בתבנית קטנה, משך האפייה יתארך והעוגה תתייבש במעלות גבוהות יותר. לכן אפייה בחום נמוך יחסית שומרת על העוגה ועל העסיסיות שלה.
*את העוגה ניתן להכין כפרווה עם קרם קוקוס או חלבית עם שמנת מתוקה.
*בחרתם באופציה פרווה ואתם לא אוהבים קוקוס? חכו רק רגע! גם אני לא הכי אוהבת קוקוס, ומצאתי ששימוש בקרם קוקוס העשוי 99.9% קוקוס ובלי תוספת מים, בשילוב עם שוקולד נותן גאנאש מושלם וחסר טעם קוקוסי. אז נסו וספרו לי איך יצא.
* העוגה הזו באמת פשוטה להכנה - עוגה שמכינים בקערה אחת. טוב, שתיים. באחת בוחשים את כל מרכיבי העוגה. הכנת העוגה היא בלי מיקסר או כלים מיוחדים ובלי הרבה עבודה. ובקערה השנייה מכינים אח"כ את גנאש השוקולד.
*ניתן כמובן להגיש עם סוכריות צבעוניות, למראה צבעוני. אבל אם כבר השקעתם בעוגה איכותית, ממליצה להשקיע בסוכריות עדשי שוקולד עם צבעי מאכל טבעיים. שתפנקו את הילדים שלכם ואת המשפחה בדברים הכי טובים שיש.
עוגת שוקולד פשוטה וטעימה עם קרם שוקולד/מתכון: עם תענוג con delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לתבנית 32X24X7 ס"מ:
2 כוסות קמח לבן, מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו
1 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה או שמן צמחי אחר
3 ביצים L
לגאנאש:
1 כוס שמנת מתוקה או 1 כוס קרם קוקוס 17% העשוי מ-99.9% קוקוס *
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש תנור ל-160 מעלות, טורבו.
2. מערבבים את המרכיבים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והקקאו.
3. מוסיפים את החומרים הרטובים: מים, שמן קנולה וביצים ומערבבים היטב.
4. מעבירים לתבנית אפייה משומנת עם ספריי שמן. אם משתמשים בנייר אפייה, אז אין צורך לשמן.
5. אופים באמצע התנור כ-40-45 דקות או עד שקיסם המוכנס לעוגה בכמה פינות יוצא יבש.
6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר מעט.
7. בינתיים מכינים את הגאנאש שוקולד:
ממיסים במיקרו את השוקולד והקרם קוקוס או שמנת יחדיו בקערה בפולסים של כ-40 שניות כל פעם.
8. מערבבים אחרי כל הפעלה וברגע שהגאנאש אחיד, יוצקים על העוגה.
9. אפשר לאכול ישר או להניח לקרם להתייצב כמה שעות ואז לאכול.
10. את העוגה עם קרם הקוקוס ניתן לשמור מחוץ למקרר. את העוגה עם השמנת מתוקה, בימים קרים ניתן לשמור בחוץ ובימים חמים יש לשמור במקרר בתבנית סגורה. אם מזג האוויר מאוד חם, אני ממליצה לשים את שתי העוגות במקרר בתבנית סגורה.
11. העוגה מחזיקה מצויין עד 5 ימים במקרר, ואולי יותר. לא הייתה הזדמנות לבדוק את העניין כי היא מתחסלת מהר :-)
*השתמשתי בקרם קוקוס 17%, אך אין בעיה להשתמש בקרם קוקוס של 24% גם כן. כל עוד תקפידו להשתמש על קרם המכיל 99.9% קוקוס ובלי תוספת מים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!