בס"ד
לרגל שיתוף הפעולה בין חברת מלח הארץ לרביבה וסיליה, קיבלתי הביתה עוגת בראוניז בליווי המלחייה החדשה של החברה - מלח הימלאיה ורוד דק, בליווי מתכון להכנת בראוניס.
לאחר שקראתי את המתכון, התחשק לי לשחק בו, אבל אז...
עשיתי שטות!
כן, זה בדיוק מה שעשיתי. שטות שבסופה נגמרה בצורה טובה, אבל עדיין שטות.
התכוונתי להכין בראוניס עם קמח, אבל עם כל הצילומים פשוט שכחתי לגמרי את המרכיב החשוב הזה.
אז יצאו לי בראוניס מאוד נמוכים, אבל כאלה פאדג'יים וטעימים-טעימים.
חברת מלח הארץ ורביבה וסיליה יצאו בשיתוף פעולה חדש לרגל השקת המלחייה החדשה של החברה ולרגל יום האהבה הבינלאומי שחל ב-14.2 (הוולנטיינס דיי).
אני לא חוגגת את החג הזה. מה שכן, זה תמיד טוב להפיץ אהבה, ואין כמו שוקולד או עוגה שוקולדית להראות ליקיריכם כמה אתם אוהבים אותם.
שיתוף הפעולה בין חברת "מלח הארץ" ורביבה וסיליה מתבטא במארזים הכוללים בראוניס עם מלח ההימלאיה בתוספת מגוון מאפים ומתוקים. כמו כן, יוצעו מלחיות ומטחנות של מלח הארץ ויחולקו מתנה מלחיות מלח הימלאיה דק.
לא ידוע לי אם למארזים הללו יש כשרות, ממליצה לבדוק איתם במידה והחלטתם לרכוש.
המלחיה החדשה של מלח הארץ משווקת, לאור ההצלחה של סדרת ההימלאיה של החברה.
מלח ההימלאיה מופק ממרגלות הרי ההימלאיה בשיטות טבעיות ומסורתיות . המלח מתאפיין בצבע ורדרד-אפרסק ייחודי, המוענק לו תודות לתחמוצות הברזל שבו.
המלח המופק מסלעי המלח בהימלאיה מכיל מינרלים כסידןן, אשלגן, מגנזיום ועוד כ-80 אלמנטים החיוניים לפעילות תקינה של הגוף ומצויים במלח בכמויות זעירות.
הסדרה הכוללת מטחנת הימלאיה וצנצנות המכילות גבישים גסים ודקים, מגיעה עכשיו גם באריזת מלחייה עם מלח הימלאיה דק במשקל 250 גרם במחיר החל מ-9.90 ש"ח. המלח כשר בהשגחת הרבנות ונמכר ברשתות השיווק השונות.
מלח ההימלאיה הגס מתאים לזריה, צליה ולקבלת מרקם פריך, ומלח ההימלאיה הדק מתאים למגוון סוגי תיבול ובישול.
חברת "מלח הארץ" מקפידה לציין כי כמו כל מקור נתרן אחר, גם בגבישי ההימלאיה יש להקפיד על צריכה נבונה ומאוזנת.
"מלח הארץ" הינה היצרנית המובילה של מלח איכותי למזון מאז שנת 1922. החברה מציעה מגוון רחב של מלחים המותאמים לקהלים שונים, הן במרקם והן בטעם. החברה מנהלת בבריכות המלח באילת ועתלית פרוייקט המאפשר קיום של סביבה מוגנת עבור עופות מים.
בשיתוף עם ארגוני טבע ומתנדבים, מתקיימת באזור הבריכות פעילות הגנה על הצפרות והטבע כחלק משגרת העבודה. על מנת לשמור ולהגן על אותם עופות מים, החברה הקימה מצפורים ואיים מלאכותיים המשמשים כאזורי קינון בטוחים עבור העופות. כמו כן, החברה תומכת במחרקים ובמעקב באמצעות טיבוע באזורי הקינון.
אני מצרפת לכם כאן את המתכון שאני הכנתי לבראוניס ללא קמח וגם את המתכון שיצרו רביבה וסיליה עבור מלח הארץ.
בראוניס ללא קמח/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לתבנית 30X30:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה מהמקרר
מעט מלח
3 ביצים L
בין 1/2 ל-1 כפית קפה נמס (אופציונלי, לא חובה)
3/4 כוס סוכר לבן
אופן ההכנה:
1.מחממים מראש תנור ל-160 מעלות, טורבו.
2.ממיסים במיקרו את החמאה והשוקולד בפולסים של 30 שניות כל פעם, מערבבים אחרי כל המסה.
3.בינתיים מקציפים בקערה את הביצים ביחד עם הסוכר והאבקת קפה נמס כ-7-8 דקות.
4.כשהשוקולד והחמאה התאחדו לגמרי, מוסיפים להם את המלח ומערבבים שוב. מניחים בצד.
5.ברגע שסיימתם להקציף, מוסיפים את תערובת השוקולד לקצף הביצים ומקציפים דקה עד שהכול מתאחד יחד.
6.מעבירים לתבנית אפייה עם נייר אפייה ואופים באמצע התנור ל-30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי או עם מעט פירורים לחים.
טיפ קטן: הכי נוח לרסס את התבנית לפני שמניחים עליה את הנייר אפייה, כך הנייר נצמד לתבנית ולא זז.
7.מניחים להתקרר מעט, הבראוניז יצנחו כי אין קמח וזה בסדר גמור.
8.אני חותכת את קצוות העוגה, בשביל לקבל חתיכות ישרות, אך ממש אין חובה לכך. חותכים למלבנים ואפילו עדיף לריבועים קטנים, כי זה מאודדדד עשיר בשוקולד ופאדג'י.
9.מומלץ מאוד להגיש עם גלידת וניל (ואפשר ממש לעשות סנדוויץ' בראוניס גלידה -טעיםםם).
10.לדעתי, הבראוניס אפילו יותר טעימים יום אחרי (נשארים פאדג'יים ועשירים ומעולים).
למתכון של רביבה וסיליה לבראוניז עם קמח (לא ניסיתי את המתכון)
המרכיבים לתבנית 25 על 35 ס"מ:
250 גרם חמאה
350 גרם שוקולד מריר
חצי מנת אספרסו ארוך
3 ביצים L
400 גרם סוכר
245 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח הימלאיה ורוד "מלח הארץ"
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-150 מעלות.
ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי (סיר שהורתחו בו מים ומעל מונחת קערה ריקה שאינה נוגעת במים ובתוכה שמים את השוקולד והחמאה עד שהם נמסים).
כשהתערובת חמה, מוסיפים את האספרסו ומערבבים היטב.
במיקסר עם וו בלון מקציפים את הסוכר והביצים כ-10 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את הביצים בהדרגה לתערובת החמה, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את המרכיבים היבשים באותו אופן ומערבבים רק עד שאחיד.
מוודאים שלא נשארו גושי קמח ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
מיישרים את התערובת, ומפזרים מעל מלח הימלאיה לקישוט.
אופים ב-150 מעלות למשך 30 דקות, עם סיבוב התבנית באמצע האפייה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!