2/04/2021

ממתק שוקולד בצורת לב בהכנה ביתית קלה ביותר ללא אפייה

בס"ד

 

ממתק לב שוקולד

 

 איך תכינו ממתק שוקולד בצורת לב שהוא גם טעים וגם מרשים? באמת שזה ממש פשוט!
מתכון נפלא ליום האהבה, יום המשפחה או סתם כשרוצים פינוק שוקולדי, מתוק וטעים ללא אפייה. הממתק חלבי, אך הוספתי להנאתכם גם אופציה למממתק פרווה, טבעוני ללא שימוש בקצפת צמחית.


אפשר להגיד שזה סוג של כדור שוקולד ענקי, בגודל מושלם לחלוקה עם כולם :-)



ממתק שוקולד ללא אפייה


 
ממתק שוקולד בצורת לב עם זילופי שוקולד ליום האהבה או יום המשפחה

 

חתיכות ממתק שוקולד ביתי

 

ממתק שוקולד לב ביתי ללא אפייה/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1 כוס שמנת מתוקה (=1 מיכל 250 מ"ל)*
1/2 כוס קוקוס טחון**
20 ביסקוויטים מפוררים (לא חייב לפורר לגמרי)
1 כף אינסטנט פודינג וניל
1 כף קקאו

לקישוט: שוקולד לבן

אופן ההכנה:
1.ממיסים במיקרו את את השוקולד המריר ביחד עם השמנת המתוקה. ממיסים בפולסים של כ-40 שניות כל פעם, ומערבבים אחרי כל הפעלה.
2.ברגע שהשוקולד והשמנת התאחדו לחלוטין, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
3.מעבירים לתבנית קרטון בצורת לב גודל 23 ס"מ (אפשר גם יותר גדולה, פשוט הממתק יצא יותר נמוך) או כל תבנית אחרת שמעדיפים, ומיישרים את התערובת. אם השתמשתם בתבנית אחרת, יש לשים נייר אפייה.
4.מכסים בניילון נצמד ישירות על התערובת.
5.מעבירים למקפיא עד להתייצבות מלאה, לפחות שעתיים.
6.ברגע שמוכן, משחררים מהתבנית. כאן היתרון של תבנית קרטון, שפשוט קורעים אותה לגמרי.
7.מניחים על נייר אפייה. מניחים בצורה כזו שהצד שהיה בתחתית התבנית פונה כלפי מעלה, מכיוון שהצד התחתון הרבה יותר אסתטי וישר.
8.אם רוצים לקשט, ממיסים במיקרו שוקולד לבן (מספיק 20-25 גרם שוקולד). שוב בפולסים, אך הפעם בפולסים של 15 שניות כל פעם, וערבוב אחרי כל פעם.
9.מניחים לשוקולד להתקרר מעט ואז מעבירים לשקית זילוף עם חור קטן ומקשטים את הלב.
10.מנסים לשבור חתיכות מהלב או לחתוך בסכין ומגישים. אם זה עדיין קשה, מחכים כמה דקות ואז מנסים שוב.
11.שומרים במקפיא וכל פעם לפני ההגשה, יש להוציא לכמה דקות קודם מהמקפיא.
12.נשמר היטב במקפיא לפחות שבוע, ואני בטוחה שאף יותר.

*רוצים שהממתק יהיה פרווה וטבעוני? באמת שזה נורא פשוט. פשוט ממירים את השמנת המתוקה ב-1 כוס קרם קוקוס (99.9% קוקוס וללא תוספת מים) ומכינים בדיוק כמו במתכון.
**לא אוהבים קוקוס? אין שום בעיה! תמירו את הקוקוס בביסקוויטים נוספים (בערך עוד כ-5-6 ביסקוויטים מפוררים).
 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use