מתכון פשוט וטעים לוופל בלגי המוגש עם רוטב שוקולד, גלידה וקצפת.
וופל בלגי ביתי/המתכון לוופל מבוסס על הספר Illustrated step by step baking, מתכון רוטב: עם תענוג
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
1 כוס קמח לבן, מנופה
2 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1/4 1 כוסות חלב
2 ביצים L, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כפית תמצית וניל
70 גרם חמאה, מומסת
לרוטב שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר או חלב (עדיף מריר)
1/4 כוס שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
לקישוט: גלידה, קצפת, שברי ופל, פירות או מה שאוהבים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה.
2.מוסיפים את החלמונים, החלב ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
3.ממיסים חמאה במיקרו או בסיר ומניחים להתקרר.
4.מוסיפים את החמאה המומסת לתערובת ומערבבים היטב.
5.בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף רך ויציב.
6.מקפלים את החלבונים לתערובת עם הקמח.
7.מחממים את מכשיר הוופל בלגי לפי הוראות היצרן, ויוצקים מהתערובת למכשיר.
8.בינתיים מכינים את רוטב השוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד, חמאה ושמנת מתוקה.
9.ברגע שהרוטב אחיד, מניחים לו להתקרר מעט ואז מעבירים לשקית זילוף.
10.מסדרים את הוופל המוכן על צלחת הגשה ומגישים עם גלידה, קצפת והרוטב שהכנו. אם אוהבים, אפשר כמובן להוסיף פירות שונים כתותים, בננה, קיווי וכו'.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!