קיבלתי לסיקור את היינות החדשים לחג הפסח 2021 של יקב טוליפ, והמשלוח הזה העלה לי רעיון גאוני לראש.
כל שנה יוצאים לפני פסח עוגיות יין טעימות שבפסח ישנם רבים, כולל אנחנו, שלא נוהגים לאכול אותן. אז יצאה לי חתיכת הברקה כשברוך השם הצלחתי להכין עוגיות יין פריכות כשרות לפסח פרווה, ללא קמח מצה, כך שאין חשש למצה עשירה, אין בעיה של שרויה והן גם ללא גלוטן.
המתכון נמצא בהמשך הכתבה כולל סרטון הכנה מלא לנוחותכם, אבל לפני המתכון, קבלו סקירה על היינות החדשים שמחכים לכם על המדפים מבית יקב טוליפ.
יקב טוליפ הינו יקב שנולד מהאהבה הגדולה ליין ואנשים. משפחת יצחקי אמונה על היקב המייצר יינות איכותיים וייחודיים הנמכרים בארץ ובעולם.
את היקב החליטה המשפחה להקים עוד בשנת 2003 בכפר תקווה, בקרית טבעון, שהינו ישוב קהילתי למבוגרים בעלי צרכים מיוחדים. התשוקה לייצור יין של המשפחה והקמת היקב בכפר תקווה הובילו ליצירת מודל ראשון מסוגו בעולם של יקב בוטיק חברתי.
חברי הכפר מועסקים בתחומי היקב וניתנת להם ההזדמנות להשתלב בשוק העבודה בדיוק כמו כל אדם אחר. בעלי היקב דוגלים באמירה כי "תוויות שמים על יין ולא על אנשים".
לרגל חג הפסח, קיבלתי משלוח הכולל 4 סוגי יינות מיקב טוליפ: יין White Tulip 2020, יין Syrah Reserve 2018, יין Net Sauvignon Blanc 2020 ו-יין MAIA Mare Nostrum 2017.
יין וויט טוליפ מורכב משילוב של שני זני ענבים השונים באופיים: ענבי גוורצטרמינר בעלי מאפיין פרחוני ומתקתק וסוביניון בלאן בעלי מאפיין עשבוני, רענן וחמצמץ.
זן הגוורצטרמינר גדל בכפר יובל באדמה בזלתית ואדמה טרה-רוסה בגובה 350 מטר וזן הסובניון בלאן גדל בכרם פלאטו דלתון באדמה בזלתית בגובה 850 מטר.
שני הזנים נבצרו באופן ידני והובלו בקירור ליקב. שם הם עברו מיון ידני, כאשר כל זן נסחט ורק הנוזל החופשי (Free Run) מועבר לתסיסה במכלים נפרדים.
תסיסת הנוזל מתבצעת על ידי שימוש בשמרים מתורבתים ובטמפרטורה נמוכה, המאפשרת שמירה על דיוק ומיצוי מיטבי של הענב. בסיום התסיסה, היינות עברו תהליכים של שפייה, הצללה וייצוב עדינים במטרה לשמור על הארומות הייחודיות להם.
יין לבן קברנט פראנק וסוביניון בלאנק הוא יין לבש יבש המכיל 11.5% אלכוהול ומתאפיין בארומה בניחוח פירות טרופיים, פרי הדר ופריחת יסמין. טעמו מזכיר טעם של גויאבה, אשכוליות וליצ'י עם סיומת עשבונית, מרירה ופרשית.
היין מתאים לשילוב עם סלט ירקות עשיר עם פירות העונה (אפרסמון, תות, תפוחים ועוד).
היין מגיע בבקבוק 750 מ"ל ונמכר במחיר מומלץ לצרכן של 75 ש"ח.
יין טוליפ לבן משתייך לסדרת טוליפ המורכבת מזנים קלאסיים ומוכרים שזכו לפרשנות ומגע ייחודי של יקב טוליפ. היינות בסדרה זו מותאמים לאקלים הים תיכוני.
יין סירה רזרב מורכב מזן סירה הגדל בכרם כפר יובל בגליל העליון באדמה טרה רוסה ואדמת בזלת בגובה 350 מטר.
הענבים נבצרו בבציר ידני ולפני התסיסה, עסיס הענבים (התירוש) עבר השריה קרה למשך 3 ימים ולאחריה הותסס בטמפרטורה של 23-26 מעלות צלזיוס למיצוי הצבע והארומות האופייניות לזן זה.
לאחר מכן, היין עובר יישון למשך 14 חודשים בחביות עץ אלון לשם השבחתו והתבגרותו העדינה. לפני הבקבוק, היין עובר סינון גס בלבד לשימור טעמיו הייחודיים.
יין הסירה רזרב הוא יין אדום יבש המכיל 14.5% אלכוהול ומתאפיין בארומה בניחוח שזיפים אדומים ושחורים, פלפל שחור ושוקולד. הוא בעל טעם אדמתי, מתובל ופירותי וסיומת ארוכה, קטיפתית ונעימה.
היין מתאים לשילוב עם צלעות כבש על האש.
היין מגיע בבקבוק 750 מ"ל ונמכר במחיר מומלץ לצרכן של 129 ש"ח.
יין נט סוביניון בלאן מגיע מכרם פלאטו דלתון שבגליל העליון הקיים כבר 35 שנה. הענבים גדלים באדמה וולקנית בגובה 850 מטר.
הם נבצרים בשעות הבוקר המוקדמות בבציר ידני ועוברים מיון קפדני בכניסה ליקב. היין עובר התססה בשתי טמפרטורות, במטרה להשיג את המורכבות והרבדים השונים של הפרי.
בכרם זה השתמשו בשיטת כירוי חדשנית, עם שימוש ברשתות צל, המאפשרת להגיע לבשלות מיטבית באזור אקלים חם.
יין הNet Sauvignon הוא יין לבן יבש המכיל 12% אלכוהול ומתאפיין בארומה בניחוח אשכולית, דשא קצוץ, ליים ופפאיה. הוא בעל טעם של ליים, אשכולית, אספרגוס, עשבוניות ופסיפלורה עם סיומת חדה ורעננה.
היין מתאים לשילוב עם דג ים על מצע עשבי תיבול בתנור.
הבקבוק מכיל 750 מ"ל יין ומחירו המומלץ לצרכן הוא 109 ש"ח.
יין סירה רזרב ויין נט סוביניון בלאו משתייכים לסדרת הרזרב המורכבת מיינות פרימיום מזנים קלאסיים המגיעים מכרמים מובחרים בישראל. היינות בסדרה זו עוברים התיישנות של 14-20 חודשים בחביות אלון צרפתי ותקופה נוספת בבקבוק. סדרת הרזרב של יקב טוליפ זכתה בציונים מכובדים וניקוד גבוה ממבקרי יין בינלאומיים.
יין מאיה מארה נוסטרום הינו יין הפרימיום של יקב מאיה המייצר יינות איכותיים בסגנון ישראלי-ים תיכוני. יין זה הוא יין אדום יבש מורכב הכולל את זני הענבים: קריניאן, סירה ודוריף. שלושת זני הענבים גודלו בבקעת הנדיב. ענבי הקריניאן גדלו בגובה 50 מטר בקרקע רנדזינות כהות ובהירות והדוריף גדלו בקרקע רנדזינות (חרסיתית) כהות ובהירות. ענבי הדוריף גדלו בגובה 130 מטר ובקרקע רנדזינות כהות ובהירות.
ענבי הסירה גדלו בגובה 350 מטר באדמת טרה רוסה ובזלת ובקרקע רנדזינות כהות ובהירות.
יין Maia Mare Nostrum עבר בציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות, כאשר לאחר הבצירה הוא עובר מיון ידני ביקב. חלק מהענבים נסחטים לפני תהליך התסיסה וחלק מוכנסים לתהליך התסיסה כאשכולות שלמים במטרה לבטא את הפירותיות הרעננה ביין.
כל זן של ענבים עובר תסיסה בנפרד, כאשר ענבי הקריניאן עברו תסיסה ספונטנית. הענבים והיין זכו לטיפול קפדני לאורך כל התהליך, על מנת למצות את מירב הטעמים והארומות של זנים אלו.
היין מכיל 14% אלכוהול ועובר התיישנות של 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות. הוא בעל ארומה בניחוח פרי אדום ושחור מתובל עם גוף מלא וסיומת ארוכה ומתובלת.
היין מתאים לשימוש עם מאכלים ים תיכוניים, פסטות, תבשילי קדרה, דגים ובשרים וכמו שתיווכחו ממש אוטוטו גם כעוגיות יין פסחיות מושלמות!
היין מגיע בבקבוק 750 ש"ח ומחירו המומלץ לצרכן הוא 135 ש"ח.
יינות יקב טוליפ שקיבלתי לסיקור הינם טבעונים וכשרים בהשגחת הבד"צ בית יוסף ובהשגחת הרבנות האזורית עמק יזרעאל. הכשרות לפסח היא כשרות למהדרין בהשגחת ועד הכשרות אוקיי (OK). ללא חשש ערלה, טבל ושביעית. בקבוק חדש לא מבושל. לפרטים נוספים: https://tulip-winery.co.il
כמה הערות לפני שמתחילים:
*עוגיות היין האלה מתאימות לפסח והן עשויות ללא קמח מצה. ובכך, הן זוכות לתואר עוגיות ללא חשש שרויה ועוגיות ללא גלוטן.
*העוגיות נפלאות עם ציפוי השוקולד ובלעדיו. אתם יכולים להכין חצי כמות עם ציפוי וחצי כמות בלי ציפוי. כמות הציפוי במתכון מתאימה לבערך 2/3 מכמות העוגיות שבמתכון.
*את העוגיות הכנתי לפני פסח בשמן קנולה. ובפסח, על מנת שהעוגיות יין יהיו גם ללא חשש קטניות, הכנתי עם שמן אגוזי לוז והן יצאו מעולות.
*עוגיות עם שמן נוטות לא להתפרס, לכן אין כזו בעיה להעמיס במגש הרבה עוגיות די צמודות אחת לשנייה.
*העוגיות הן לא אחד לאחד כמו העוגיות יין המוכרות, אבל הן בהחלט דומות והן מעולות!!!
*הכנתי את העוגיות גם בטוסטר אובן והן יוצאות מעולות.
עוגיות יין לפסח/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-55 עוגיות בקוטר 5 ס"מ:
1 כוס שקדים טחונים
1/2 1 כוסות קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר לבן
1 שקית סוכר וניל
1/4 כוס יין אדום יבש
1 ביצה L
1/4 כוס שמן
לציפוי (מספיק לכ-2/3 מכמות העוגיות):
100 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה
קמח תפוחי אדמה, עבור משטח הרידוד
אופן ההכנה:
1.מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
2.מערבבים יחדיו את המרכיבים היבשים בקערה: השקדים הטחונים, קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה, הסוכר לבן והסוכר וניל.
3.מוסיפים את המרכיבים הרטובים: היין, השמן והביצה ומערבבים היטב, עד לקבלת בצק אחיד.
4.מעבירים למשטח מקומח בקמח תפוחי אדמה. מצפים את הבצק מכל צדדיו בקמח ומרדדים. אין צורך לרדד דק מדי (לעובי שעשיתי ראו סרטון מצורף).
5.קורצים עיגולים עם חור או בלי בקוטר 5 ס"מ.
6.מעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
7. אוספים את הבצק שוב, מרדדים וקורצים. ממשיכים כך עד כמה שאתם מסוגלים. אני השתדלתי לנצל ממש כמעט עד הפירור האחרון.
8.אופים באמצע התנור ל-20 דקות.
9.העוגיות יוצאות מעט רכות וזה בסדר. מניחים להן להתקשות ולהתקרר לחלוטין לפני השלב הבא.
10.עכשיו ניתן לאכול אותן או לצפות בשוקולד.
11.לציפוי השוקולד: ממיסים בקערה המתאימה למיקרוגל את השמן והשוקולד יחדיו בפולסים של 25-30 שניות כל פעם. יש לערבב אחרי כל הפעלה, על מנת שהשוקולד לא יישרף.
12.טובלים את הצד העליון של העוגיות או איך שרוצים ומעבירים למקפיא להתקשות ל-5 דקות בערך.
13.מוציאים ומגישים, בתאבון!
14.יש לשמור בכלי סגור היטב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!