מתכון פשוט מאוד להכנה ומאוד טעים לחלקי עוף המתבשלים בסיר על הכיריים עם רוטב עגבניות, פלפלים ודברים טובים.
אני אוהבת לבשל תבשילים מהסוג הזה בסיר סוטאז' רחב ושטוח, כך שלכל רכיב יש את המקום שלו בסיר.
ומכיוון שמשתמשים בתבשיל כזה במעט מים, חשוב שלכל חלק יהיה את המקום שלו שיזכה להתבשל ברוטב הטעים.
במתכון לא השתמשתי בכלל בשמן, מכיוון שבעוף עצמו יש מספיק שומן וזה יוצא טעים ונפלא כמו שזה ומתקבל תבשיל עוף די בריא.
המתכון הזה הוא בהשראת המתכון מהספר מתכונים "Chicken Recipes" שקניתי בהודו. עשיתי במתכון המקורי שינויים רבים, אך עדיין ההשראה למתכון הגיעה מהספר הזה.
תבשיל עוף ברוטב פלפלים ועגבניות/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
ירכי עוף או חלקי עוף אחרים שאוהבים (אפשר גם גרונות עוף), שטופים
1 בצל אדום גדול, חתוך לרצועות
2 פלפלים אדומים קטנים, שטופים וחתוכים לרצועות
1 ראש שום, מופרד לשיניים, קלוף וקצוץ
400 גרם שימורי עגבניות חתוכות דק
1/2 כוס מים
בין 1/4-1/2 כפית מלח או לפי הטעם
פלפל שחור, מעט או לפי הטעם
2 כפיות תימין יבש (אם לא אוהבים, ניתן גם פטרוזיליה)
אופן ההכנה:
1.מחממים קלות את סיר הסוטאז' ללא שמן ומוסיפים את חלקי העוף. מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד על אש גבוהה.
2.מוציאים לכלי בצד ומוסיפים לאותו סיר את הבצל, הפלפלים והשום.
3.מנמיכים את האש לאש בינונית ומטגנים כ-3 דקות.
4.מוסיפים את העגבניות, המים והתבלינים ומערבבים היטב. מבשלים כדקה.
5.מנמיכים את האש לאש הכי נמוכה ומחזירים פנימה את חלקי העוף.
6.יוצקים מהרוטב על חלקי העוף וסוגרים את הסיר עם מכסה. מבשלים כשעה. מדי פעם יוצקים מהרוטב על חלקי העוף.
7.בסיום השעה, פותחים את המכסה ומבשלים עוד כ5 דקות להסמכה קלה של הרוטב.
8.יוצקים מהרוטב על חלקי העוף פעם אחרונה ומגישים בליווי אורז לבן או כל תוספת אחרת שאוהבים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!