כשקיבלתי לסיקור קמח חומוס של חברת תבואות, ידעתי שהדבר שאני רוצה להכין עם הקמח זה משהו פריך.
בחיפושים שלי אחר רעיון מה לעשות עם קמח חומוס, נתקלתי במתכון למעין קרקרים חומוס ללא גלוטן.
לאחר שנסגרתי על הרעיון של להכין קרקרי חומוס פריכים, ועשיתי נסיון אחד עם שינויים ממש קלים. הבנתי כי המתכון שמצאתי אינו מדוייק ובכלל לא יוצא כמו איך שהוא אמור להיות.
עשיתי עוד שינויים והתקבלו קרקרי חומוס פריכים וכאלה טעימים שקשה להפסיק לנשנש. הם טעימים בפני עצמם ויכולים להיות מושלמים גם לצד מטבלים.
כמו שציינתי למעלה, במתכון השתמשתי בקמח החומוס של חברת תבואות. הקמח עשוי מ-100% גרגרי חומוס טבעי שאינו קלוי. המוצר כשר פרווה בהשגחת הרבנות האזורית מטה יהודה.
קרקרי החומוס האלה הם פרווה, ללא גלוטן, אינם מכילים ביצים, הם מתאימים גם לטבעונים ומכילים רק 4 מרכיבים!
קרקרי חומוס פריכים ללא גלוטן/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לכ-20 קרקרים:
1 כוס קמח חומוס
1/2 כפית מלח בסגנון איטלקי או מלח רגיל
1 כף שמן זית
3 כפות מים
אופן ההכנה:
1.מחממים מראש תנור ל-200 מעלות, טורבו.
2.מערבבים את הקמח חומוס והמלח.
3.מוסיפים את השמן והמים ולשים עד לקבלת בצק חלק.
4.מעבירים את הבצק לנייר אפייה עם עם מעט קמח חומוס. מצפים את הבצק בקמח מכל צדדיו ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעלה דק ככל הניתן.
5.כשהבצק עדיין בין שני ניירות האפייה, הופכים אותו, כך שנייר האפייה העליון הופך להיות עכשיו התחתון. עכשיו מסירים את נייר האפייה העליון החדש.
6.חותכים באמצעות גלגלת של פיצה את הבצק לחתיכות. ניתן לחתוך משולשים, ריבועים וכו'.
7.מעבירים את נייר האפייה עם הבצק החתוך לתבנית אפייה ואופים 20 דקות באמצע התנור.
8.בסיום, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
9.מנשנשים את הקרקרים כמו שהם או לצד מטבלים. בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!