מרק טעים וסופר פשוט להכנה עם 4 מרכיבים בלבד, שהסוד שלו נמצא בתבלין אחד קטן.
אז איך להכין מרק עדשים כתומות תוך 5 דקות הכנה?
הסוד במרק הזה הוא תבלין אחד קטן ופשוט - תבלין שבבי בצל.
מאז שנתקלתי בתבלין הזה, אני אוהבת להשתמש בו למגוון מתכונים והוא פשוט נפלא ונותן טעם טעים-טעים.
זה מה שצריך לדעת לפני שמתחילים:
👍 אין צורך להשרות את העדשים הכתומות לפני הבישול.
👍 העדשים הכתומות מאבדות את מרקמן מהר מאוד, כך שמתקבל מרק סמיך, מעובה ופשוט נפלא.
👍 אין לכם תבלין בצל? אפשר בהחלט לטגן בצל קצוץ דק בשמן ורק אז להוסיף את יתר מרכיבי הבצל. הטעם יהיה שונה, אבל עדיין מאוד טעים ומוצלח.
👍 המרק כאן הוא ללא שמן, מה שהופך אותו לדי בריא (זאת בהנחה שהשתמשתם בתבלין שבבי הבצל ולא בטיגון הבצל). ועדשים עצמם הם קטניות בריאות המכילות הרבה חלבונים, סיבים תזונתיים ותורמים לתחושת שובע.
👍 המרק כאן הוא ללא שמן, מה שהופך אותו לדי בריא (זאת בהנחה שהשתמשתם בתבלין שבבי הבצל ולא בטיגון הבצל). ועדשים עצמם הם קטניות בריאות המכילות הרבה חלבונים, סיבים תזונתיים ותורמים לתחושת שובע.
מרק עדשים כתומות/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
500 גרם עדשים כתומות
1/2 כוס תבלין שבבי בצל
2 כפיות מלח או לפי הטעם
כ-10 כוסות מים
אופן ההכנה:
1.מערבבים בסיר את כל המרכיבים. אין צורך להשרות את העדשים לפני.
2.מביאים לרתיחה עם מכסה וברגע שרותח, מנמיכים לאש גבוהה-בינונית ומבשלים מכוסה חלקית כ-30-40 דקות. מדי פעם מערבבים.
3.בסיום הבישול, בודקים תיבול ומוסיפים לפי הצורך (ניתן, כמובן, גם לתבל בפלפל שחור).
אם חסר מים או רוצים שהמרק יהיה פחות סמיך, מוסיפים עכשיו ונותנים עוד כמה דקות של בישול, רק עד שהמרק מתחמם.
4.מערבבים את המרק היטב ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!