4/04/2021

מתכון איך להכין ספינג' בקלי קלות

בס"ד

ספינג' מרוקאי פריך ורך



מתכון טעים וקל הכנה לספינג' המרוקאית שמעולה לחג החנוכה, לחג המימונה או לכל זמן שרוצים פחמימה מטוגנת וטעימה.


ספינג' סופגניות מרוקאיות מושלמות


ביס מספינג' מרוקאי


סופגניה ספינג' מרוקאי מבט מבפנים




הספינג' היא הסופגניה של המרוקאים. מתכונים לספינג' ניתן למצוא בשפע, כאשר בחלקם יש ביצים ובחלקם אין. בחלקם מוסיפים אלכוהול ובחלקם לא, ועוד ועוד.
אני ראיתי את המתכונים של שתי מלכות אוכל דגולות - יונית צוקרמן וקרין גורן, והחלטתי לעשות מעין שילוב בין המתכונים שלהן.

התקבלו ספינג' מדהימים וטעימים, פריכים מבחוץ ורכים ואווריריים מבפנים. הספינג' האלה הם פרווה ומתאימים גם לטבעונים. רק תשמעו את הקראנץ' הזה בנגיסה בספינג' בסרטון שצירפתי ותגידו שזה לא מושלם..


בצק ספינג' דביק לאחר התפחה
בצק ספינג' לאחר התפחה דביק מאוד ועם בועות



מה חשוב לדעת לפני שמתחילים להכין ספינג'?
👌 המתכון כאן של הספינג' מניב בצק דביק מאוד וזה בסדר גמור. פשוט עיבדו עם ידיים משומנות היטב, לפני הכנת כל ספינג'.
👌 אל תכינו יותר מ-10 ספינג' במתכון הזה. ככל שהספינג' יותר קטן, הוא יספח יותר שמן ויהיה מאוד שמנוני. עדיין טעים, אבל מאוד שמנוני.
👌 האלכוהול בבצק נועד למנוע ספיחת שמן מיותר. ובמיוחד כשמדובר בבצק כזה דביק, זה עוזר הרבה יותר. אל תדאגו, האלכוהול מתנדף בטיגון.




ספינג' בקלי קלות/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-10 ספינג' :
500 גרם קמח לבן, מנופה
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר לבן
1/2 כפית מלח
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים
1 כף וודקה

שמן לטיגון ושמן למריחה על הידיים
סוכר לציפוי

אופן ההכנה:
1.מערבבים קמח ושמרים בקערה.
2.מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.
3.מוסיפים שמן, מים ווודקה ולשים במיקסר 7 דקות עם וו לישה. במידת הצורך, עוצרים ועוזרים באמצעות כף.
4.הבצק יוצא דביק מאוד וזה בסדר גמור.
5.מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה או לפחות ל-4 שעות למקרר.
6.מחממים שמן ל-160 מעלות.
7.באמצעות ידיים משומנות היטב קורצים חתיכה ויוצרים עיגול כמה שניתן. בתוך העיגול עושים חור גדול, ומניחים בזהירות בשמן. אם לא הצלחתם להניח היטב, ניתן לנסות לתקן באמצעות שיפוד עץ (ראו סרטון).
8.מטגנים כ-2 דקות מכל צד.
9.חשוב מאוד - לא להכין ספינג' קטנים, אחרת הם יצאו מאוד ספוגים בשמן. הכמות של ה-10 ספינג'ים זה מה שצריך להכין שיצאו כמו שצריך.
10.בסיום טיגון כל ספינג', יש להניח על נייר סופג. כשהספינג' עדיין חמימים, טובלים בזהירות רבה בסוכר או שניתן גם לפזר מעל אבקת סוכר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use