חברת תבואות, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לרגל החג להנות מפסטה פוזילי איטלקית אמיתית העשויה מסמולינה אורגנית מחיטת דורום מלאה.
ובמיוחד לחג השבועות, אתם מוזמנים לנסות את המתכון של חברת תבואות לפשטידת פסטה עם גבינות.
בתיה אלימלך, דיאטנית סוכרת, מסבירה כי קמח דורום מלא עשוי מטחינת גרעין החיטה כולו, ובכך מכיל את הנבט והקליפה שלו שבהם מצויים מרבית הסיבים התזונתיים, הויטמינים והמינרלים.
כמו כן היא מציינת כי: "בהשוואה לפחמימות אחרות, האינדקס הגליקמי של פסטה נמוך (כלומר היא מתעכלת לאט יותר ומספקת אנרגיה לזמן ארוך יותר). מאאחר ופסטה מחיטת דורום מלאה משביעה יותר מפסטה רגליה וגם עשירה יותר בסיבים תזונתיים, היא עשויה למתן את קצב ספיגת הפחמימות למחזור הדם - כחלק מתפריט מאוזן ומותאם אישית".
הפסטה מכילה גם ויטמינים מקבוצה B, חלבון, סידן, ברזל, אשלגן וסלניום, ובפסטה האורגנית של תבואות לא נעשה שימוש בדשנים וכימיקלים מזיקים.
פסטה פוסילי של תבואות אינה מכילה צבעי מאכל וללא חומרים משמרים. היא מגיעה באריזת 500 גרם וכשרה פרווה באישור הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת ה-Star-K.
מחיר מומלץ לצרכן: 8.90 ש"ח. ניתן להשיג ברשתות השיווק, בבתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
קיבלתי לסיקור את הפסטה של תבואות, וכבר יצא לי להשתמש בה בעבר והיא מאוד מעולה. הכנתי איתה בזמנו מתכון לפסטה פוזילי עם שום, פירורי לחם ופרמז'ן.
הפעם לא הספקתי להכין מתכון חדש, אז אני משתפת איתכם מתכון שחברת תבואות שלחה לי לפשטידת פוסילי עם גבינה מעושנת, בולגרית ומוצרלה ברוטב בשמל. לא ניסיתי אותו, אך נשמע ממש טוב!
מתכון באדיבות המתכונאית אריקה לוי
המרכיבים:
1 חבילת פסטה פוזילי מקמח דורום מלא אורגני של תבואות (500 גרם)
20 גרם גבינה צהובה מעושנת, מגוררת
200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
פירורי לחם (כמה כפות לפיזור בתחתית התבנית)
מעט שמן זית
לרוטב בשאמל:
75 גרם חמאה
3 כפות קמח רגיל
2 כוסות חלב
פלפל שחור, לפי הטעם
אגוז מוסקט, לפי הטעם
מלח הימלאיה דק של תבואות, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-185 מעלות.
2.מבשלים את הפסטה "אל דנטה" לפי ההוראות על גבי האריזה.
3.מכינים את רוטב הבשאמל: שמים בסיר עם ידית ארוכה הנוחה לאחיזה את החמאה. ממיסים על חום נמוך. ברגע שנמס, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מסירים מהאש, מוסיפים חלב ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל ומחזירים לאש. מערבבים כל הזמן וברגע שהתערוסת מתעבה ומסמיכה, מכבים את האש ומתקנים תיבול במידת הצורך.
4.מעבירים את הגבינות לקערה ומערבבים. משאירים בצד בין 1/2 ל-3/4 כוס.
5.מוסיפים את הפסטה לקערת הגבינות, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
6.משמנים תבנית בשמן זית ומפזרים מעל פירורי לחם, כך שיכסו את התבנית בשכבה דקה.
7.שופכים פנימה את הפסטה ומשטחים.
8.יוצקים את רוטב הבשמל מעל.
9.מפזרים את הגבינות ששמרנו בצד.
10.אופים בתנור שחיממנו מראש למשך 20-25 דקות. זהירות לא לייבש את הפשטידה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!