6/08/2021

עוף בתנור במהירות ובקלי קלות

בס"ד

עוף בתנור אפוי ומושלם



המתכון הזה היה אמור להיות מתכון לעוף בגריל, ללא שימוש בתבלין עוף בגריל. אבל, אני חושבת שעדיין לא הגעתי לטעם של העוף בגריל שזכור לי מילדותי, ולכן קראתי למתכון עוף בתנור.

יש לי הרבה מתכונים של עוף בתנור, ולאט לאט נהיה קשה לתת להם שמות, אבל מה שבטוח שהם מאוד טעימים ומומלצים וגם המתכון כאן פשוט מושלם.

כמובן, שאת המתכון ניתן להכין כארוחה שלמה לצד תפוחי /בטטה שגם אותם מכינים בתנור ואת ההסבר המדוייק תקבלו במתכון אז יאללה מתחילים.

חלקי עוף בתנור שחומים ופריכים


תפו"א ובטטה בתנור



עוף בתנור בקלי קלות/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
חלקי עוף כמה שרוצים (ירכיים/שוקיים/כנפיים)
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף אבקת בצל
1/2 כף אבקת שום
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 1 כפיות מלח
1 כף סילאן טהור או דבש (בשבת השתמשתי בדבש, אבל בד"כ אני משתמשת בסילאן)
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
1.מחממים מראש תנור ל200 מעלות בתוכנית שאתם בד"כ אופים עוף בתנור.
2.מערבבים את כל מרכיבי התיבול למשחה: התבלינים, הסילאן/דבש והשמן. 
3.שוטפים את חלקי העוף ומייבשים בנייר סופג.
4.מניחים את חלקי העוף בתבנית.
5.אם רוצים, אפשר לעשות מגש של ירקות (בטטה/תפו"א). חשוב מאוד שהירקות לא יהיו במגש עם העוף, אחרת הם יצאו סמרטוטיים בגלל נוזלי העוף.
לכן, קולפים את הירקות, פורסים לפרוסות או רצועות ומניחים במגש נפרד מהעוף.
6.מורחים את הירקות והעוף ברוטב שהכנו. לא חייב להשתמש בכל המשחה.
7.עוטפים את התבניות בנייר אפייה ואלומיניום (אני עוטפת קודם בנייר אפייה פשוט מטעמי בריאות שהאלומיניום לא יגע באוכל).
8.אופים שעה מכוסה. 
9.כעבור שעה מוציאים בזהירות את שני הכיסויים. מגבירים את חום התנור ל260 מעלות (או למקסימום שהתנור שלכם מגיע, אבל לא יותר מ260 - לא צריך לחכות שהתנור יתחמם) וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות וזהו.
האפייה הנוספת נועדה לתת את הפריכות והצבע למנה, אז לא לוותר על זה.
10.ניתן להכין את העוף גם בפחות משעה, איך? חממו תנור ל220 מעלות, הכינו את העוף כרגיל ואפו בתנור לכ-50 דקות ללא מכסה בכלל! את הירקות ניתן יהיה לאפות במעלות האלה רק לכ-20-25 דקות ולא יותר. בהצלחה ובתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use