7/28/2021

עוגת שוקולד עסיסית ונימוחה ללא ביצים

בס"ד

עוגת שוקולד ללא ביצים עם ציפוי קקאו
גרסה מקמח לבן וציפוי קקאו



עוגת שוקולד טעימה וסופר עסיסית ונימוחה שמכינים ממש בקלי קלות עם ציפוי שוקולד טעים ללא ביצים וללא מוצרי חלב. עוגת שוקולד פרווה מושלמת ומעולה גם לטבעונים.

עוגת שוקולד מקמח מלא ללא ביצים טבעונית
גרסה עם קמח מלא וציפוי קקאו



המתכון לעוגת השוקולד הזו הוא בהשראת מתכון מיוטיוב עם שינויים רבים שערכתי במתכון (לצערי, מסתבר שלא שמרתי את הלינק לאותו מתכון, אך אני עדיין מחפשת את הקישור על מנת לתת קרדיט הולם). 


עוגת שוקולד ללא ביצים מקמח מלא
גרסה מקמח מלא וציפוי קקאו, קולטים כמה שהיא עסיסית?



המתכון אינו מכיל שמנת מתוקה, ללא ביצים, ללא מרגרינה או חמאה, ללא שוקולד מריר וללא אגוזים. כך שרבים יכולים להנות ממנו, ואתם לא מבינים כמה שהעוגה הזו מושלמת! כבר הכנתי אותה כל כך הרבה פעמים והיא כל כך עסיסית וכל כך נימוחה וטעימה-טעימה!

עוגת שוקולד מקמח לבן ללא ביצים טבעונית
גרסה מקמח לבן וציפוי גאנאש שוקולד (מתכון לגאנאש בהערות)



הערות:
*האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח אחר? 
ניסיתי להחליף את הקמח במתכון לקמח מלא בפעם אחת ובפעם אחרת לקמח כוסמין מלא ובשתי הפעמים המתכון יצא טעים. ישנו מעט טעם האופייני לקמחים האלה, ולכן מי שלא אוהב את הטעם של הקמח המלא והכוסמין המלא אולי לא יאהב בגרסה הזו.
*האם ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין לבן? לא אמורה להיות שום בעיה!
*האם ניתן להכין קרם שוקולד משוקולד מריר? בהחלט כן! ניתן להכין גאנאש שוקולד מהמסה של 250 מ"ל קרם קוקוס עם 200 גרם שוקולד מריר במיקרו ולצקת על העוגה לאחר שהיא התקררה. כך העוגה עדיין נשארת פרווה ומתאימה גם לטבעונים. אני אישית מעדיפה להכין את הקרם מקרם קוקוס העשוי 100% או 99.9% קוקוס ושלא עורבב עם מים.


עוגת שוקולד מקמח לבן וציפוי קקאו


 
עוגת שוקולד נימוחה ללא ביצים/מתכון: עם תענוג con delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
2 כוסות קמח לבן
1/3 כוס קקאו
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כפית אבקת סודה
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה או שמן צמחי אחר עם טעם ניטרלי
1/2 1 כוסות מים
2 כפות חומץ

לציפוי קקאו:
1/4 כוס קקאו, מנופה
1/4 כוס שמן קנולה או שמן צמחי אחר בעל טעם נייטרלי
1/2 כוס סירופ מייפל טהור

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-160 מעלות, טורבו.
2.מערבבים היטב את מרכיבי העוגה היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה וסוכר.
3.מוסיפים את השמן, המים והחומץ ומערבבים היטב.
4.מעבירים לתבנית אפייה ואופים באמצע התנור כ-25-30 דקות או עד שקיסם המוכנס באמצע העוגה יוצא יבש.
5.מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר.
6.מכינים את ציפוי השוקולד: מחממים בסיר את הקקאו, השמן וסירופ המייפל כדקה. מערבבים תוך כדי חימום.
7.יוצקים על פני כל העוגה שהתקררה ומעבירים למקרר להתייצבות.
8.חותכים לחתיכות ונהנים מעוגה סופר עסיסית וטעימה. בתאבון!
9.שומרים בכלי אטום - בימים חמים במקרר ובימים קרים בחורף אפשר גם בחוץ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use