7/01/2021

פוקי בול ביתי קל הכנה

בס"ד

קערת פוקי poke bowl צבעונית



אורז חדש של חברת תומר שהגיע אליי לסיקור, גרם לי לרצות ולהכין מתכון חדש וקליל - פוקי בול (Poke Bowl).
אז מה זה פוקי בול? פוקי בול זה מאכל הוואי מסורתי המגיע בקערה עמוקה עם צבעוניות רבה המגיעה משלל ירקות ותוספת חלבון, לרוב דג נא כטונה או סלמון. מדובר בפצצת בריאות נפלאה וממש קלת הכנה.

פוקי בול עם שעועית, אפונה, סלק, טונה ואורז

קערה עמוקה עם אורז וירקות בסגנון פוקי בול



הפוקי הוא אוכל רחוב הוואיני וניתן להתאים אותו לכולם, בין אם אתם צמחונים, טבעונים או פסקטריאנים (צמחונים שאוכלים דגים), שכן מעל האורז המשמש כבסיס למנה, מניחים כל ירק צבעוני וטעים שאתם אוהבים.

אני החלטתי להכין פוקי בול עם בסיס אורז פרסי שבישלתי בצורה הפשוטה ביותר עם מים, מלח ופלפל שחור. לאחר מכן, הכנתי תוספות צבעוניות של שעועית ירוקה, סלק, אפונה, גזר ומלפפון. ובתור חלבון השתמשתי בטונה, שהולכת נהדר עם האורז.
אם הייתה לי אפשרות אחרת, כנראה הייתי משתמשת בסלמון מבושל בחרדל וסוכר/דבש שאותו הייתי חותכת לקוביות לאחר הבישול.


אורז פרסי ותאילנדי תומר




אז כמו שאמרתי בהתחלה, את המתכון ל-Poke Bowl הכנתי עם אורז חדש שקיבלתי לסיקור - אורז של חברת תומר.
חברת תומר מתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון משנת 1983, ועכשיו היא משיקה סדרה של אורז הכולל: אורז פרסי, אורז תאילנדי ואורז יסמין.

האורז הפרסי של חברת תומר מגיע בצורת גרגרים לבנים וארוכים. אורז היסמין בעל גרגרים לבנים ארוכים עם טעם אגוזי המזכיר טעם של אורז בסמטי, אך לעומת הבסמטי הוא יותר רך ומכיל פחות עמילן.
והאורז התאילנדי הינו בעל גרגרים ארוכים מאוד והוא מתאים יותר למוקפצים ולאורז ברוטב.

סדרת האורז של תומר מגיעה במארז צבעוני ויפה במשקל 1 קילו ונמכרת במחיר מומלץ לצרכן של 8.90-10.90 ש"ח. המוצר כשר פרווה בהשגחת בד"ץ מהדרין הרב רובין. ניתן למצוא ברשתות השיווק השונות והמכולות ברחבי הארץ.


קערת פוקי אורז עם שלל ירקות בצבעים

אורז, ירקות וקטניות בצלחת פוקי בול

כף אורז עם אפונה מעל קערת פוקי בול צבעונית



פוקי בול בקלי קלות/מתכון: עם תענוג Con Delight
המרכיבים ל-4-6 מנות:
2 כוסות אורז פרסי
4 כוסות מים
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

שעועית ירוקה, קפואה
אפונה, קפואה
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

סלק
מלפפון
גזר
חומץ, סוכר ומלח, לפי הטעם

טונה משימורים, מסונן מנוזלים או כל דג אחר שאוהבים, אפשר אפילו סלמון מעושן או דג נא אחר.

אופן ההכנה:
1.שמים את האורז בסיר ביחד עם התבלינים והמים ומביאים לרותח. ברגע שרותח, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כ-20 דקות עם מכסה. בסיום, מכבים את הלהבה ומשאירים את האורז מכוסה עוד דקות.
2.בינתיים מכינים את הירקות, לשעועית: שמים את השעועית עם תיבול המלח והפלפל בתבנית למיקרו ומבשלים במיקרוגל כ-8 דקות, או עד שמגיע לרמת הרכות הרצויה.
3.עושים בדיוק אותו דבר עם האפונה.
4.מקלפים את הסלק, שוטפים ומגררים בפומפיה. מתבלים במעט חומץ ומוסיפים סוכר ומלח לפי הטעם.
5.מקלפים את קליפת הגזר, ולאחר מכן מקלפים עם קולפן לרצועות. באותה מידה ניתן פשוט לגרר את הגזר. מתבלים במעט חומץ, סוכר ומלח לפי הטעם.
6.שוטפים את המלפפון היטב ומקלפים לרצועות בעזרת קולפן. מתבלים במעט חומץ, מלח וסוכר לפי הטעם.
7.מתחילים בהרכבת קערת הפוקי: מסדרים בקערה עמוקה שכבת בסיס יפה של אורז. מעל מסדרים בקבוצות את הירקות שהכנו ובאמצע מניחים את החלבון - הדג. 
8.ועכשיו, ניתן לאכול באלגנטיות, כל ירק ביחד עם האורז. או לחילופין, לערבב הכול וזה טעים-טעים!

כמה הערות:
*ניתן להכין את הפוקי בול כמנה טבעונית על ידי ויתור על הדג.
*לא אוהבים ירק מסוים? אתם יכולים לוותר עליו ולהחליפו באחר. 
*אילו עוד ירקות יתאימו כאן? בצל ירוק, אבוקדו, צנונית, כרוב סגול, ברוקולי ועוד.
*אם לא אוהבים סלק טרי, ניתן לבשל אותו עם מעט מים בסיר עד לריכוך הרצוי. ולאחר שמורידים מהאש, מתבלים בתיבול המוזכר לעיל.
*אין מיקרוגל? מכיוון שמדובר בירקות קפואים, אין שום בעיה לבשל בסיר על אש בינונית עד לרמת הריכוך הרצויה. אם חסר, מוסיפים מעט מים על מנת שלא יישרף.
*על אף שמדדתי את האורז בכוסות מידה, במקרה הזה לא ציינתי את העובדה הזו. למה? כי זה באמת לא קריטי כאן. כל עוד תשתמשו באותה כוס למים ולאורז, הכול יהיה בסדר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use