7/07/2021

סכיני מטבח של סולתם וטיפים לחיתוך נכון

בס"ד

סכיני סולתם על צלחת עם עגבניות



השבוע הגיע אליי להתנסות מוצר חדש של סולתם - סכין מטבח עם ידית עץ במגוון צבעים בעלת עמידות, קלות ואיכותיות.

כלים איכותיים הופכים את חווית הבישול להרבה יותר קלה, מהירה וכמובן בטוחה, וסכין היא בין הכלים הכי שימושיים במטבח. בחירה לא נכונה של סכין, עלולה להשאיר אתכם יותר זמן במטבח או למצוא אתכם זורקים חומר גלם שלא הצלחתם לנצל עד תום בעקבות שימוש בסכין לא מתאימה.
כדי שנדע להשתמש בסכין בחוכמה, סולתם דאגו לנו לטיפים שווים לחיתוך נכון.

סדרת סכינים חדשה של סולתם



אך לפני הטיפים, קצת על סדרת הסכינים החדשה של Soltam כולל הביקורת שלי על המוצר החדש.
הסדרה החדשה של סולתם מגיעה עם להב העשוי פלדת אל-חלד גרמנית חזקה אך גמישה. הלהב מיוצרת בתהליך מיוחד תוך הקפדה על איכותה.
קצוות הלהב בעלי מבנה V, עברו ליטוש לזווית של כ-30 מעלות (15 מעלות בכל צד), לקבלת חדות ודיוק במהלך החיתוך וידית הסכין העשויה עץ עמיד, עוצבה בצורה ארגונומית המותאמת לכף היד לאחיזה נוחה.
סדרת הסכינים החדשה מתאימה לבשלנים חובבנים ומקצועיים כאחד וניתן למצוא בה מבחר רב של צבעים.
מחיר סכין בודדת - 29 ש"ח, מחיר מארז של 2 סכינים - 59 ש"ח.
ניתן להשיג בחנויות סולתם ברחבי הארץ ובחנויות כלי בית ומטבח המובחרות.


חיתוך עגבניה עם סכין סולתם



מה חשבתי על הסכינים החדשות של סולתם?
קיבלתי להתנסות את סט הסכינים החדש של סולתם. בסט תמצאו סכין משוננת וסכין חלקה.
שתי הסכינים נראות איכותיות מאוד עם ידית עץ ממש יפה ונעימה לתפיסה ולהב חד.
אני רגילה לחתוך עגבניות בסכין משוננת, מכיוון שהן רכות ותמיד היה נראה לי שהסכין המשוננת עושה עבודה יותר טובה.
לקחתי עגבניה לא קשה וניסיתי בתחילה לחתוך עם הסכין המשוננת. החיתוך היה קל וידית האחיזה הייתה נוחה לשימוש.
ניסיתי את הסכין החלקה, במחשבה שאין מצב שהסכין החלקה תחתוך את העגבניה יותר טובה מהסכין המשוננת והתבדיתי. הסכין החלקה חתכה את העגבניה בקלות ממש כאילו העגבניה הייתה חמאה.


סכינים של סולתם בסדרה חדשה



אז איך חותכים נכון עם סכין? טיפים באדיבות חברת סולתם
בתי הספר הקולינריים ברחבי העולם משקיעים רבות בלימוד תלמידיהם איך להשתמש נכון בסכין. שימוש נכון תורם לעבודה בטוחה במטבח ושמירה על איכות האוכל.
עובדה שכנראה שרובנו לא ידענו בכלל - חיתוך נכון של מאכלים מסוימים עוזר לשמור על ערכיהם התזונתיים!
טיפים לשימוש וחיתוך נכון בסכין:
*בוחרים סכין חדה כתער, שכן היא תהיה הבטוחה ביותר. אם יש צורך להפעיל כוח בזמן החיתוך, הסכין, כנראה, אינה חדה מספיק וזה עלול להביא להחלקתה מהיד ולגרימת פציעה.
*סכינים מגיעות במגוון סגנונות וצורות. לכל סכין והייעוד שלה. ביחרו את הסכין המתאימה לעבודה שאתם הולכים לבצע.
*ברגע שסיימתם להשתמש בסכין, נקו אותה בסיום. סכין המושארת על קרש חיתוך או בכיור עם מלא סבון יוצרת הזדמנות לזיהום ופציעות.
*אחסנו את הסכינים במקום המיועד להם כאבני סכין או גלילים. כך אורך חייהם של הסכינים יאריך וימנעו זיהומים.
*סכינים יש לשטוף במים וסבון בצורה ידנית ולא מומלץ להכניס למדיח כלים. המדיח גורם לשחיקת קצה הסכין ומזיק לפלדה.

לחיתוך ירקות:
*כאשר חותכים ירקות עגולים כתפוחי אדמה, רצוי ליישר את חלקם התחתון בכדי שהם ישהו על בסיס יציב להמשך חיתוך בטיחותי.
*לאחר ששטפתם את הירקות והפירות, יש לייבשם היטב. ירקות ופירות רטובים עלולים לגרום להחלקת הסכין ולגרימת פציעה.
*בזמן החיתוך, קפלו את אצבעות היד המחזיקה את הירק או הפרי כלפי פנים. כך, אם הלהב יחליק, פציעתן תמנע.
*לפני שחותכים אבוקדו, מומלץ להרטיב מעט את הסכין על מנת למנוע את החלקתה.

לחיתוך בשר:
*לחיתוך בשר יש להשתמש בסכין מחוזקת עם להב עבה במיוחד המתאים לחיתוך בשר קפוא, זאת על מנת לשמור על בטיחות החותך.
*נתח בקר שומני, יש לחתוך לרוחב בלבד כשהוא במצב חצי קפוא. כך פעולת החיתוך תהיה קלה יותר והנתחים יפרסו באופן אחיד יותר.
*נתחי עוף כפרגיות, יש לחתוך בסכין חלקה ולא משוננת. כך לא תפגמו בנקודות הטעם במפגש של הנתח עם הגריל.
*כשמפרקים חלקי עוף, יש להשתמש בסכין דקה וארוכה שתעבור בקלות בין חלקי העצם.
*כשחותכים בשר, יש לחתוך בסכין חדה נגד כיוון הסיבים על מנת להנות ממרקם רך ונעים ללעיסה.

אם אתם מכירים טיפים נוספים לחיתוך נכון ובטיחותי בסכין, כיתבו לי בתגובות למטה.

2 comments:

  1. מוזר לי מאד... סכין אחת מחירה 29₪ ומארז של זוג סכינים 59₪?? מארז עולה שקל יותר??? ההגיון אןמר שמארז יעלה אם כבר פחות! בכל מקרה עניין התימחור מוזר לי מאד...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      כשכתבתי את הכתבה הזו, גם לי היה מוזר המחיר. אבל אז ראיתי שאו שמדובר בסכינים שונות או שהאריזה שהסכינים מגיעים בתוכה מאפשר לשמור על הלהב של הסכינים. אני לא זוכרת בדיוק מה הייתה הסיבה, אבל היה הגיון מאחוריה.

      מחק

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use