עוגיות שיבולת שועל נפלאות וטעימות ללא קמח וללא גלוטן, שפשוט כיף להכין כי לא צריך להפעיל שום מיקסר, לא צריך להקרים שום חמאה וההכנה היא סופר קלה.
העוגיות שיבולת שועל הן פרווה והן אינן מכילות חמאה או מרגרינה. השומן בעוגיות מגיע מחמאת השקדים. החלטתי בכוונה להשתמש בחמאת שקדים העשויה 100% שקדים שאינם קלויים של B&D למקסימום בריאות.
עוגיות שיבולת שועל ושקדים קראנצ'יות/מתכון: עם תענוג מבוסס על המתכון מהאתר הזה עם שינויים רבים
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-16-18 עוגיות:
2/3 כוס סוכר לבן
1 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס חמאת שקדים B&D
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים M
אופן ההכנה:
1.מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו
2.מערבבים את המרכיבים היבשים בקערה: סוכר, שיבולת שועל, אבקת אפייה ומלח.
3.מוסיפים את הרטובים: חמאת שקדים, תמצית וניל וביצים ומערבבים היטב.
4. יוצקים ככף מהתערובת לתבנית עם נייר אפייה. משאירים רווחים בין העוגיות, כי הן מתרחבות.
5.אופים כ-15-25 דקות או עד לרמת פריכות רצויה. אפייה של כ-15 דקות מעניקה עוגיות זהובה בצדדים ופריכות עם פנים רך. אפייה ארוכה יותר תניב עוגיות פריכות לחלוטין.
6.בסיום האפייה, מניחים לעוגיות להתקרר מעט ומנשנשים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!