8/15/2021

איך תעברו את החגים בלי לעלות במשקל

בס"ד

ארוחה משפחתית צילום מPEXELS



תקופת החגים מאוד מקשה על מי שרוצה לשמור על משקלו. לצד ההנאה מהחג, הארוחות הרבות הנאכלות בו יוצרות אתגר לא פשוט לכל מי שמנסה לסכל אורח חיים בריא.
חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, מנדבת מספר עצות איך לעבור את אכילות החגים בשלום.

מה תבחרו דונאטס או תפוח? תמונה מPEXELS



אז מה כדאי לעשות כדי להימנע מעלייה במשקל בתקופת החגים הבאים עלינו לטובה? באדיבות חלי ממן.
* לא לצום לפני ארוחת החג. איכלו במהלך היום ארוחות קטנות ומסודרות ושימרו את הארוחה העיקרית לערב. כשבאים מורעבים, אוכלים כפליים.

*הרשו לעצמכם לטעום מהמאכלים המיוחדים בשולחן החג שאתם לא אוכלים תמיד, וותרו על אלו שאתם מכירים. שימו בצלחת כמה שאתם רוצים. אם הפחמימה שבחרתם לאכול היא לחם, קחו לכם לצלחת כמה שאתם רוצים ואך תבצעו כל פעם חתיכות מהכיכר המרכזית. אחרת יצא מצב שאכלתם יותר לחם בלי לשים לב.

* ותרו על המזון המטוגן ודאגו שסביבכם יהיו הרבה ירקות טריים, צלויים ומבושלים. אם השנה יצא לכם לארח או ולהתארח, דאגו להביא איתכם מתכונים של ירקות דלים בקלוריות שמתאימים לשילוב בארוחה.

*איכלו לאט. במהלך הארוחה, דאגו מדי פעם להניח את המזלג והסכין ופטפטו עם מי שסביבכם. 

*אם אתם מתארחים או מארחים, קומו מהשולחן ועזרו באירוח. כך גם תשאירו רושם טוב אם אתם מתארחים וגם תתרחקו מהשולחן מלא הפיתויים. לוקח זמן לתחושת השובע להגיע, ובעצם ההתרחקות מהשולחן וההפסקות הקטנות במהלך הארוחה, יעזרו להאריך את משך הארוחה ויאפשרו לתחושת השובע להגיע.

*העדיפו משקה דל קלוריות או מים במקום משקאות ממותקים. ובמידה מתחשק לכם משקה אלכוהולי, הקציבו לכם משקה אחד שלא תוסיפו קלוריות מיותרות.

*במידה ונשאר אוכל בסוף הארוחה, תשאירו את השאריות לאורחים או העבירו לכלים אטומים ועמוק למקרר או למקפיא שהרי "רחוק מהעין, רחוק מהפה...".

*במהלך ימי חול המועד, חפשו לעסוק בפעילויות וטיולים שאינם קשורים לאוכל.

*חודש ספטמבר, שבו גם יוצאים החגים השנה, מזמן מזג אוויר מעט יותר קריר, וכך מאפשר לצאת להליכות רגליות בשעות שונות ביום. הליכה אומנם אינה שורפת הכי מהר קלוריות, אך מבחינת ירידה במשקל השפעתה מצטברת לאורך זמן והיא תורמת בטווח הארוך להרזיה. הליכה של 3-4 פעמים בשבוע למשך שעה תעזור בשמירה על המשקל ובשיפור הבריאות.


מרכיבים לסלט סלמון שומר של חלי ממן
מרכיבים לסלט סלמון שומר של חלי ממן, צילום: יחסי ציבור



ולסיום, קבלו מתכון לסלט שומר וקוביות סלמון אפוי בלימון ורוטב חרדל ודבש של חלי ממן.
המרכיבים:
600 גרם פילה סלמון חתוך לקוביות בגודל 3X3 ס"מ
1 לימון חצוי, חתוך לפרוסות דקות
1 כוס יין לבן (200 מ"ל)
3 יחידות שומר, חתוך לפרוסות דקות
1 בצל אדום, חתוך לטבעות קטנות
2 כפות עלי כוסברה או עלי פטרוזיליה טריים, קצוצים
1/4 כוס רוטב חרדל ודבש לייט של אסם

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות.
2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עלייה את הסלמון. 
3.מתבלים את קוביות הסלמון במלח ופלפל ומעל מניחים את פרוסות הלימון.
4.יוצקים לתבנית את היין ואופים 10 דקות או עד שהדג מזהיב.
5.בקערה מערבבים את השומר, הבצל והכוסברה עם רוטב החרדל דבש.
6.מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומעל מניחים את נתחי הסלמון האפוי עם הלימון ומגישים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use