רון יהודה שטרית מאתר מושבניק עשה לנו קצת סדר בבלאגן ודאג לנו להסברים על זני התפוחים השונים הקיימים בשוק, מה מקור שמם, מה מתאים יותר לאפייה ומה לבישול ועוד.
התפוח מזוהה רבות עם ראש השנה, ולאחר מנהג טבילת החלה בדבש, אין כמו לנגוס בתפוח עסיסי וטעים הטבול בדבש. אז איזה תפוח כדאי לבחור לשולחן החג ואיזה תפוח כדאי לבשל/לאפות?
מוזמנים לסקירה קצרה שתעשה לכם קצת סדר בבלגן.
תפוח דלישס זהוב ("מוזהב") -
התפוח המוזהב הוא זן אמריקאי בין הנפוצים ביותר בעולם. בארץ מגדלים אותו בעיקר באזור החולה, שם מתקיימים התנאים האידיאליים להבשלתו.
על טעם וצבע: הדלישס המוזהב מתאפיין בגווני צהוב-זהוב והינו בעל קליפה עסיסית וטעם מתוק יותר משל הזנים האחרים, מה שהופך אותו למתאים במיוחד לראש השנה.
לבשל/לאפות: את הדלישס ניתן לבשל, אך יותר מתאים לצרוך אותו בצורה מיצית, תודות למתיקותו הטבעית שאינה דורשת תוספים מלאכותיים ושפע הנוזלים שבו.
תפוח חרמון ("סטארקינג") -
על טעם וצבע: הסטרקינג הינו תפוח בעל צבע אדום עמוק. הוא עסיסי ומתוק ומחפשי הצילום המושלם, יהנו לצלם אותו לצד צנצנת דבש בשל היותו מאוד פוטוגני.
לבשל/לאפות: את תפוח החרמון מומלץ לאכול טרי או לשלב בקינוחים טריים. באפייה, קליפתו עלולה להפוך מרירה.
תפוח פינק ליידי -
זן יחסית חדש בישראל, שהפך די מהר לפופולרי ולכזה הנמכר ביותר בקרב הצרכנים הישראליים.
תפוח הפינק ליידי החל באוסטרליה, שם עבר תהליכי השבחה ביתיים שנועדו להמתיק אותו בעוד כמה רמות. מכיוון שהתפוח אינו נתפס כישראלי מספיק, שכן שרובו מיבוא ופחות מתוצרת הארץ, בראש השנה הוא חווה ירידה מסוימת במכירות.
על טעם וצבע: הפינק ליידי בעל קליפה ורודה עם מעט ירוק בהיר ברקע. הפרי מתאפיין בטעם מתוק המלווה במעט חמיצות, המתאימים לצבעיו, כאשר לגוון האדום מיוחס טעם מתוק ולגוון הירוק מיוחס טעם חמצמץ.
לבשל/לאפות: התפוח מתאפיין בבשרניות ובשל כך הוא מומלץ לאפייה ומתאים להכנת עוגות תפוחים, שאף יקבלו טעם מתוק יותר לאחר היציאה מהתנור.
תפוח יונתן -
היונתן הוא תפוח מזן אמריקאי שבארץ גדל בעיקר באזור החולה, כאשר בזן הזה הפרי הוא קטן יחסית.
הפרי אותר לראשונה בניו יורק ועבר כמה גלגולים עד שזה לשמו העכשווי - יונתן. השם התקבל על ידי נשיא קהילת הגננות בניו יורק על שם האדם שהכיר לו את התפוח - ג'ונתן הסברוק.
על טעם וצבע: תפוח היונתן מתאפיין בצבע אדום בעל טעם מתוק עם מעט חמיצות המזכירה טעם של יין.
לבשל/לאפות: היונתן הינו בעל מרקם אוורירי ולא דחוס, ולכן הוא פחות מתאים לבישול ויותר מתאים לצרוך אותו כמו שהוא.
תפוח הגרנד סמית' -
מקור תפוח הגרנד סמית' הוא באוסטרליה. מדובר בזן הידוע בעסיסיותו ועמידותו לאורך זמן.
הזן נוצר משילוב מקרי בין זן של תפוח תרבותי לזן של תפוח בר, והוא נקרא על שמה של האישה שגילתה אותו לראשונה בחצר בית - אן גרני סמית'.
על טעם וצבע: תפוח הגרנד סמית' מתאפיין בצבע ירוק חזק עם טעם חמצמץ דומיננטי.
לבשל/לאפות: בזכות דחיסותו וטעמו, ניתן לשלב את התפוח במתכוני עוגות. ומכיוון שלזן הזה לוקח יותר זמן להשחיר מלזנים אחרים, הוא אידיאלי גם כתוספת לסלט.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!