8/16/2021

מאפה זיווה ביתי ממולא גבינות וזיתים

בס"ד

זיוה ביתית מוגשת עם ביצה ורסק עגבניות



מתכון נפלא וטעים מאוד למאפה התימני עם הגבינות המלוחות - זיווה. ההכנה ממש פשוטה והטעם פשוט תענוג.

מאפה גבינות זיוה לפני אפייה


מאפה גבינות זיוה לפני אפייה בציפוי ביצה ושומשום


מאפה גבינות זיוה בצורת פרסה לאחר אפייה



הזיווה היא מעין בורקס המוגש בצורת פרסה עם תוספת של עגבניות מגוררות בצד וביצה קשה, פשוט מושלם!

המתכון מבוסס על המתכון הזה של קרין גורן עם שינויים קלים שעשיתי, במיוחד בכמות הגבינה הצהובה במתכון. החלטתי להכין פרסות זיווה קצת יותר קטנות מהרגיל, וכך מבצק פילאס במשקל 600 גרם התקבלו 6 פרסות.

את הזיווה הכנתי מבצק פילאס. אל תבלבלו את הפילאס עם בצק פילו, כי בצק פילו הוא משהו שונה לחלוטין. בצק פילאס הוא בעצם הגרסה הטורקית לבצק עלים. הוא מגיע עם יותר אחוזי שומן והבצק יותר דק. אם לא מוצאים פילאס, אין שום בעיה להמיר את הבצק לבצק עלים רגיל.
מה שבטוח, יוצא מתכון שהוא פשוט תענוג אמיתי שמכינים בקלות ובמהירות.


מאפה זיוה ביתי מוגש בצלחת עם ביצה קשה ועגבניות מרוסקות



זיווה ביתית מושלמת/מתכון: עם תענוג con delight מבוסס על מתכון של קרין גורן עם שינויים שלי
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל- 6 מאפי גבינה זיווה:
200 גרם בולגרית מעודנת 5%
100 גרם גבינה צהובה, חתוכה לחתיכות קטנות או מגוררת
250 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס זיתים
בצק פילאס 600 גרם, מופשר
1 ביצה L
שומשום, לקישוט

להגשה:
רסק עגבניות מעגבניות מגורדות
ביצים קשות

אופן ההכנה:
1.מחממים מראש תנור ל200 מעלות, טורבו.
2.מערבבים בקערה את מרכיבי המלית: בולגרית, צהובה, גבינה לבנה וזיתים ומניחים בצד.
3.לוקחים את בצק הפילאס ופותחים אותו לגמרי על השיש או משטח אחר. חותכים ל-3 חלקים שווים.
4.ממלאים פס מלית גבינה קרוב לקצה הבצק וסוגרים לרולדה עד חצי הבצק (ראו סרטון להמחשה ברורה יותר).
5.מקפלים לצורת פרסה ומהדקים היטב את קצוות הבצק.
6. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מורחים בביצה ומפזרים מעל שומשום.
7.אופים באמצע התנור כ-25 ועוד 5 דקות על 220 מעלות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use