עוגה מאוד קלה להכנה ומאוד טעימה של עוגת שוקולד פירורים פרווה, ללא מוצרי חלב עם שכבת בצק, שכבת שוקולד ושכבת שטרויזל.
ראיתי מתכון לעוגת שוקולד פירורים בשבועון "מרווה לצמא", אבל שיניתי את המתכון כל כך הרבה שהוא כבר די שונה מהמתכון המקורי.
מה שבטוח, יצאה עוגת שוקולד פירורים מדהימה עם קראנץ' מהשטרויזל ורכות ממלית השוקולד, פשוט תענוג!
עוגת שוקולד פירורים/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים לתבנית 28X20X5 ס"מ:
לבסיס ולשטרויזל:
2 כוסות קמח לבן, מנופה
1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס שמן קנולה או שמן צמחי אחר בעל טעם ניטרלי
1 ביצה L
למלית השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1/2 כוס שמן קנולה או שמן צמחי אחר בעל טעם ניטרלי
3/4 כוס סוכר
5 כפות קקאו
4 ביצים L
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל180 מעלות, טורבו.
2.מערבבים ביד את מרכיבי הבסיס, עד לקבלת תערובת פירורית אחידה.
3.לוקחים תבנית עם נייר אפייה ולוקחים כ-2/3 מתערובת הבצק ומשטחים בתחתית התבנית.
4.מניחים את 1/3 הבצק הנותר בצד ועוברים להכנת המלית.
5.שמים בקערה המתאימה למיקרוגל את השוקולד והשמן וממיסים. מתחילים ב-30 שניות, מערבבים, עוד 30 שניות ולאחר ערבוב נוסף התערובת אמורה כבר להיות מומסת לגמרי ואחידה.
6.מוסיפים את הסוכר והקקאו ומערבבים היטב.
7.מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
8.יוצקים על תחתית הבצק ואופים 10 דקות באמצע התנור.
9.מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את פירורי הבצק שנותרו.
9.מעבירים לאפייה באמצע התנור לכ-40 דקות נוספות וזהו.
10.מוציאים מהתנור ומחכים שהעוגה תתקרר. חותכים לפרוסות ומגישים. בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!