הסלטים האלה המהווים ארוחה שלמה הם פשוט חגיגה לעיניים ולבטן. הפעם הכנתי סלט טונה כמו במסעדות עם מלא תוספות שמקפיצות את הסלט הזה בכמה רמות.
כמו בסלט הבטטה קריספי, גם הפעם ההשראה לסלט לקוחה מהתפריט של בית הקפה קפה גרג.
סלט הטונה נראה מאוד מושקע, אך ההכנה היא באמת מאוד פשוטה וטעימה ומתקבלת ארוחה עשירה בירקות וחלבונים שלא צריך להוסיף לה כלום.
אם ממש רוצים, אפשר כמובן להוסיף לחם או לחמנייה טריים ליד, בדיוק כמו שהסלט יוגש לכם במסעדה.
מלבד תוספות כביצה קשה, תפו"א זיתים ותירס, ניתן למצוא בסלט הטונה גם גוואקמולי. בעבר כבר הכנתי גוואקמולי סופר טעים, אך הפעם רציתי ממרח אבוקדו קצת יותר בסיסי, אחרי הכול הסלט מאוד עשיר בתוספות.
התחלתי לחפש באינטרנט מתכונים בסיסיים ובסוף קיבלתי השראה ממתכון של השף אהרוני שבו עשיתי שינויים.
סלט טונה כמו במסעדות/מתכון: עם תענוג Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
לבסיס הסלט:
חסה
10-15 עגבניות שרי
1 מלפפון
פטרוזיליה
1/2 בצל סגול
לתיבול הסלט: שמן זית ומיץ מלימון טרי, לפי הטעם
התוספות לסלט:
טונה בשמן זית, מסוננת מהשמן
ביצים
גרעיני תירס משימורים ללא תוספת סוכר
מלפפון חמוץ
זיתי קלמטה
לגוואקמולי:
3 אבוקדו בשלים
1/2 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
מיץ מחצי לימון
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לתפוחי אדמה אפויים:
שקית תפו"א למיקרו (700 גרם)
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
1.מתחילים בהכנת תפוחי האדמה האפויים: מחממים תנור ל180 מעלות, טורבו.
2.חותכים את תפוחי האדמה לחצי ומניחים בתבנית אפייה.
3.יוצקים מעל שמן זית, מתבלים במלח ואופים למשך כשעה וחצי או עד שתפוחי האדמה רכים ומזהיבים.
4.תוך כדי מכינים את הביצים הקשות על ידי בישול ביצים במים ועוברים להכנת הגוואקמולי: חוצים כל אבוקדו לחצי ובעזרת כף או כפית מוציאים את בשר הפרי לצלחת עמוקה.
5.מועכים את האבוקדו באמצעות מזלג, לא צריך שממרח האבוקדו יהיה חלק לגמרי.
6.מוסיפים לאבוקדו את יתר המרכיבים: הבצל, מיץ הלימון, השמן ותיבול המלח פלפל ומערבבים היטב. טועמים לבדיקת התיבול.
7. מכינים את בסיס הסלט: חותכים את המלפפונים לטבעות, את העגבניות שרי חוצים לחצי, קורעים את החסה לחתיכות קטנות וקוצצים את הבצל והפטרוזיליה.
8.מעבירים את ירקות הבסיס לקערת הגשה, מערבבים ומתבלים בשמן זית ומיץ לימון, לפי הטעם.
9.ברגע שתפוחי האדמה מוכנים, מתחילים לסדר את השכבה העליונה של הסלט: מסדרים שכבה יפה של זיתי קלמטה, שכבה של תירס, שכבה של טונה, שכבה עם ביצים פרוסות, שכבה עם תפוחי האדמה האפויים, משאירים מעט חלקה שרואים את הירקות מבצבצים מלמטה וממשיכים עם שכבה של מלפפון חמוץ חתוך לטבעות ולסיום שכבת גוואקמולי.
10.מגישים טרי ובתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!