יש לי באתר כבר כמה מתכונים נפלאים של שניצלים מהצומח, גם טבעוניים, כדוגמת שניצל תירס כמו של טבעול, שניצל תירס טבעוני ושניצל תרד טבעוני.
הפעם הכנתי שניצלוני תירס או יותר נכון לכנות אותם קציצות תירס והן יצאו פשוט מעולות.
קציצות התירס האלה הן כל כך פריכות וקראנצ'יות. הקציצות פרווה והכנתי אותן בכוונה לא בצורה של שניצל, מכיוון שרציתי שההכנה תהיה כמה שיותר קלה. לכן הקציצות האלה מתפארות בצורה פריסטיילית עגולה פשוטה והתענוג מהן הוא לא פחות בכלל מכל שניצל תירס מצוי.
המתכון בהשראת המתכון הזה עם שינויים רבים שערכתי במתכון עצמו ובדרך ההכנה.
קציצות תירס/ מתכון: עם תענוג con delight בהשראת המתכון מhadassahmagazine עם שינויים רבים שלי
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל12 קציצות:
2 כוסות גרגרי תירס משימורים ללא סוכר
1/2 כוס קמח לבן, מנופה
1/4 כוס פירורי לחם
1/2 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
1 ביצה L
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
1 כף שומשום
1-2 ביצים L
שמן, לטיגון
אופן ההכנה:
1.מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, עד לקבלת תערובת אחידה.
2.לוקחים מהתערובת ויוצרים קציצה שטוחה, כך כ-12 קציצות.
3.מניחים את הקציצות המוכנות על מגש עם נייר אפייה ומעבירים למקפיא לפחות ל-30 דקות. אם התערובת עדיין לא מספיק יציבה, ניתן להשאיר עוד זמן עד שמספיק יציב לעבודה.
4.מכינים צלחת עם פירורי לחם מעורבבים עם שומשום וצלחת עם ביצים טרופות.
5.מחממים שמן במחבת, טובלים את הקציצות בביצה ואז בפירורי הלחם ומטגנים על אש בינונית-נמוכה משני הצדדים עד שמוכן.
6.להעביר לנייר סופג לספיגת עודפי השמן ובתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!