אתם בטוח מכירים את הקרונאט - דונאטס שמכינים מבצק קרואסון. אז לרולדין יש את הקרולדין - קרואסון מטוגן של רולדין ממולא בקרם וניל שוקולד לבן וציפוי סוכר.
החלטתי להכין אותו בבית ויצא ממש טעים. עם בצק אחד שמקל מאוד את העבודה, מקבלים קרולדין בקלי קלות ובמהירות.
במקום להכין בצק לקרואסון מאפס, השתמשתי בבצק קנוי שהכי קרוב להכנת קרואסון בבית - בצק שמרים עלים.
את הבצק חתכתי ועיצבתי לצורת קרואסונים, הנחתי להתפחה ועברתי להכנת קרם הוניל שוקולד הלבן של רולדין.
חיפשתי בגוגל מתכון לקרם של רולדין, ונתקלתי למתכון באתר וואלה, שם היה מתכון על פי רולדין. הבעיה הייתה שהיה חסר מרכיב אחד באותו מתכון - סוכר (על אף שבאופן ההכנה כתוב להוסיף את הסוכר).
חיפשתי עזרה בתגובות ומצאתי אותה. מישהו כתב את כמות הסוכר שהוא הוסיף וכך הכין את המתכון. אז אני עשיתי שינויים ממש קלים למתכון, ויצא קרם מושלם. פשוט מושלם!!
הקרם מכיל ביצים, אבל הם עוברים בישול אז אל דאגה.
איך להכין קרולדין בבית/מתכון: עם תענוג con delight - מתכון הקרם מבוסס על מתכון של רולדין עם שינויים שלי
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
בצק שמרים עלים, מופשר
לקרם שוקולד לבן:
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
1 חלמון L
1/2 1 כפות קורנפלור
120 גרם שוקולד לבן, קצוץ
25 גרם חמאה רכה
שמן עמוק, לטיגון
סוכר וניל, לציפוי
אופן ההכנה:
1.פורסים את הבצק על משטח עבודה. חותכים מלבן מהבצק. את המלבן חותכים לחצי לרוחבו, ואז חותכים למשולשים.
2.את המשולשים מקפלים מהחלק הרחב לחלק הצר, לקבלת מעין רוגלך.
3.מניחים את הקרואסונים בצד להתפחה של כשעה.
4.בינתיים, מכינים את הקרם וניל-שוקולד: שמים בסיר את השמנת, החלב ו-1/2 מכמות הסוכר (כלומר 1/8 כוס סוכר). מביאים לרתיחה.
5.את יתרת הסוכר מערבבים עם הקורנפלור והחלמון.
6.כשהחלב רותח, מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את תערובת החלמון בהדרגה ובוחשים היטב ומהר. חשוב, על מנת שלא תקבלו חביתה. בוחשים כל הזמן, בלי הפסקה, עד שמתקבל קרם סמיך.
7.מניחים את השוקולד הלבן בקערה ועליו יוצקים את הקרם שהכנו. מערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
8.מוסיפים את החמאה בחתיכות לתערובת, ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
9.בסיום, מניחים על הקרם ניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר עד השימוש.
10.את הבצק שתפח, מטגנים בשמן עמוק ב170 מעלות כ-2 דקות מכל צד. מומלץ לבדוק על אחד כמה זמן טיגון נדרש.
11.מיד לאחר הטיגון, מעבירים לנייר סופג לספיגת השמן ולאחר מכן לקערה עם סוכר וניל לציפוי.
12.מניחים לקרואסונים להתקרר מעט ואז עושים בהם חור וממלאים עם שקית זילוף וצנתר את קרם השוקולד לבן שהכנו.
*לא הכנתי מכל הבצק קרולדינים, לכן נותר לי עוד הרבה קרם שאותו הגשתי לצד הקרולדינים, למי שרוצה תוספת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!