שבוע שעבר הגעתי לסקר את מסעדת הונו Sushi&Wok, מסעדת קונספט אסייתית כשרה המציעה תפריט עשיר ורחב, החל מסושי מפנק, יוקרתי ומגוון ועד מנות ווק, מרקים, סלטים ועוד.
מסעדת הונו (להבה ביפנית) בגבעת שמואל, ממוקמת בסמוך לאוניברסיטת בר אילן ומספקת שירות לערים סביב: קריית אונו, פתח תקווה, גני תקווה, יהוד, אור יהודה וכמובן גבעת שמואל.
אך שמה של המסעדה הולך לפניה בקרב ציבור חובבי הקולינריה, ועל פי הבעלים, מגיעים להנות מהתפריט בטייקאווי, גם אנשים הגרים בערים רחוקות.
הגענו למסעדה בשעת אחה"צ שהייתה מעט עמוסה, והחלטנו לקחת כמה מנות להתנסות בטייקאווי. למי שמעדיף לשבת במקום, באזור הישיבה בכניסה למסעדה מחכות לכם ספות עור בצבעי אדום-שחור. וכשמתחיל להחשיך, המקום מקבל נופך רומנטי קל עם שרשרת נורות תאורה מחממת ומזמינה.
התפריט כולל מגוון של מנות דגים, מנות בשריות ומנות צמחוניות מהמזרח בהתאמה לחך הישראלי. כך למשל, תוכלו למצוא בתפריט סוגי סושי שונים, כדוגמת: בלאק & וויט, בורלה רול, וולקנו, סביצ'ה רול, פרפל ביט ועוד ועוד; ראשונות כאגרול, סטיקי ווינקס, דים סאם צמחוני ועוד; סלטים כטטאקי טונה, סלט פוקי, צ'יקן סלט ועוד; מגוון מוקפצים ועיקריות כפרפל ווק, נודלס קלאסיק, באן סלמון, נתחי עוף בקארי ועוד; מגשי אירוח עם מיטב סוגי הסושי של המקום לבחירתכם במחירים משתנים וקינוחים כסושי טופי בננה, קרמינו בייגלה וטופי קראנץ'.
אנחנו בחרנו ללכת על מנות הדג הפעם ובחרנו לטעום 3 מנות שבכולן מככב הסלמון: סושי קרייזי סלמון HONO, באן סלמון HONO ו-פרפל ווק.
סושי קרייזי סלמון HONO (53 ש"ח) כולל בתוכו סלמון נא, אבוקדו ובטטה במעטפת סלמון צרוב בטריאקי, ספייסי מיונז, קריספי בטטה, טמפורה, שומשום ועירית קצוצה. הדבר הראשון שחושבים כשרואים את הסושי זה וואוו אחד גדול. הנראות שלו פשוט יפהפיה ומגרה, וכשטועמים פשוט אין מילים. אבל אני בכל זאת אדבר :-) מדובר בתענוג אמיתי. יצא לי לטעום סושי מלא פעמים, אך אני בהחלט יכולה להגיד שזה בין הסושים הטובים שיצא לי לטעום. כל הטעמים משתלבים יחד לביס מושלם שנגמר מהר מדי. מומלץ ביותר!
לאחר מכן טעמנו את הבאן סלמון (54 ש"ח) - המנה מגיעה עם שני יחידות של באן סלמון, כאשר הסלמון מגיע במעין צורת שניצל המטוגן בטמפורה. המנה בפני עצמה הייתה נחמדה. הבאן היה רך וטעים והסלמון היה פריך ונפלא. אך ברגע שהוספתי למנה את הרטבים שקיבלנו עם ההזמנה (רטבי מיונז שונים ועוד), לטעמי המנה השתדרגה אף יותר והייתה מצוינת.
ולסיום, טעמנו את הפרפל ווק, מנה שהאחראית במקום אמרה לי עליה שאני יודעת לבחור וזה גרם לי עוד יותר לצפות לטעום את המנה הזו. הפרפל WOK (65 ש"ח) היא מנה הכוללת אטריות סלק, סלמון בטריאקי ומגוון ירקות ברוטב סויה שום. הציפייה הייתה שווה, שכן כל החלקים במנה הזו הולכים נפלא יחדיו ומדובר במנה סופר מומלצת וטעימה.
על מסעדת הונו סושי&ווק אמון המסעדן הוותיק רונן מרדכי, אשר ניהל מטבחים בקונספטים שונים ברחבי הארץ. מרדכי החליט לפני כשנה וחצי לפתוח את המטבח האסייתי בגרסה כשרה והמקום זוכה להצלחה רבה בקרב הקהילות הדתיות, וגם בקרב הציבור החילוני.
בשורה התחתונה: בשורה חמה לחובבי הסושי ולאוהבי האוכל האסייתי . מומלץ בחום!
מסעדת הונו סושי אנד ווק
כתובת: אורנים 1, גבעת שמואל
שעות פתיחה: א'-ה': 10:30-23:00, ו': 10:30-15:00, מוצ"ש: עד 23:00.
כשר בהשגחת הרבנות גבעת שמואל
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!