את העוגיות הנפלאות האלה הכנתי עם קמח חדש שקיבלתי להתנסות - קמח כוסמין מלא של חברת קמח הארץ.
המתכון המלא ופרטים נוספים על "קמח הארץ" מחכים לכם בהמשך הכתבה.
"קמח הארץ" היא טחנת קמח ישראלית שהוקמה בשנת 2009 על ידי אמנון ברזין. המטרה שעמדה לנגד עיניו של אמנון הייתה להקים טחנה שתשווק לקהל האופים בישראל מוצרים בעלי איכות ורמה גבוהים, תוך הקפדה על מכירתם במחירים הוגנים.
חלק מהקמחים של "קמח הארץ" נטחנים במקום באבן ריחיים ובמטחנת גלילים, כאשר הגרעין (והנבט) נטחן בשלמותו בשני המקרים, וחלק מהקמחים מגיעים ממטחנות קמח מגרמניה, צרפת ואיטליה. מכל טחנה, מביאים את הקמחים המייחדים אותה, המתאימים לאפייה ייחודית של אותה מדינה.
גרסת העוגיות השטוחה, הכפלתי כמויות כי זה כל כך טעים |
בין הקמחים שהחברה מספקת הן עבור הקהל המקצועי, המוסדי והן עבור הקהל הפרטי הביתי, ניתן למנות: קמחים מלאים ממגוון דגנים, קמח פיצה, קמח צרפתי, קמחי פרימיום, קמחים מדגנים עתיקים ועוד.
כמו כן, ניתן למצוא את המותג הייחודי "מולינו" שמספק פתרון לקהל שאינם צורכים גלוטן, ומוצרים נוספים ללא גלוטן.
לצד הטחנה, ניתן למצוא בית מאפה מקומי המציע לחמי מחמצת טריים ולחמים, כאשר מטרתו של בית המאפה הוא לבדוק ולהתנסות בקמחים השונים ובכך המקום משמש כמעבדה ומוקד ידע לאופים בכל הרמות.
הקמח שקיבלתי להתנסות הוא קמח כוסמין מלא 100% הנטחן מהגרעין בשלמותו ומגיע באריזת ואקום ללא צורך בניפוי.
1 קילו של קמח כוסמין מלא של קמח הארץ עולה כ-15 ש"ח. הקמח כשר פרווה בהשגחת הבד"צ מהדרין של הרב רובין.
ניתן להשיג במגוון חנויות ברחבי הארץ, הרשימה המלאה באתר החברה: https://www.kemah-haaretz.co.il
גרסה עגולה, העוגיות יוצאות עגלגלות |
הגרסה העגולה, לאחר אפייה |
הגרסה השטוחה לאחר אפייה, הגרסה שאני הכי אוהבת |
עוגיות שוקולד צ'יפס שיבולת שועל וכוסמין/מתכון: Foodsguy עם שינויים שלי - מיכל Con Delight
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-12 עוגיות:
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/4 1 כוסות שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר)
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
1/8 כפית אבקת סודה לשתייה
1/8 כפית מלח
1 שקית סוכר וניל
1 כוס שוקולד צ'יפס
1/4 כוס שמן קנולה או שמן בעל טעם נייטרלי אחר
1 ביצה L
אופן ההכנה:
1.מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
2.מערבבים את המרכיבים היבשים: הסוכר, שיבולת שועל, קמח, אבקת סודה, מלח, סוכר וניל ושוקולד צ'יפס.
3.מוסיפים את המרכיבים הרטובים: שמן וביצה ומערבבים היטב ביד לתערובת אחידה.
4.יוצרים כ-12 כדורי פינג פונג ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. טיפ ליצירת כדורים בקלות: מכיוון שהבצק דביק, מומלץ לקרוץ כדורים עם ידיים מעט לחות ובכל פעם שהעסק שוב נהיה דביק, שוב לדאוג שהידיים יהיו לחות.
5.ניתן ומומלץ לשטח את העוגיות. אם משטחים את העוגיות, זמן האפייה הוא כ-15 דקות. אם לא משטחים אותן, זמן האפייה כ-20 דקות (אני הכי אוהבת את הגרסה השטוחה).
6.העוגיות יוצאות מהתנור מעט רכות, יש להניח להן להתקרר ואז הן מתקשות ונהיות פריכות.
6.יש לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר. בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!