קיבלתי להתנסות חמאת שקד של חברת "בית השקד" וכל מה שיכולתי לחשוב על להכין איתה זה עוגיות.
כבר הכנתי בעבר עוגיות עם חמאת שקדים ללא גלוטן, אבל הפעם רציתי להכין משהו קצת שונה, אז הלכתי לכיוון של עוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאת שקדים.
ראיתי מתכון באינטרנט לעוגיות עם חמאת שקדים ושוקולד צ'יפס, וחשבתי לעצמי, חוץ משוקולד צ'יפס יש אפשרות לעשות אותן מפוחתות סוכר או להכין אותן בכלל בלי סוכר?
אז לפני שאני אענה על השאלה בתחילת הפוסט, אני אספר לכם קצת על המוצר שקיבלתי להתנסות.
חברת "בית השקד" מכפר תבור השיקה מוצר כחול-לבן חדש שמיוצר בארץ - חמאת שקד ישראלי.
חמאת השקד עשויה מ-100% שקדים שגדלו בארץ ונטחנו עם קליפתם, ועם זאת המרקם כל כך חלק ורך.
חמאת השקד של "בית השקד" מיוצרת בתהליך מבוקר בטמפרטורה של 32 מעלות, ובכך שומרת על ערכיו התזונתיים והבריאותיים של השקד.
חמאת השקדים, שנקראת חמאה אך כמובן שהיא טבעונית לגמרי, עשירה בערכים תזונתיים כדוגמת חלבונים, סידן וסיבים תזונתיים. ב-100 גרם מוצר, תמצאו: 636 קלוריות, 52.7 גרם שומן (מתוכו 7.6 גרם שומן רווי), פחות מ-0.5 גרם שומן טרנס, 0 מ"ג כולסטרול, 2.4 מ"ג נתרן, 14.3 גרם פחמימות (מתוכם 4.3 גרם סוכרים), 12.5 גרם סיבים תזונתיים, 26 גרם חלבונים, 408 מ"ג סידן ו-3.9 מ"ג ברזל.
חמאת השקד מתאימה למריחה על לחם, לתוספת לפנקייק ונשנושי בריאות/מוזלי ועוד.
חמאת השקד של "בית השקד" היא תחילתה של סדרה חדשה של מוצרים הנקראת "סדרת הרכיב הבודד" הכוללת ממרחים וחמאות בעלי רכיב אחד בלבד.
חמאת השקד מגיעה בצנצנת במשקל 300 גרם ונמכרת במחיר מומלץ לצרכן של כ-34.90 ש"ח בחנויות ובתי טבע כניצת הדובדבן ובאתר https://nuthouse.co.il
החמאה בעלת כשרות פרווה של הבד"ץ חתם סופר פתח תקווה ובהשגחת הרבנות האזורית שומרון.
דעתי: החמאת שקדים של "בית השקד" היא פשוט נפלאה ומעולה גם באפייה כמו שתראו מיד. מכיוון שהיא מיוצרת מחומרים טבעיים לחלוטין, השומן נפרד ולכן יש לערבב היטב לפני השימוש.
אז כמו שאמרתי בהתחלה, חשבתי אם לחתוך לגמרי את כמות הסוכר במתכון כי ידעתי שהשוקולד צ'יפס יספק המתקה טובה. אך, מכיוון שאני יודעת שלסוכר יש חלק חשוב באפייה העדפתי לא לקחת סיכונים ופשוט הפחתתי את כמות הסוכר מרבע כוס סוכר לכף אחת של סוכר. אבל, אני בהחלט שוקלת לנסות להכין אותן גם ללא סוכר בכלל אז wish me luck.
ואיך יצא? ממש לאכול אותן עם תענוג :-)
עוגיות שוקולד צ'יפס מחמאת שקדים עם כף סוכר אחת ללא גלוטן/מתכון: מהאתר הזה עם שינויים שלי - מיכל con delight -ערכתי במתכון
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים ל-7 עוגיות:
1 ביצה L
1/2 כוס חמאת שקדים (לערבב היטב לפני השימוש)
1 כף סוכר חום כהה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל180 מעלות, טורבו.
2.מערבבים היטב את המרכיבים.
3.לוקחים ככף מהתערובת ומניחים על נייר אפייה, כך ליצירת 7 עוגיות. אם רוצים, ניתן לעצב אותן באמצעות הכף לעיגול שיראו קצת יותר יפות.
4.אופים באמצע התנור ל12 דקות.
5. מוציאים ומניחים להתקרר.
6.מתקבלות עוגיות מעט פריכות ובעיקר רכות ופשוט טעימות!
7.יש לשמור בכלי אטום.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!