קרדיט צילום: רשת בוסתן |
עם בוא פורים, אוזני ההמן המצויות בשווקים מגיעות בשלל טעמים וציפויים. אך, היה זמן שאוזני ההמן הנפוצות ביותר היו האוזני המן הקלאסיות במילוי שוקולד או פרג.
ועם הפרג, מגיעים חובבי הפרג שדואגים לשדך אותו למגוון מאפים מתוקים, מאוזני ההמן ועד לעוגות שמרים, ויש את אלו שפחות מחבבים אותו וזו כנראה בגלל בעיה מאוד נפוצה שניתן לפתור אותה ממש בקלות.
לפני שהחלטתם שגם השנה אתם מוותרים על פרג, כדאי לשמוע על יתרונותיו הבריאותיים ועל הפתרון הפשוט שכנראה יהפוך אתכם לחובבי פרג בעצמכם.
איתן בוסתנאי, מבעלי רשת בוסתן המתמחה במכירת תבלינים, אמר: "חשוב מאוד להשתמש רק בפרג טחון טרי, מהסוג שטוחנים במיוחד עבורכם ממש מול העיניים בחנות התבלינים. כל עוד הפרג שלם הוא שומר על טעמו ותכונותיו, אולם פרג טחון שאינו טרי, עובר תהליך של חמצון, הארומה הטבעית שלו מתפוגגת והוא מקבל טעם לוואי מר שעלול לקלקל את כל המאפה. כמובן שניתן לשמור פרג טחון במקפיא והוא לא יאבד את תכונותיו הטובות".
עד לפני כמה שנים ממש לא אהבתי פרג, ולדעתי זה בדיוק היה העניין. טעמתי פרג שלא היה טרי, ולכן הטעם היה בהתאם. אז אם גם אתם לא אוהבים פרג, נסו שוב, אבל הפעם פרג טרי שנטחן מולכם ואולי תשנו את דעתכם.
אם תיתנו צ'אנס לפרג, תגלו ששווה מדי פעם להכניס אותו לתפריט:
*הפרג מכיל כמויות גדולות של סידן וזרחן ששומרים על מבנה השלד והעצמות בגוף.
*הפרג עשיר בוויטמינים B1 ו-B6, החיוניים לתפקוד התקין של מערכת העצבים וחילוף החומרים.
*הפרג מכיל מינרלים רבים כדוגמת אבץ החיוני לחיזוק מערכת החיסון וריפוי פצעים.
*הפרג מכיל נחושת ואשלגן החיוניים ללב ולמערכות נוספות בגוף.
*הפרג מכיל סיבים תזונתיים התורמים להסדרת מערכת העיכול ושומנים בלתי רווים התורמים להורדת הכולסטרול הרע והעלאת הכולסטרול הטוב.
בחנויות רשת בוסתן ניתן להשיג פרג טרי שנטחן במקום.
רשת חנויות בוסתן בבעלות איתן ושי בוסתנאי, החלה את דרכה בשנת 1985 ברמת השרון, וכיום היא מונה 12 סניפים בפריסה ארצית: קדימה, רעננה, פתח תקווה, רמת שרון, תל אביב, יהוד, חולון, קריית אונו, ראש העין ונתניה ובקרוב ייפתח סניף בגני תקווה.
לביקורת שלי על אחד מסניפי רשת בוסתן, ליחצו על המילים המודגשות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!