משק ויילר שהשיקו לא מזמן את טופו החומוס שהפך ללהיט, ממשיכים להרחיב את מגוון המוצרים ועכשיו ניתן למצוא בשוק טופו חומוס בטעמים: טופו חומוס בתוספת עגבניות מיובשות וטופו חומוס בתוספת פסטו.
כשקיבלתי לסיקור את הטופו החדש של משק ויילר, עבר לי בראש רעיון מאוד מוזר. לנסות להכין מהטופו צ'יפס! ומה רבה הייתה הפתעתי כשפתחתי את קופסת הטופו החדש וגיליתי טופו בעל צורה שונה לגמרי מהטופו המסורתי.
משק ויילר, החברה המובילה בתחום הטופו בישראל, אחראית על ייצור של 60% מכמות הטופו בארץ. לפני כשנתיים השיקה החברה את הטופו חומוס המבוסס על גרגרי חומוס ומים בלבד, ללא חומרים משמרים וללא הנדסה גנטית, מה שהיווה חידוש מבורך עבור כל צרכני הטופו שזכו לגיוון במקור החלבון ולכל מי שאינו רוצה לצרוך סויה.
כמו כן, אחוזי השומן שבטופו החומוס הוא פי 2 יותר נמוך בהשוואה לטופו רגיל (מעל 10% שומן לטופו רגיל, לעומת כ-5% שומן לטופו חומוס).
טופו החומוס בטעמים מיוצר בישראל ומתאים, כמובן, גם לטבעונים. הטופו מגיע בשני טעמים באריזת 300 גרם ובצורה גלילית (מה שתרם לנראות הצ'יפס טופו שהכנתי).
טופו החומוס פסטו מכיל: מיצוי גרגרי חומוס (מים, גרגרי חומוס {20% לפחות}), מלח, שום גרגירי וממרח בזיליקום (12%) [בזיליקום מן הצומח {קנולה, זית}, מלח, שום מיובש, מווסת חומציות {חומצה לקטית וויטמין סי}, פלפל שחור], סיבי הדרים.
ב-100 גרם מוצר ניתן למצוא 107 קלוריות, 4.9 גרם שומן (מתוכם 0.1 גרם שומן רווי), 0 מ"ג כולסטרול, 326 מ"ג נתרן, 8.9 גרם פחמימות (מתוכן 0 גרם סוכרים), 2.8 גרם סיבים תזונתיים ו-5.5 גרם חלבונים.
טופו החומוס עגבניות מיובשות מכיל: מיצוי גרגרי חומוס (מים, גרגרי חומוס {20% לפחות}), מלח, שום גרגירי וממרח עגבניות מיובשות (12%) [שמנים מן הצומח {קנולה, זית}, עגבניות מיובשות, מים, מלח, אבקת עגבניות, מווסת חומציות {מלח לימון}, אורגנו, רוזמרין, פלפל שחור], סיבי הדרים.
ב-100 גרם מוצר, ניתן למצוא: 123 קלוריות, 6.2 גרם שומן (מתוכם 0.4 גרם שומן רווי), 0 מ"ג כולסטרול, 377 מ"ג נתרן, 9.8 גרם פחמימות (מתוכם 0.7גרם סוכרים), 2.8 גרם סיבים תזונתיים ו-5.5 גרם חלבונים.
טופו חומוס בטעמים של משק ויילר נמכר במחיר מומלץ לצרכן של 13-14 ש"ח לאריזת 300 גרם, בכשרות פרווה, בד"צ בית יוסף.
מהטופו חומוס בטעם עגבניות מיובשות הכנתי צ'יפס טופו, ואת הטופו פסטו שידכתי למנת ירקות ירוקים שיצאו פשוט נפלא וטעים.
איך להכין צ'יפס טופו? / מתכון: עם תענוג Con Delight
מרכיבים:
טופו חומוס בטעמים
טוסטר לחיצה
אופן ההכנה:
1.מחברים את טוסטר הלחיצה לחשמל ובינתיים חותכים את הטופו לפרוסות דקות ככל הניתן.
2.מניחים את פרוסות הטופו בתוך נייר אפייה מקופל (כך שהטופו מכוסה מכל צידיו) ומכניסים לטוסטר לחיצה לאפייה של כ-15 דקות.
3.ניתן להוציא את הטופו בכל שלב שרוצים, לפי רמת הפריכות הרצויה. שימו לב שככל שהטופו נשאר יותר זמן בטוסטר, הוא מקבל טעם שרוף (שלטעמי היה עדיין מאוד טעים, אבל שימו לב).
נפלא לנשנש את הצ'יפס כמו שהוא או בתוספת לסלט או עם ממרח.
*לא ניסיתי, אך אני מאמינה שיעבוד גם עם הטופו בטעם פסטו.
להכנת מנת הירוקים עם טופו פסטו:
המרכיבים:
ירקות קפואים (ברוקולי, שעועית ירוקה, שעועית צהובה)
רוטב סויה
רוטב צ'ילי מתוק
מלח
טופו פסטו, חתוך לחתיכות
אופן ההכנה:
1.שופכים לסיר את כל הירקות ומבשלים ללא מים, עד לרמת הריכוך הרצויה.
2.מוסיפה את הרטבים לפי הטעם (אני הוספתי ככף סויה וככף צ'ילי מתוק עם מעט מלח לתערובת של כקילו ירקות קפואים בערך).
3.לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הטופו ומבשלים עם ערבוב מדי פעם עוד כ-2 דקות.
4.מגישים ובתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!